High Maintenance (1. Sezon)

High Maintenance (1. Sezon)

Yaratıcı:
Yaratıcı: Katja Blichfeld & Ben Sinclair | Oyuncular: Ben Sinclair, Max Jenkins, Heléne Yorke, KeiLyn Durrel Jones, Marisol Miranda, Chris Roberti, Shazi Raja, Amy Ryan, Dan Stevens, Lee Tergesen, Ratnesh Dubey, Aizzah Fatima, Katja Blichfeld, Yael Stone, Dominic Colón, Nick Corley, Daniella Pineda, Clem Cheung, Kristen Hung, Peter Friedman, Gaby Hoffmann, Erik Jensen, Stephen Lin, Greta Lee, Ismenia Mendes, Kyle Harris, Hannibal Buress, Lena Dunham, Daniel Covin, Sanjit De Silva, Brett Gelman, Michael Cyril Creighton, Rebecca Naomi Jones, Molly Bernard | Komedi, Drama | 30 dakika | HBO

| A |


high_maintenanceTelevizyonla ilgili bir şeyler karalamayalı epey olmuş. Ama geri dönüşümü yeni sezonun en iyi dizilerinden High Maintenance ile yapıyor olmak güzel bir tesadüf. Vimeo’nun 2012 yılından beri online platform üzerinden yayınladığı stoner dizisi geçtiğimiz yıl HBO’dan yeşil ışık almış, 6 bölümlük ilk sezon için imkanlar sağlanmıştı. Erbezli dramaları haricinde komedi adına da çığır açan yapımları ekrana taşımaya devam eden HBO, High Maintenance ile yepyeni kapıları aralıyor. Daha evvelki internet yolculuğuna şahit olamadığım High Maintenance, esas adamı sabit geri kalan tüm karakterlerin her bölümde değiştiği dizilerden. Ama mekanımız aynı. New York sokaklarında dolanıp ot ve benzeri uyuşturucu maddeler satan torbacımızın hayatlarına bir şekilde dahil olduğu insanların gündelik yaşantılarını izliyoruz. Birinde en yakın arkadaşının sürekli olarak hayatına müdahale etmesinden sıkılmış genç bir adam çıkıyor karşımıza, diğerinde sosyofobinin eve tıkadığı ve kendini yeni yeni keşfetmeye başlayan bambaşka bir birey. Belki çok mühim hissettirmiyor odaklandığı hayatlar ama High Maintenance’ın komedinin sularına boğazına kadar girmeden tadında bıraktığı denge takdire şayan. Dizinin bu kadar başarılı olmasında oyuncu seçimlerinin de mutlaka payı vardır ama her şeyden evvel iyi yazılmış, iyi planlanmış bir dramedy High Maintenance. Absürtlükten güç alan stoner filmlere/dizilere inat kafalar esenken bile şehir hayatına dair haklı saptamalar yapıyor, vizyonu geniş, geleceğinde ölçeği daha da büyütmeye açık kapıları aralıyor. 2016/17 televizyon sezonu kapanmadan mutlak surette izlenmesi gereken bir dizi arıyorsanız, adres belli.
MVP: Ben Sinclair

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

3 Yorum

Yorum yazın...