Sevdiğimiz Dizilerden Sevmediğimiz Oyuncular

Sevdiğimiz Dizilerden Sevmediğimiz Oyuncular

Tamamen televizyon yazıp konuştuğumuz şu 15 günlük süreçte biraz da eğlenmeye ihtiyacımız var diyerekten “Sevdiğimiz Dizilerden Sevmediğimiz Oyuncular”ı yerden yere vurmaya karar verdim. Bu yazı da benim 2014/15 televizyon sezonunda takip ettiğim ve sayısını bilmediğim yapımların içerisinden 8 berbat oyuncuya adanmış durumda. Kısa kısa yazarak olabildiğince işin eğlence kısmını ağırlıkta tuttum. Umarım bana katılırsınız. Tez vakitte karakterlerinin öldürülmesi ya da açıklanmamış sebeplerden ötürü atılmaları dileğiyle…

2

Max Thieriot | Bates Motel

House at the End of the Street’de ne denli berbat bir oyuncu olduğunun sinyallerini veren Max Thieriot üç santimetreden daha fazla açmadığı ağzı ve sürekli dişlerini sıkarak konuşmasıyla anlı şanlı bir Razzie’yi hak ediyor. İşin kötüsü karşısında Vera Farmiga ve Freddie Highmore gibi ne yaptığını bilen oyuncuların yer alması. Karakterinin de sevilecek bir yanını bulan beri gelsin.

1

Adam Rayner | Tyrant

Bir dizinin ana karakterinden nefret etmek izleyici için çok sabır sınayıcı bir deneyime dönüşebiliyor. Rayner’ın rolü ikinci sezonda epey kısalmış olsa da eğer bir gün diziyi bırakırsam tek sebebi kendisi olacak. Beni en çok düzgün aksanına rağmen inanılmaz güzel telaffuz ettiği yabancı dildeki isimler irite ediyor. Dur artık Rayner, dur!

3

Ed Weeks | The Mindy Project

İlk sezonda “Acaba?” diye sorduran, ikinci sezonda neden dizide yer aldığını anlayamamaya başladığımız, üçüncü sezonda ise artık gözüktüğü kareleri direkt ileri sardığımız bir aktör oldu Ed Weeks. Çok harika bir ekibin en zayıf halkası kendisi. Rol arkadaşları her sene oyunlarını geliştirirken, Weeks yerinde sayıyor. Ağlak hallerini Hulu’daki yeni sezonda da çekmesek keşke.

4

Elizabeth McGovern | Downton Abbey

Downton Abbey izlerken vaktimin büyük bir kısmını Elizabeth McGovern gibi kafamı eğip gıdı yaparak geçiriyorum. Tabii bunu yaparken bir yandan da dudaklarınızı içe doğru büzmeniz, gözlerinizi hızlı bir şekilde açarak kırpmanız ve hıçkırırmış gibi “Robert” demeniz gerekiyor. WORST ACTRESS EVER!

5

Charles Esten | Nashville

Eğer dizimizin adı Güzel ve Çirkin olsaydı Charles Esten’a hak ettiği değeri verebilirdim. Fakat Nashville her ne kadar bir soap opera olsa da Esten’ın kötü oyunculuğunu hak edecek kadar kalitesiz bir iş değil. Üstelik karakteri Deacon Claybourne da senaristlerin sevmemiz için çok çabaladığı, ama dünyanın en gereksiz insanı. Mümkünse bu sene peşine takılan kanser derdi uzunca bir süre başından gitmesin.

6

Alfred Enoch | How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder’ın çok iyi bir dizi olmadığını zaten sürekli tekrarlıyorum. Belki de Viola Davis yerine uyduruktan başka bir aktris olsa hiç izlemeyeceğim. Ama Davis’in gövde gösterisini es geçemiyorum. Yine de yardımcı oyuncular arasından, özellikle Alfred Enoch’un dünyaca onaylanmış berbat oyunculuğu midemi bulandırmıyor değil. Bu rolü nasıl kaptı, kim bu çocuğa oyuncu ol dedi çok merak ediyorum.

7

Linden Ashby | Teen Wolf

Teen Wolf’u izleyenlerin büyük bir çoğunluğu diziyi genç aktörleri ve yaptıkları vücutlar için izliyor. Fakat zamanla kendini geliştiren yapım, gerilim adına televizyonda bekleneni veren nadir işlerden birine dönüştü. Bu yüzden de küçük kusurlar daha çok göze batmaya, Linden Ashby’nin sürekli birazdan geğirecekmiş gibi konuşması rahatsız etmeye başladı. Umuyorum ilk kurtadam atağında nalları diktiğini görürüz.

8

Ed O’Neill | Modern Family

Ed O’Neill kötü bir oyuncu demiyorum. Married with Children’ı büyük bir zevkle takip etmiş biri olarak ünlü aktörü sevdiğim bile söylenebilir. Fakat kabul edin, harikalar yaratan Modern Family kadrosunda Stella (evdeki köpek) bile daha çok işe yarıyor! Mimiklerini 20 sene evvel kaybeden O’Neill özellikle rol arkadaşlarının yanında tamamen yok olup gidiyor. Geçmişte aldığı Emmy adaylıklarının sebebini bilen varsa bana da anlatsın.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

Yorum yazın...