Berlin’den ödüller

Berlin’den ödüller

Taxi
Taxi

5 Şubat’ta start alan ve Cannes kadar olmasa da Twitter’dan bir şekilde takip etme imkanı yakaladığımız Berlin heyecanı bugün yapılan bir törenle sona erdi. Bu yıl 65. kez düzenlenen festivalde büyük ödül Jafar Panahi’nin epey iyi eleştiriler alan Taxi’sine gitti. Larraín’in bugüne kadar yaptığı en iyi film olduğu iddia edilen El club ise bir nevi ikincilere verilen Büyük Jüri Ödülü ile taçlandırıldı. 65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin tam kazanan listesi şöyle:

Altın Ayı Taxi (Jafar Panahi)
Büyük Jüri Ödülü El Club (Pablo Larraín)
lfred Bauer Ödülü Ixcanul (Jayro Bustamante)
En İyi Yönetmen Malgorzafa Szumowska | Cialo & Radu Jude | Aferim!
En İyi Erkek Oyuncu Tom Courtenay | 45 Years
En İyi Kadın Oyuncu Charlotte Rampling | 45 Years
En İyi Senaryo Patricio Guzmán | El botón de nácar
Sanatsal Katkı Ödülü Sturla Brandth Grøvlen | Victoria & Evgeniy Privin ve Sergey Mikhalchuk | Pod electricheskimi oblakami
En İyi İlk Film 600 Millas (Gabriel Ripstein)
Altın Ayı (Kısa Film) Hosanna (Na Young-kil)
Büyük Jüri Ödülü (Kısa Film) Bad at Dancing (Joanna Arrow)
Audi Kısa Film Ödülü Planet Σ (Momoko Seto)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. Metin

    Panahi iyi bir yönetmendir; Ayna filmini pek severim ama ödülün biraz da siyasi atmosferden faydalandığını düşünmeden edemiyorum (Tıpkı Yol filminin Cannes’da ödül alması gibi). Film muhakkak iyidir ama son kararda jüri Panahi’nin yasaklara rağmen film çekme azminden etkilenmiş olabilir. Rampling’in ödülüne ise pek sevindim; hayran olunacak bir oyuncunun en önemli ödülü…

    Yanıt
  2. Refik Eren Uysal

    Ne yalan söyleyeyim Berlin Film Festivali’ni her zaman için Cannes’dan daha çok sevmişimdir,daha sıcak daha samimi gelmiştir hep bana.Bu seçimlerden sonra sevgim daha da katlandı hele hele Charlotte Rampling seçimi beni havalara uçurdu diyebilirim umarım sezon içerisinde ismini bolca duyarız =)

    Yanıt

Yorum yazın...