Broad City – 1. Sezon

Broad City – 1. Sezon

Ilana Glazer ve Abbi Jacobson
Ilana Glazer ve Abbi Jacobson

Sezon Günlükleri başlığı uzun zamandır bu kadar yoğun bir dönem geçirmemişti. Dün yapılan bir sezon finali sebebiyle bugün de Broad City’yi konuşarak televizyon bölümümüze yeni bir yazı daha ekleyeceğiz. 2013/14 sezonunun en heyecan verici yeni dizisi olan Broad City, Comedy Central ekranlarında buluşuyor seyirciyle. Projenin arkasında Saturday Night Live’ın eski yıldızı ve Parks and Recreation’ın Leslie Knope’u Amy Poehler var. Ilana Glazer ve Abbi Jacobson isimli iki genç amatör komedyenin yazıp başrollerini üstlendiği yapım 10 bölümlük ilk sezonunu Çarşamba gecesi noktaladı. İkinci sezon onayını da şimdiden almış durumda. Glazer ve Jacobson’ın oldukça karikatürize edilmiş hallerini ekrana taşıyan Broad City, New York’u arka fonuna alarak iki yakın arkadaşın başından geçen birbirinden garip olayları anlatıyor. Ve dediğim gibi sezonun en iyi yeni dizisi. Bir de buna ek olarak sezonun en iyi komedisi.

2009 – 2011 yılları arasında internet üzerinden yayınlanan Broad City, Poehler’ın ön ayak olmasıyla Comedy Central’a taşınmış. Ilana Glazer daha uç noktalarda yaşayan, özgürlüğüne düşkün, delilik derecesinde yenilikçi bir kız. Abbi ise spor salonundaki temizlikçilik görevini hala kabullenememiş, ev arkadaşının erkek arkadaşıyla aynı çatı altında yaşamaya maruz bırakılmış ve Ilana’ya göre daha isyankar bir karakter. İkisinin de hayatlarında karşı cinsten heyecan yaratacak insanlar var; fakat ne Ilana ne de Abbi erkek mevzularını hayatında zirveye taşıyacak kadar sığ kızlar değil. Arada yan komşu Jeremy (Stephen Schneider) ve Ilana’nın iki kızımızdan daha komik arkadaşı Lincoln (Hannibal Buress) dizinin tamamen kadın egemen halini değiştiriyor. Ama onların bile büyük bir etkisi olduğu söylenemez.

Abbi Jacobson ve Ilana Glazer
Abbi Jacobson ve Ilana Glazer

Amy Poehler’ın son bölümünde konuk oyuncu olarak karşımıza çıktığı Broad City, her daim yeni ve dinamik işlerle karşımıza çıkmayı seven Comedy Central’ın sektöre yeni bir armağanı diyebiliriz aslında. Abbi Jacobson ve Ilana Glazer’ın bugüne kadar keşfedilmemiş olması çok üzücü olsa da artık onları kendi şovlarında, hem de kendi yazdıkları karakterlerle görecek olmak heyecan yaratıyor. Parks and Recreation’ın üç ve dördüncü sezonundan bu yana hiç bir komediye bu kadar güldüğümü de hatırlamıyorum. Bu arada Super Fun Night’dan hatırlayacağıınız John Gemberling’in de dizideki en eğlenceli karakterlerden birine can verdiğini ekleyeyim. Abbi’nin bir türlü tanışamadığımız ev arkadaşının, evde kendi hükümdarlığını sürdürmekte olan sevgilisi olarak ekrana geldiği her anda kahkahaları toplamayı başarıyor.

Dizinin her bölümü için kabaca “efsane” tanımı yapmak da mümkün. Açıkçası ben 10 bölüm içerisinden birini seçmekte epey zorlanıyorum. Abbi için yeni bir ev aradıkları sahnelerde iki kafadarın tepkilerini görmek paha biçilemezdi. Grupça ilişki içerisine girmek isteyen iki erkekle tanıştıkları bölümde de gülmekten gözümüzden yaş geldi. Abbi’nin sezon finalinde prezervatifle olan münasebeti, Ilana’nın iş yerindeki garip kaytarma şekilleri, evin içerisindeki gizemli “dışkı” mevzusu, ev ilaçlandığında sokaklara düşüşleri, Abbi’nin komşusunun paketini karşılamak uğruna göze aldıkları, düğüne giderken başlarından geçenler… Sanırım Broad City’nin birinci sezonunda hoşlanmadığım bir bölüm, hatta hoşlanmadığım bir sahne dahi mevcut değil.

Abbi Jacobson,  Ilana Glazer ve Hannibal Buress
Abbi Jacobson, Ilana Glazer ve Hannibal Buress

Ben dört paragrafı size diziyi izletmek için reklam yaparak geçirdim. O yüzden umut ediyorum, ilk boş vaktinizde Broad City’nin başına geçer ve televizyonun şimdilik en iyi komedisiyle tanışırsınız. İkinci sezon zaten yolda. Abbi ile Ilana’nın maceraları bir süre daha gündemimizi meşgul edecek gibi gözüküyor. Bizim de onları bırakmaya niyetimiz yok zaten. Umuyorum bir şekilde Emmy’den yüz bulmayı başarırlar. En azından Ilana Glazer’ın Julia Louis-Dreyfus (Veep) ve Amy Poehler (Parks and Recreation) karşısında yarıştığını görmeyi her şeyden çok isterim. Ama sanıyorum Comedy Central, Emmy oyunlarına dahil olmak için fazla küçük bir kanal. Yine ödüller tarafından tasdiklenmeye ihtiyaç yok diyip geçiştirelim biz. Zaten koca bir seneyi Broad City olmadan geçirecek olmanın hüznü var üzerimde. Bir sonraki Sezon Günlükleri’nde görüşmek üzere. Hoşçakalın.

En İyi Bölüm: Apartment Hunters (Bölüm 9)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Ilana Glazer (Ilana)
Sezon Notu: A+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...