19. SAG Ödülleri – Kazananlar

19. SAG Ödülleri – Kazananlar

1192976_ET_SAG_RCG_04

Son bir kez de 19. SAG (Oyuncular Birliği) Ödülleri’nin sahiplerini bir arada görün istedim. Uykumu aldıktan sonra üzerine elbet konuşacağım nasıl olsa. Tommy Lee Jones’un ilk ciddi ödülünü almış olması haricinde bir tek Argo zaferi var akıllara ziyan. En İyi Film ödülünü garantiledi. Affleck’i aday etmeyerek filmin momentumunu arttıran Akademi üyeleri derdine yansın. Buyursunlar:

FİLM

En İyi Toplu Performans: Argo
En İyi Erkek Oyuncu: Daniel Day-Lewis | Lincoln
En İyi Kadın Oyuncu: Jennifer Lawrence | Silver Linings Playbook
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tommy Lee Jones | Lincoln
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anne Hathaway | Les Miserables
En İyi Dublör Performansı: Skyfall

TV

En İyi Toplu Performans (Drama): Downton Abbey
En İyi Toplu Performans (Komedi): Modern Family
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Bryan Cranston | Breaking Bad
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Claire Danes | Homeland
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Alec Baldwin | 30 Rock
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Tina Fey | 30 Rock
En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi / TV Filmi): Kevin Costner | Hatfields & McCoys
En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi / TV Filmi): Julianne Moore | Game Change
En İyi Dublör Performansı: Game of Thrones

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. özgür

    Argo’nun bu kadar abartılması gerçekten hiç hoş değil. Sinemaya bu kadar hakim olan bir ülkenin bu kadar kıt olmasını aklım almıyor. Hele hele bu yıl bu kadar iyi film varken. Şu aday listesindeki harika yapımlara bakar mısınız? Argo şüphesiz Oscar listesindeki 9. filmdir. Yani söz konusu başka bir ülke olunca ve bir de bayatlaşmış kahraman Amerika havası katınca film çok mu mükemmel oluyor? Son 10 yıla baktığımızda sadece 3 film hadi bilemedim 4 film hakkederek almış Oscarı, diğerleri tamamen reklam kampanyalarıyla boyanmış saçmalıktan öteye geçemiyor. Argonun SAG’dan toplu performansı kelimenin tam anlamıyla KOMEDİ.. Silver Linings Playbook ve Les Miserables dururken Argo söz alabiliyorsa ben o ülkenin sinema anlayışının içine edeyim. Adaylar arasında olması bile mucize olmalıydı. Bence durumu daha çıplak gözle anlamak için sadece Alan Arkin’e bakmak yeter de artar bile. DiCaprio ve Jude Law orada harikalar yaratırken yaşlı bir bunağın ortaya bir iki küfür savurması, tüm listelere girmesini sağlıyor.umarım anlaşıldım.

    Yanıt
    1. faruk

      Bu kadar iyi bir özet olamazdı sanırım,tebrikler.DiCaprio ve Matthias Schoenaerts gibi performanslar görmezden gelindir,Bigelow’a yönetmenlik adaylığı verilmedi ama Argo’ya ne oldu ? Şişirdikçe şişirdiler.5 dk gözüktü diye Alan Arkin aday oldu,utanmadan toplu performans ödülü verdiler o kadroya Les Miserables ve The İmpossible dururken ve yine utanmadan Argo’ya en iyi filmi verecekler.Bu yılın en 10 filminde yok kesinlikle.

      Yanıt
  2. Oğuz Kaygalak

    umarım bu hengameden (argo-lincoln kapışmasından ) life of pi yararlanır da oscarı kazanır.. asıl sürpriz bu olur herhalde. ang lee brokeback mountain ile hak ettiği halde alamadığı dubleyi bu sene yapsın istiyorum.

    Yanıt
  3. Yavuz EKIN

    hak eder etmez, alamayınca baska vasat bir filmden dolayı ödül alan oyuncu yönetmen vs kim varsa artık buna bir son verilse fena olmaz.

    Oscar a yaklasık 1 ay kalmışken izleyemedigim birkaç performans var ancak şunu gözlemledim ki ne lawrence çok iyi ne de DDL. Hatta anne hattawey i bile o kadar begenmedim.

    Tommy Lee jones ise bu saymış olduğum listedekilerden tek begendıgım performanstı diyebilirim..

    Yanıt
  4. Metin

    Vallaha bu sene hiç ödüller heyecan verici değil. Bu kadar kötü filmin amerikan sineması adına yarışması ve üretilmesi düşündürücü. Çok zayıf bir yıl sinema açısından. Hani mesela bu seen en iyi erkek oyuncu performansları neydi diye düşünsem Denis Lavant, Jean Louis Trintignant, Matthias Schoenaerts, Mads Mikkelsen geliyor aklıma ama çok övülen Bradley Cooper, Hugh Jackman ve hatta Daniel Day Lewis bile o kadar iyi değildi. Sorun karakterlerin derinlikten yoksun olması mı bilemedim. Kadın oyuncular daha da beter; Emanuelle Riva ve Marion Cotillard harika işler çıkarmışlar, Jennifer Lawrance tamamen kendi çabası ile vasatın üzerinde ama geri kalan çok övülen adaylar?

    Filmler de kötü; Lincoln, Argo, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty, Les Miz, vs. Pek bir boş geldi bana bu filmler. Yönetmenlik açısından da çok yenilikçi değiller. Amerikan sineması bitiyor mu ne diyeceğim ama bir şekilde gene başarılı örnekler çıkaracağına inanmak istiyorum. Spirit Ödülleri’nde bile yeterince iyi film yok adaylar arasında.

    Yanıt
  5. brent

    Oscar’da SAG tablosunun tekrarlanacağını düşünüyorum. Affleck aday olmadığı için Yönetmen’i tahmin etmek zor olacak. Nedense bana David O. Russell aradan sıyrılıp sürpriz yapar gibi geliyor.

    Yanıt

Yorum yazın...