Please Like Me – 3. Sezon

Please Like Me – 3. Sezon

Yaratıcı: Josh Thomas | Oyuncular:
Yaratıcı: Josh Thomas | Oyuncular: Josh Thomas, Thomas Ward, Debra Lawrance, David Roberts, Renee Lim, Caitlin Stasey, Keegan Joyce, Hannah Gadsby, Bob Franklin, Emily Barclay, David Quirk, David Quirk, Nick Cody | 30 dakika | ABC2

PLMAvustralya televizyonlarından okyanusun bu tarafına ulaşabilmiş tek dizi Please Like Me. Oralarda adı iyi bilinen (sanırım?) komedyen Josh Thomas’ın otobiyografisi denilebilir bu tatlı dizi için. Kendinin bir alter egosunu canlandıran Thomas, sonunda eşcinsel olduğunu kabul edip hayatını ters yüz eden genç bir adam olarak karşımıza çıkıyor. İlk sezonlarda anne ve babasının hayatında yarattığı depremlerle epey boğuşmak zorunda kalmıştı. Bu sene ise hikaye her ne kadar zaman zaman ebeveynlerine kaysa da daha çok Josh ve arkadaşlarının çevresinde dönüyor. Sevgilisi Arnold’ın (Keegan Joyce) sonunda ailesine açılması, Tom’un (Thomas Ward) yeni ilişkisi, Claire’in (Caitlin Stasey) dönüşüyle bir meşguliyetten diğerine koştuk. 2013 yılından bu yana ekranlarda olan yapım, Josh Thomas’ın kalemini geliştirmesiyle epey güçlendi tabii. Bu yüzdendir ki her bölümünü bir kısa filmmiş gibi ele alabiliyoruz. Ayrıca Avustralya’da ünlü olabilmek için çaba sarf eden komedyenlere irili ufaklı roller teslim etmesi, 20’li yaşında cinsel kimliği ne olursa olsun her türlü seyircisine Josh’la empati kurabilme imkanı tanıması da Please Like Me’nin elini epey kuvvetlendiriyor. Geçtiğimiz sezon Scroggin bölümüyle Avustralya’daki tüm derneklerden ödülleri toplayan yapım bu yıl da sezonun sonuna saklanan Champagne ve Christmast Trifle ile şansını deneyecek gibi gözüküyor. Diziden bihaber izleyiciye ufak bir detay daha vereyim: Gastronomik sevdaları için dağları delmeye hazır kalabalığın parçası Josh Thomas, her bölüme de bir yemek adı verip jenerikte o yemeği yapıyor ya da bir şekilde görüntülüyor.

pleaselikeme

Please Like Me – 3. Sezon İnceleyen tarih .
4.25

Benim notum

85%
85% A-
Please Like Me yine dolu dolu, yine naif, yine kalbimize dokunuyor. Josh Thomas'ın kalemi daha ne kadar kuvvetlenebilir bilmiyorum. Ama bu serüven devam ettikçe biz de peşinden koşturmaya razıyız.

MVP: Josh Thomas

Kullanıcı Notu:

%
(0 oylar)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

Yorum yazın...