Cannes’a geri sayım…

Cannes’a geri sayım…

The-Great-Gatsby_06
The Great Gatsby

Bu yıl 66. kez düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde gösterilecek filmleri öğrenmemize sadece 2 gün kaldı. Perşembe günü sabah saatlerinde yapılacak bir basın toplantısıyla bu yıl Altın Palmiye için yarışacak filmleri öğrendiğimiz gibi Yarışma Dışı ve Belirli Bir Bakış bölümlerinde de hangi filmlerin görücüye çıkacağını öğreneceğiz. Ama onun öncesinde kısa bir hazırlık yapalım istiyorum. Şu ana kadar Cannes’la ilgili açıklanan haberleri toparlayacak olursak… Açılış filmi Baz Luhrmann’ın merakla beklenen yeni filmi The Great Gatsby, kapanış filmi ise Orlando Bloom ve Forest Whitaker’ın başrollerinde yer aldığı Zulu olarak açıklandı. Sunucunun Audrey Tautou olacağını da biliyoruz. Evet, hani herkesin sırayla birbirini çağırdığı sistemin başındaki “sunucu”. Cinefondation ve Kısa Film bölümlerinin jüri başkanı Jane Campion. Ana yarışmanın başında ise Steven Spielberg var. Spielberg’ün adı açıklanalı aylar oldu ama ben hala kendisinin adını Cannes’la bağdaştıramıyorum. İlginç bir sonuç çıkacakmış gibi bir his var içimde. Bunun haricinde son olarak Fransa’nın gidip de dönmek istemediğiniz o küçük kasabasında gerçekleşen festivalin 16 – 26 Mayıs tarihleri arasında olacağını ekleyeyim. Şimdi Perşembe gününü sabırla bekleme vakti.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. Metin

    Spielberg ilk flmi Sugarland Express ile Cannes’dan en iyi senaryo ödülü almıştı. Spielberg’i hiç sevmem ama ciddi bir sinema beğenisi vardır; en azından Kurosawa’nın seksenler ve doksanlarda film çekebilmesi için para vermiş, Truffaut filmlerine hayranlığını defalarca yinelemiş biri olarak sinema bilgisine güvenebiliriz. Büyük ve görkemli planların yer aldığı filmlere ödül verilmesi söz konusu olabilir. Gerçi belli de olmaz jürinin diğer üyeleri baskın çıkar da Spielberg’in isteklerine boyun eğmeyebilirler.

    Yanıt

Yorum yazın...