2 Broke Girls – 3. Sezon

2 Broke Girls – 3. Sezon

Beth Behrs ve Kat Dennings
Beth Behrs ve Kat Dennings

Sex and the City’nin yaratıcısı Michael Patrick King, bundan 3 yıl evvel CBS’de sessiz sedasız bir sitcomun startını verdi. Thor serisinden tanıdığımız Kat Dennings ve yüzüne pek aşina olmadığımız Beth Behrs’i bir araya getiren 2 Broke Girls isimli bu mütevazi komedi kısa süre içerisinde büyük bir hayran kitlesi edindi. Dizi üçüncü sezonunu tamamlamış ve yine bizi eğlendireceği 4. sezonu için onayı almış durumda. Ben de geçtiğimiz hafta sezon finali yapan komediyi bir kez daha Sezon Günlükleri kapsamında ağırlayıp, üzerine bir iki kelam edelim istedim. Hem de arka arkaya yazılması gereken bir sürü dizi birikti elimde. Cannes heyecanını bir kenara bırakıp televizyon ve filmlerden konuşmaya devam etmekte yarar var.

Dediğim gibi çok küçük bir komedi olarak başladı 2 Broke Girls yayına. Dizinin en ünlü ismi Jennifer Coolidge kadroya konuk oyuncu olarak katılıp daha sonradan kemik ekibe dahil edildi. Yani tam anlamıyla bir “no-name” projeydi. Arkasında Amerikalılar’ın pek sevdiği Whitney Cummings ve CV’sinde Sex and the City yer alan Michael Patrick King olmasaydı kolay kolay tutunabilir miydi ondan bile emin değilim. Her türlü ırkçı söylemden ve bel altı esprilerden kaçınmayan 2 Broke Girls, kısa süre içerisinde kendine has temposunu bulup stüdyo komedilerinin sebep olduğu hantallıktan olabildiğince uzaklaştı. Kendini tekrar etmek yerine bir “cupcake” yeri açma planını erkenden gerçekleştirerek ivme kazandı. Dolayısıyla üçüncü sezonda çok daha olgun bir mizah ve karakterlerinin iç dünyasıyla daha çok haşır neşir olduğumuz bölümler vardı.

Jennifer Coolidge ve Garrett Morris
Jennifer Coolidge ve Garrett Morris

Kat Dennings ve Beth Behrs’in 2 Broke Girls’ün bugünlere kadar gelebilmesinde büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar iki kadından bahsediyor olsak da, kimyaları tutmayan hemcins oyuncuların bile kimi zaman büyük beklentilere sebep olan projelerini batırdığını gayet iyi biliyoruz. Karakteri Max’in esprilerine gülen Dennings gitti, yerine rol hakimiyeti daha yüksek bir aktris geldi. Beth Behrs ise tutukluğunu bir kenara bırakıp Dennings’den sahne çalmaya başladı. İlk iki sezonda epey yavan bulduğum komedi yetenekleri gelişti. Canlı stüdyo seyircisini en doğru şekilde kullanmayı ve espriyi doğru zamanda servis etmeyi muazzam bir şekilde başarıyor artık. Öyle ki önceki sezonlarda sırtını yardımcı oyunculara dayayan aktris, bu yılı herhangi bir aksama yaşamadan tamamladı.

Dennings ve Behrs’in üzerindeki spot ışıkları giderek büyürken restoranda çalışmakta olan diğer ekip bir adım geriye çekildi; ama bundan pek rahatsız olduğumu söyleyemeyeceğim. Adeta bir Karedeniz fıkrasını andıran Garrett Morris, Matthew Moy ve Jonathan Kit üçlüsü dizinin rahatsız edici derecedeki ırkçı pozisyonunu ateşliyordu. Gerçi hala Max’in Han (Matthew Moy) ile dalga geçmesinden kurtulabilmiş değiliz; fakat Oleg’in (Jonathan Kit) bitmek tükenmek bilmeyen ve abartıya kaçan tacizlerinden kurtulduk en azından. Jennifer Coolidge için ise diyecek bir söz bulamıyorum. Joey’den beri başrolünde yer alacağı bir komedi dizisi bekliyorum. Ama hala başarılı aktrisin yeteneklerini değerlendirecek birisi çıkmadı. Umarım Emmy sahnesinde botokslu yüzüyle kahkahalar attığını gördüğümüz günler de gelir. Ya da bakarsınız ilerleyen yıllarda Coolidge’in rolü artar da, en azından yardımcı kadın oyuncu dalında aday olmayı başarır.

Lindsay Lohan, Beth Behrs ve Kat Dennings
Lindsay Lohan, Beth Behrs ve Kat Dennings

Seth Rogen’dan sonra ekranın gördüğü en rahatsız edici surata ve kahkahaya sahip olan Eric Andre’yi saymazsak bence 2 Broke Girls oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Eğer Emmy için oy veren ATAS üyeleri, büyük kategoride illa ki bir sitcom görmek istiyorlarsa 2 Broke Girls’e göz atabilirler. Keşke kadın oyuncu dalındaki kalabalık bu kadar büyük olmasa da Kat Dennings’e yer bulabilsek… Ama çok önemli değil. Televizyon sektörü, Hollywood gibi ödüllerle beslenen bir endüstri değil. Bir dizinin klasikleşmesi ya da hatırlanması için altın heykelciğe ihtiyaç duyulmuyor. Oscar Boy sayfalarında yer alan her dizi için yaptığım gibi, 2 Broke Girls’ü de hala izlemeyenlere önererek kapatacağım yazımı. Bir sonraki Sezon Günlükleri‘nde görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: And the Girlfriend Experience (Bölüm 7)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Kat Dennings (Max Black)
Sezon Notu: B+

 

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...