USC Scripter Adayları ’11

USC Scripter Adayları ’11

Jane Eyre

Her yıl merakla beklenen ödüllerden biri de kuşkusuz USC Scripter. Güney California Üniversitesi’nin yılın en iyi uyarlama senaryoları onurlandırdığı bu ödülün yeni adayları da açıklandı. Kazanan 18 Şubat’da belli olacak. Son yıllarda kazananlar arasında The Social Network, Up in the Air, Slumdog Millionaire, No Country For Old Men gibi filmler vardı. Ben Scripter’ı her zaman WGA’in ödüllerinden üstün tutmuşumdur. Ki arada Iron Man, The Devil Wears Prada gibi çok ilginç adaylar seçtikleri de oluyor. Lakin kendilerine has bir çizgileri olması ve hakikaten sinemaya adaptasyon konusunda en iyileri seçme çabaları takdire şayan. Yalnız bu yıl oldukça ilginç bir aday listesi oluşturmuşlar. İşte adaylar:

  • A DANGEROUS METHOD; Christopher Hampton – John Kerr
  • THE DESCENDANTS; Alexander Payne, Nat Faxon ve Jim Rash – Kaui Hart Hemmings
  • JANE EYRE; Moira Buffini – Charlotte Brontë
  • MONEYBALL; Steven Zaillian, Aaron Sorkin ve Stan Chervin – Michael Lewis
  • TINKER TAILOR SOLDIER SPY; Bridget O’Connor ve Peter Straughan – John le Carré

Hugo yok! Sanırım en göze çarpan durum bu. Jane Eyre ve A Dangerous Method‘a ise sanırım şaşırmayan yoktur. Ben Drive‘ı da görmeyi bekliyordum ama anlaşılan USC bu yıl WGA olmaya soyunmuş.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. yaxley

    A Dangerous Method ve Jane Eyre’i, Hugo ve The Help’e tercih ederim.Drive’ın olmaması da gayet doğru bence.Fazlasıyla abartıldığını düşündüğüm filmin senaryosu hakikaten zayıf ve sorunluydu.Refn olmasa bayağı bir film olmaktan kurtulamazdı zaten.Bence gayet iyi bir liste olmuş.

    Yanıt

Yorum yazın...