Beklenen hamle gerçekleşti

Beklenen hamle gerçekleşti

Sandra Bullock ve Stephen Daldry

Sonunda olan oldu ve tarihi öne alınması beklenen filmlerden biri de Oscar’a yetişmesi amacıyla Aralık’a çekildi. J. Edgar ve Carnage‘dan sonra şimdi Extremely Loud and Incredibly Close için yapılan bu hamle de epey işe yarayacak gibi görünüyor. Zira filmin yönetmeni Stephen Daldry bugüne kadar çektiği üç uzun metrajlı filmle de (Billy Elliot, The Hours ve The Reader) Oscar’a aday olmayı başarmış bir isim. Babası 11 Eylül’de ölen bir çocuğun, babasının kendisine bıraktığı gizemli anahtarı bir takım insanlarla arayışı anlatılıyor filmde. Başkahraman Oscar Schell’i Thomas Horn adında tanınmamış bir çocuk oyuncu canlandırıyor. Ekibin geri kalanı ise oldukça sağlam isimlerden oluşmakta. Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman, Max von Sydow, Viola Davis, Jeffrey WrightJonathan Safran Foer‘ın romanından hikayeyi beyazperdeye uyarlayan isim ise Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button, Munich gibi başarılı filmlerin kalemi Eric Roth.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. İsmail, fwd-rwd

    Merhabalar. Sitenizi severek takip ediyorum, ellerinize sağlık. Naçizane bir ricam olacak. Sitenin sayfa uzunluğunu daha kısa yapmanız mümkün mü? Zira alt sıralardaki yazılara ulaşmak epey zor oluyor. 🙂

    Yanıt

Yorum yazın...