Oscar Boy 6 yaşında!

Oscar Boy 6 yaşında!

happy-birthday-pic8

Evet evet şaka değil, Oscar Boy 6 yaşına girdi. Altı koca sene… Kimi zaman hayal kırıklıklarıyla, kimi zaman ise mutluluk verici zaferlerle dolu 6 sezon. Lise yıllarında başlayan blog maceram, 21 Eylül 2009 tarihinde adını Oscar Boy’a çevirip bambaşka bir şeye evrilmişti. İlk günden beri amacım aynı: Kendime has bir sese sahip olmak. Kalabalıktan ayrılmak için neyse ki özel olarak efor sarf etmem gerekmedi. Kimi zaman sivri dilim, kimi zaman ise tamamen ödül sezonu odaklı yazı yazan nadir yerli bloglardan biri olmam beni kalabalıktan ayırdı. Hala da bu özgün sesi korumak için inanılmaz çaba sarf ediyorum. Her sinema sitesinde rastlayacağınız içeriğin dışına taşabilmek için yeni fikirler üretme ve, kendimle biraz övünmek gibi olacak ama, bunları tek başıma idare etme mücadelesindeyim.

Esasında bugüne özel pek çok yazı karalamak, 6. yıla özel bir şeyler çıkarmak isterdim. Ama arada kendi doğum günlerimizde de olur ya, enerji yoksunluğundan kutlama dahi yapmak istemez, telefonu kapatıp battaniyenin altına saklanmayı tercih edersiniz. İşte Oscar Boy’un 6. yaşını kutladığımız bugünde de dün geceki Emmy yorgunluğundan ötürü böyle bir hissiyat içerisindeyim. O yüzden sezon yavaş yavaş start almaya başladığından bu açığımı ilerleyen günlerde çeşitli yazılar ve uzun zamandır geri dönmesini beklediğiniz yazı serileri, Oscar Boy’a özel eventler ile telafi edeceğim.

Ben altı yıllık upuzun yolculuğumda bana eşlik eden herkese teşekkür etmek istiyorum.

  • Öncelikle çok okumasalar bile oğullarının emek sarf ettiklerini bildiğinden her daim desteğini esirgemeyen dünyanın en kusursuz ebeveynlerine,
  • Oscar Boy üzerinden türlü kelime oyunları yaratıp espriler yapan ve alacakları cevap onları tatmin etmeyecek olsa bile inatla “Ne izliyorsun?” diye soran arkadaşlarıma,
  • Gold Diggers, Sinema Bloggerları Ödülleri vb. organizasyonlarda desteğini esirgemeyen değerli sinema yazarı / bloggerı / onaylı / onaysız / tescilli / tescilsiz kalemlere,
  • Her daim işimi kolaylaştıran WordPress’e (şaka yapmıyorum),
  • Ve her şeyden önemlisi bu uzun macerayı ayakta tutan ve Oscar Boy’u özel kılan siz değerli okuyuculara çok teşekkür ederim.

Oscar Boy ben hayatımdan vakit ayırmaya devam edebildiğim müddetçe var olacak. Yakında Oscar Boy’da göreceklerinizin birkaçından bahsedip sizleri de heyecanlandırayım bu arada. Gold Diggers’ın yeni sezonu önümüzdeki günlerde başlıyor. Koltuklarınıza sıkıca tutunun, ödül sezonu yine kasıp kavuracak. 4. Online Film Festivali için de yepyeni bir jüriyle Kasım başı gibi harekete geçeceğiz. Tarihleri duyururum zaten. Bu arada Oscar Boy’da uzun zamandır yapmak istediğim bir şey için de kolları sıvadım. Akademi Ödülleri’nin tüm tarihini tek bir başlık altında toplamaya başladım. Aralık ayına gelmeden Oscar Tarihi sayfasını tamamlamayı planlıyorum. Artık herhangi bir siteye ihtiyaç duymadan ödüllerin tarihini karıştırabileceğiniz bir platform olacak. Bu arada Filmekimi’nde de bir düzine film izleyeceğim. Yani eğlenceden geri kaldığım sanılmasın. Hatta Filmekimi sonrası ufak birkaç sürpriz yapıp, denizaşırı bir festivalden de sesimi duyurmaya çalışacağım. Tabii çok kapsamlı bir şey beklemeyin. Üç, bilemediniz dört filmlik bir macera olacak bu.

Başka ekleyecek bir şeyim kaldı mı düşünüyorum… Sanırım yok. Bugün içerisinde tahmin sayfalarını güncelleyeceğim bu arada, haberiniz olsun. Podcastler zaten devam ediyor. Televizyonun nabzı da son iki senedir olduğu gibi yine Oscar Boy’da atacak. Daha nice yaşlara, nice ödül sezonlarına hep birlikte girmek ümidiyle. Şimdilik hoşçakalın.

Cheers.

tumblr_neuvqhfA5v1t7zgibo1_500

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

5 Yorum

  1. Ahmet

    Doğum günün kutlu olsun OSCAR BOY :)))).Siteyi yanlış hatırlamıyorsam 12 şubat 2015 tarihinden beri takip ediyorum özgünlükle yazılan, Umur’un okuyucuyla konuşuyormuş gibi yazdığı yazılara hayranım.İnşallah uzun yıllar devam eder Umur’un bu macerası bizde böylesine kaliteli yazılar okumaya devam ederiz.
    Not:Her ne kadar geçenlerde bir yorumda kamera arkası planlarımda yok desen de içimden bir ses ‘Umur bize süpriz yapacak’ diyor hadi hayırlısı.

    Yanıt
  2. Refik Eren Uysal

    Ben de Oscar Boy kervanına gerçek manasıyla katılalı tam 3 sene olmuş. (Kendimi kıdemli takipçiler arasında sayabilirim heralde 😀 ) Ben de kendi adıma samimiyetiniz,yaptığım yorumları yabana atmayıp dikkate aldığınız , sorduğum abidik gubidik soruları ciddiye alıp cevapladığınız, bana bundan 3 sene öncesine kadar sinemadan bir cacık anlamadığımı farkettirdiğiniz için sonsuz teşekkür ederim.Umarım nice 6.senelerimiz olur da bizler de bu güzel ortamdan mahrum kalmayız 🙂

    Yanıt
  3. Dilara

    Önümüzdeki ödül sezonu sitenizle geçirdiğim 6. ödül sezonu olucak. Tavsiyelerinize her daim kulak asmaya çalıştığımı bilin isterim 🙂 Nize güzel yazılara, teşekkürler ödül sezonlarını daha da keyifi hale getirdiğiniz için!

    Yanıt

Yorum yazın...