PGA Tahminleri ’11: Kim kazanacak?

PGA Tahminleri ’11: Kim kazanacak?

The Artist ve The Descendants

23. Amerikan Prodüktörler Birliği Ödülleri bu gece sahiplerini bulacak. Böylece adaylarını açıklamayı bitiren birlikler artık ödül dağıtma kısmına geçmiş olacak. PGA, yılın en iyi filmini seçen bir birlik. Ama üyelerin hepsi prodüktör olduğu için özellikle adayları seçerken en iyi film olarak değil, pazarlamayı da hesaba katıyorlar. Ödülü verirken ise aynı düşünceyle seçim yaptıklarını söyleyemem.

Bundan önceki 22 yılında PGA, sadece 7 defa Akademi’yle farklı bir adrese verdi ödülünü. Geçtiğimiz yıl The King’s Speech‘in fitilini ateşleyen ilk grup PGA’di. Bu yıl da bize tahminlerimiz için güzel bir ipucu verecekleri kesin. İsterseniz önce o anlaşmazlığın olduğu 7 yılı hatırlayalım, sonra da bu gece için tahminlerimizi yapalım.

1992 – PGA: The Crying Game, Oscar: Unforgiven
1995 – PGA: Apollo 13, Oscar: Braveheart
1998 – PGA: Saving Private Ryan, Oscar: Shakespeare in Love
2001 – PGA: Moulin Rouge!, Oscar: A Beautiful Mind
2004 – PGA: The Aviator, Oscar: Million Dollar Baby
2005 – PGA: Brokeback Mountain, Oscar: Crash
2006 – PGA: Little Miss Sunshine, Oscar: The Departed

Genelde eleştirmenlerle daha benzer seçimler yaptığını görebiliyoruz PGA’in. Ama mesela The Aviator‘ı ödüllendirdikleri için sanki 2 yıl sonra Scorsese‘ye tekrar ödül vermemek adına Little Miss Sunshine‘ı seçmişler gibi duruyor. Tabi bu benim yorumum. Belki de gerçekten Little Miss Sunshine‘ı seçmek istemişlerdir. Little Miss Sunshine‘ın çok zor bir yapım sürecinden geçtiği ve yapımcıların para sıkıntısı yaşamışlığı var.

Gelelim bu yılın tahminlerine…

1. THE ARTIST
Bence The Artist, En İyi Film Oscar’ını da alacak. Ama inatla başka bir filmin seçileceğini söyleyenler var. Ben hala The Artist‘in elinden altın heykelciği alabilecek bir film göremiyorum. PGA zaferi de bunu açıklayacaktır.

2. THE DESCENDANTS
The Artist‘in en büyük rakibi olarak görülüyor biliyorsunuz. Alexander Payne‘in en iyisi olmadığı kesin. Sadece bunu söyleyebilirim. Eğer olur da The Artist‘i sollarsa sezona gelecek rengi kelimelerle ifade edemem.

3. THE HELP
İşte beni çok çorkutan bir galibiyet. Üçüncü sıramda The Help var. Belki DGA’den adaylık alsalardı daha üst sıralara taşıyabilirdim ama şu an öyle bir riskin olduğunu zannetmiyorum.

4. HUGO
Martin Scorsese‘ye daha yeni ödül verdik.” mantığıyla Hugo sanki çok oy almazmış gibi geliyor. Kazanırsa şaşırmakla beraber üzülürüm de. Hugo yılın en iyisi değil, kabul edelim.

5. THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Keşke Fincher bir fırtına yaratıp PGA’den başlayarak birlik ödüllerini silip süpürse ve Oscar’ına kavuşsa… Hayal gibi.

6. WAR HORSE
War Horse çok zarar gördü birlik ödüllerinden. Aslında bu kadar yukarıya koymamam lazım, ama işte korkuyorum. Ya kazanırsa?

7. MONEYBALL
Yılın en iyilerinden. Keşke PGA için bir şansı olsaydı.

8. MIDNIGHT IN PARIS
Buradan itibaren formalite icabı adaylıklar başlıyor. “Aday ama kazanamaz.” sıralaması.

9. BRIDESMAIDS
Herkesin çılgınca tepki verdiği Bridesmaids… Nedense benim gözüme hala fazla gelmiyor. Hem de The Tree of Life olmamasına rağmen.

10. THE IDES OF MARCH
Formalite adaylıkların sonuncusu. Adayların tamamını görün diye 10’a kadar sıraladım.

Diğer kategorilerdeki tahminlerim
En İyi Animasyon: Rango (Alternatif: The Adventures of Tintin)
En İyi Belgesel: Project Nim (Alternatif: Senna)
En İyi Mini Dizi / TV Filmi: Downton Abbey (Alternatif: Mildred Pierce)
En İyi Dizi (Drama): Game of Thrones (Alternatif: Boardwalk Empire)
En İyi Dizi (Komedi): Modern Family (Alternatif: Parks & Recreation)

Peki ya sizin tahminleriniz?

