Governors Ödülleri’nin bu seneki adresleri belli oldu

Governors Ödülleri’nin bu seneki adresleri belli oldu

Akademi, Oscar Ödülleri gecesinde reytingler düşmeye, törenin süresi epey uzamaya başlayınca kendince bir çözüm yoluna gitmiş ve Onur Ödülleri ile senelik film ödüllerini ayırmıştı. Governors Ödülleri bu yıl yedinci kez 14 Aralık’ta, AMPAS’ın yönetici üyeleri tarafından seçilen isimlere dağıtılacak. Dün akşam saatlerinde bu seneki Onur Ödülleri’nin Spike Lee ile Gena Rowlands’a, Jean Hersholt Yardımseverlik Ödülü’nin ise Debbie reynolds’a vereceği açıklandı. Bu isimleri tanımayanlar için hemen bir özet geçelim…

Spike Lee

SPIKE LEE
Daha evvel Do the Right Thing ile Oscar yarışına dahil olan Lee, ABD’de hala çalışmakta olan siyahi yönetmenler arasında en prestijli isimlerden birisi. Filmlerinde ırk ayrımından doğan sorunlara değinmekten çekinmeyen Lee, Do the Right Thing, Boyz n the Hood ve Malcolm X ile tanınıyor. Yakın tarihte de gişede başarı yakalayan Insie Man, 25th Hour, Miracle at St. Anna gibi filmler için kamera arkasına geçmişti. Aynı zamanda Hoop Dreams, When We Were Kings ve bolca ödüle boğulan 4 Little Girls belgesellerinin yaratıcısı olduğunu da ekleyeyim.

Gena Rowlands

GENA ROWLANDS
Yaşayan efsane bugüne kadar iki kere Oscar’a aday olmayı başarmış. Bunlardan birisi A Woman Under the Influence (1974), diğeri ise Gloria (1980). Yeni nesil onu The Notebook’dan tanıyor. Ama yakın tarihte kaybettiği eşi John Cassavates’le sayısız başarılı filme imza attı. Ayrıca televizyonda yer aldığı projelerden de The Betty Ford Story, Face of a Stranger ve Hysterical Blindness sayesinde üç kere Emmy kazandı.

DebbieReynolds_wenn_1200

DEBBIE REYNOLDS
Debbie Reynolds her ne kadar sadece bir kere The Unsinkable Molly Brown ile Oscar’a aday olmuş olsa da her yanı kült filmlerle dolu bir filmografiye sahip. Singin’ in the Rain, Three Little Words, How the West Was Won, Divorce American Style bir çırpıda aklıma gelenler arasında. Geçtiğimiz yıl SAG’den Yaşam Boyu Başarı Ödülü almıştı. Onu oyunculuğu haricinde aynı zamanda şarkıcı kimliğiyle de tanıyoruz. Broadway’deki başarıları sayesinde aldığı Tony ve Will & Grace’le gelen Emmy adaylığını da unutmamak gerek. Bu arada SAG’i izlediyseniz Debbie Reynolds’ın kızının bir başka efsane, Carrie Fisher olduğunu da biliyorsunuzdur.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...