Gone Girl, NYFF’i açıyor

Gone Girl, NYFF’i açıyor

Gone Girl
Gone Girl

Aramıza yeni katılanlar için hemen bir açıklama yapalım. Ödül sezonunun nabzını tutan üç büyük festival var. Bunlar Toronto, Telluride ve New York. Artık Cannes’da gösterilen filmler de bir şekilde yıl sonuna kadar ivmeyi düşürmemeyi başarıyor. Ama saydığım üç festivalin yarıştaki payı çok daha büyük. Öyle ki genelde birkaç istisna haricinde Oscar’a aday olan neredeyse tüm filmler bu üç festivalden birinde gösterilmiş oluyor. Daha evvel Captain Phillips, Life of Pi, The Social Network ve Good Night and Good Luck’ın açılışını yaptığı New York Film Festivali’nde bu sene startı David Fincher’ın yeni filmi Gone Girl verecek. Bu haberi tercüme edecek olursak, Gone Girl’ün ödül ihtimallerinden şüphe etmeye son verebilirsiniz. NYFF’in açılışı için yerini ayırtmaları Fincher’ın bu yıl da Oscar mücadelesi vereceğini gösteriyor. Umuyorum The Social Network gibi sadece eleştirmenlerin ödülleriyle yetinmeyip devamını da getirir.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. Özge

    Bu sene en çok merak ettiğim 2 filmden birisi Gone Girl.Diğeri ise Inherent Vice. David Fincher ve Paul Thomas Anderson ın Oscar tarafından ödüllendirilme zamanı geldi geçiyor bile.Bu sene umarım yüzümüzü güldürürler.

    Yanıt

Yorum yazın...