NYFCO’nun seçimleri

NYFCO’nun seçimleri

Michael Shannon, Take Shelter

New York’dan bir başka eleştirmen grubu olan NYFCO’nun ödülleri de sahiplerini buldu. Her sene NYFCC ile karıştırılmaması gerektiğini söylediğim ve NYFCC’ye göre daha “light” bir grup olan NYFCO, Shannon zaferi haricinde pek de ilginç bir tercih yapmadı. Tabi McCarthy‘nin aldığı her ödül için seviniyoruz. Eleştirmenlerin Bridesmaids‘i göz ardı etmemesi Oscar için de umut doğuruyor. Attack the Block‘un bile bir ödülle döndüğü listenin tamamı şöyle:

En İyi Film: The Artist
En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius, The Artist
En İyi Erkek Oyuncu: Michael Shannon, Take Shelter
En İyi Kadın Oyuncu: Meryl Streep, The Iron Lady
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Albert Brooks, Drive
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa McCarthy, Bridesmaids
En İyi Senaryo: The Descendants; Alexander Payne, Nat Faxon ve Jim Rash
En İyi Görüntü Yönetimi: The Tree of Life; Emmanuel Lubezki
En İyi Müzik Kullanımı: The Artist; Ludovic Bource
En İyi Belgesel: Cave of Forgotten Dreams
En İyi Yabancı Film: A Separation
En İyi Animasyon: The Adventures of Tintin
En İyi Çıkış Yapan Oyuncu: Jessica Chastain; The Tree of Life, The Help, Coriolanus, The Debt, Take Shelter, Texas Killing Fields
En İyi Debut: Joe Cornish, Attack the Block
En İyi Toplu Performans: Bridesmaids

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

9 Yorum

  1. shifty

    en iyi yabancı film oscarı a separation’ın alacağı kesinleşti gibi. İzleyemedim daha ama sanki “bir zamanlar anadolu’da” da kesin aday olucak gibi bir izlenim var.

    Yanıt
  2. adem

    Melissa McCarthy den önce bu ödülü alması gereken en az 10 yardımcı kadın oyuncu sayabilirim. Bence rezalet, yılın en overrated performansı galiba. The artist ve a seperation için çok sevindim.Sonuna kadar hakediyorlar bence aldıkları ödülleri, iki film de mükemmeldi.

    Yanıt
  3. adem

    izlediğim filmlerden bir liste yapacak olursam yardımcı kadın oyuncular için tree of life dan jessica chastain, the help in tek güzel yanı octavia spencer, drive dan carey mulligan, carnage dan jodie foster ve kate winslet, 50/50 den anjelica huston, the artisten berenice bejo, a seperation ın kadın oyuncularının üçü de, hanna dan cate blanchett, anonymous tan vanessa redgrave, judy greer ve shailene woodley the descendants tan…bu liste uzar gider. bence sezon sonu hepimiz en overrated ve underrated listelerimizi çıkaralım

    Yanıt
    1. umurtas

      Over/underrated listesi için bir planım var. Sizin dediğiniz gibi hepimizin listelerini paylaşacağı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Hatta şimdiden overratedlarım arasında The Help, Beginners, Hugo ve The Adventures of Tintin’in yer aldığını söylebilirim.

      Yanıt
  4. Müge Dörtok

    Meryl Streep En İyi Kadın oyuncu seçilmiş, çok sevindim. The Artist’in En İyi Film seçilmesi de doğru. Ödüllerin hepsi de çok doğru yerlere ulaşmış. The Adventures of Tintin de En İyi Animasyon ödülü kazanmış ki ben buna çok sevindim…

    Yanıt
    1. umurtas

      McCarthy ftw! 🙂 Şaka bir yana Melissa McCarthy’nin kazanıp kazanmamasını bilemem de bir yerlerde ödül alması beni sevindiriyor. Oscar alsın demeyeceğim ama en azından aday olsun istiyorum. Hatta Bridesmaids’in senaryosu da aday olursa çok sevinirim.

      Yanıt

Yorum yazın...