The Mindy Project – 2. Sezon

The Mindy Project – 2. Sezon

Ed Weeks, Adam Pally, Mindy Kaling ve Chris Messina
Ed Weeks, Adam Pally, Mindy Kaling ve Chris Messina

Dört büyük network (NBC, CBS, ABC ve Fox) arasında hep en zayıf halka olmayı başaran ABC, son birkaç yıldır Modern Family sayesinde kendini epey kurtarmış durumda. Daha evvelinde de Desperate Housewives ile pek çok rekor kırmış, dönemin Beyaz Saray yemeklerinde bizzat First Lady’nin konuşmasında bile adı geçmişti. Şimdilerde ise networklerin en zayıfı Fox gibi gözüküyor. NBC’nin riskli seçimlerine rağmen yayıncılıktaki özgünlük anlayışı ve CBS’in her daim reyting toplayan işleri iki kanalı daha tepede tuttuğu için, bir zamanların CW’su Fox epey geriye düşmüş durumda. Öyle ki Fox’ın dillere destan cahillikteki cumhuriyetçi haber ekibi bile eskisi kadar rağbet görmemekte. Kanalı reality showlarla döndüren Fox, New Girl ve Glee gibi seyircisi büyük işlere yer verse de televizyon eleştirmenlerinin ciddi anlamda göklere çıkardığı bir diziyi uzun zamandır ağırlamamıştı. Ama bu lanet, geçtiğimiz yıl start alan The Mindy Project ile artık kırıldı diyebiliriz.

The Office izleyicisinin yakından tanıdığı Mindy Kaling uzun yıllardır bireysel standuplarını devam ettiren, hatta bir dönem kitap çıkarıp uzunca bir süre bestsellerlar arasında yer almayı başarmış bir komedyen. Biliyorsunuz ki “Kadınlar komedi yapamaz.” klişesi, 2000’li yıllarda kadın komedyenlerin yükselişiyle birlikte adeta tarih oldu. Televizyondaki komedilerin neredeyse tamamı kadınların ön planda olduğu hikayeler içeriyor. Bunda Saturday Night Live’ın da büyük katkısı var tabii. Tina Fey, Amy Poehler, Kristen Wiig, Maya Rudolph ve Julia Louis-Dreyfus’dan tutun da Amy Schumer, Kathy Griffin, Sarah Silverman ve Kristen Schaal’a kadar pek çok isim saymak mümkün. Ama biz Mindy Kaling ve onun Fox’daki çok bilinmeyen olağanüstü dizisine gelelim şimdi…

Chris Messina ve Mindy Kaling
Chris Messina ve Mindy Kaling

The Mindy Project, romantik komedilerin neredeyse hepsine atıfta bulunan ve bunu yaparken de inceden Amerikan rüyasının kadın versiyonuyla dalgasını geçen inanılmaz keyifli bir dizi. İlk sezonunu Mindy’nin birkaç aşk macerasına ve ofis içerisindeki dinamiklere ayıran yapım, bu yıl her şeyi baştan yazarak diziyi en başından beri izleme sebebimiz olan Danny (Chris Messina) ve Mindy ikilisine yönlendi. Kendi adını taşıyan dizisinin her köşesine izini bırakan Mindy Kaling, Adam Pally transferiyle de başından beri ölü bir ürün olan Jeremy Reed (Ed Weeks) karakterini hak ettiği yere gönderip ikinci planda bıraktı. İlk yılındaki dağınık halinden eser kalmadığını ve diziyi fazla karmaşık bulup bırakanların ikinci sezona kesinlikle bir şans vermeleri gerektiğini hatırlatayım.

Sezon ortasında soluklanmamız için uzun bir ara veren ve bu arada bizi Danny ile Mindy arasındaki soru işaretleriyle yalnız bırakan The Mindy Project, geri dönüşünde de istediğimizi hemen önümüze sunmayıp klişe romantik komedilerde olduğu gibi mevzuyu sakız gibi uzattı tabii. Lakin bu dizinin akışını yavaşlatıp sıkıcı bir hale getirmek yerine her iki karakterin de birbirlerini neden sevdiklerini anlamamıza yardımcı oldu. Özellikle sezonun son 2-3 bölümünde Kaling’in hem komedi, hem de drama anlamında muazzam işler çıkardığını düşünüyorum. Bir yandan gözyaşlarımızı harekete geçirip, tam hıçkırarak ağlayacakken yüksek desibelli kahkahalar atttırabilecek başka bir yazar var mıdır bilemiyorum. En romantik anı bile, Empire State’in çatısına merdivenle çıkmak zorunda kalan Mindy’nin tıkanmalarıyla süsledi ne de olsa.

Adam Pally, Ed Weeks, Chris Messina ve Ike Barinholtz
Adam Pally, Ed Weeks, Chris Messina ve Ike Barinholtz

Açıkçası ekipte benim için Messina, Kaling ve bu yılın transferi Adam Pally haricinde kayda değer tek bir kişi yok. Ed Weeks ve Zoe Jarman’ın varlığı sanıyorum kimseleri enterese etmiyor. Mark Duplass eklentisini de bu yıl pek iyi kullanabildiklerini söylemeyeceğim. Dizinin en zorlama karakteri Morgan (Ike Barinholtz) yerine keşke Tamra’yı (Xosha Roquemore) daha fazla izleyebilsek diye de eklemek istiyorum. The Mindy Project’i hala izlemeyenler, ki okuyucularımdan tek bir tanesinin dahi diziyi takip etmediğine adım gibi eminim, varsa lütfen Kaling ve beraberindeki ekibe bir şans versin. Televizyonun en eğlenceli castlarından ve hikayelerinden biriyle tanışacağınıza hiç şüpheniz olmasın. Erkek okuyuculara Chloe Sevigny, kadınlara da Max Minghella’nın dizideki varlığından bahsetmem yeterli olacaktır diye umut ediyorum. Hadi bakalım…

En İyi Bölüm: You’ve Got Sext (Bölüm 8)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Mindy Kaling (Mindy Lahiri)
Sezon Notu: A-

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...