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

12 Yorum

  1. Erşah

    The Artist konusunda %100 değil %1000 katılıyorum. Tek rakibi Hugo, o da Scorsese’nin en iyi yönetmeni kazanabilme ihtimali dolayısıyla.

    En iyi dizi konusunda gerçekten garip seçimler var. Yapımcılar birliği her zaman garip seçimler yapmak konusunda usta. Listede Homeland ve Breaking Bad’i var zannediyordum ben. Yapımcılardan destek alamamış pek. Biraz da popüler dizileri görüyorum listede. Hatta biraz değil, baya. Ben aksine Boardwalk ve Mad Men arasında geçeceğini iddia ediyorum yarışın. Game of Thrones’un yapımcı ayağı güçlü olabilir, hatta şu an mevcut en yüksek bütçeli dizi de olabilir, ama bunlar geri kafalı 🙂

    Animasyonu Tintin alacaktır bence. Sonuçta Spielberg kaç yıldır ödül alamıyor, bir şekilde onore edecekler. Tabi gönül istiyor Rango’nun almasını. (Yanılmam inşallah)

    Yanıt
  2. muge dortok

    En İyi Film: The Artist
    En İyi Animasyon: The Adventures of Tintin
    En İyi Belgesel: Project Nim
    En İyi Mini Dizi / Tv Filmi: Downtown Abbey
    En İyi Dizi (Drama): Game of Thrones
    En İyi Dizi (Komedi): Modern Family

    Yanıt
  3. yaxley

    En İyi Film: The Artist
    En İyi Animasyon: Rango
    En İyi Belgesel: Senna
    En İyi Mini Dizi / Tv Filmi: Downtown Abbey
    En İyi Dizi (Drama): Homeland
    En İyi Dizi (Komedi): Modern Family

    Yanıt
  4. onur

    Şu ana kadar olan ödüllerin en önemlisi PGA sanırım.Çünkü geçen yıl hepimiz Social Network’un kazanacağını düşünürken birden bu ödülle birlikte King Speech almaya başladı tüm ödülleri.Eğer Artist kazanırsa Oscar’ı da %90 alır.Descendants alırsa filmin Oscar yolu açılır.Hepimizinde tahminlerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekir.Artist’i festivalden sonra dün tekrar izledim.Gerçekten harika, tam bir “feel good movie” tarzı bir film.Descendants’ı da çok beğendim.Şu an için pek bir ayrım yapamıyorum ikisi arasında.Hala kararsızım.Hangisi kazanırsa kazansın üzülmem ama The Artist biraz daha baskın taraf bende de.

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Hayır ödülün canlı yayını yok ve yayın olmadığı gibi internet üzerinde saat kaçta gerçekleşeceğine dair bir bilgi de yok.

      Yanıt
  5. Emel

    Descendants filmini hala izlememiş olsam da filmin Oscar ı almasını istemediğimden buradan umarım zaferle ayrılmaz diyorum..
    Benimde en güçlü adayım The Artist…Diğer yandan D. Fincher hayranlığımı daha da arttırdığı için The Girl with the Dragon Tattoo ismini duysam benden mutlusu olmaz..Belki böylece D.Fincher ın yıllardır hakettiği Oscar ı almasına da yardımcı olur.

    Animasyon konusunda kötünün iyisi gibi bir seçim yapmak gerekiyor..Aralarında en iyisi Rango..Umarım alabilir.
    En İyi Mini Dizi / Tv Filmi: Downtown Abbey
    En İyi Dizi (Drama): Game of Thrones

    Yanıt
  6. faruk

    The Artist alıcak bence..Albert Nobbs filmi de çok güzeldi.The Help ve Moneyball’ın şansı yok..

    En İyi Animasyon ise The Adventures of Tintin filmine gider tahminimce..

    Yanıt
  7. TigerBlood

    Biraz önce Rango’yu izledim,her sahnesinden keyif aldım desem yeridir.
    Zaten Rango’nun Jack Sparrow’la olan benzerliği belli oluyor.
    Onun haricinde filmi izlerken Karayip Korsanları izliyormuşum havasına kapıldım.Sonra fark ettim ki filmin yönetmeni Gore Verbinski,müzik de Hans Zimmer’a aitmiş.Bu üçlünün olduğu film de kötü geçmez bence,Rango’nun ödülü almasından yanayım.

    Yanıt

Yorum yazın...