Closet Monster

Closet Monster

Yönetmen:
Yönetmen: Stephen Dunn | Oyuncular: Connor Jessup, Joanne Kelly, Aaron Abrams, Isabella Rossellini, Mary Walsh, Aliocha Schneider, Sofia Banzhaf, Jack Fulton, Marthe Bernard, James Hawksley | Senaryo: Stephen Dunn | 90 dakika | Drama

| D |


closet_monsterLGBT sinemasında seks saplantılı karakterlerden sıtkımız sıyrıldı diye şikayet edip duruyorken, şimdi de ayakları yere basmayan ve cinsel kimliğini ebeveynlerinin suçuymuş gibi gösteren özürkolik filmlerle sabrımız sınanıyor. Önce Blackbird isimli minik bağımsızda ardından da American Crime dizisinde performansıyla büyüleyen Connor Jessup büyük bir maskaralığın parçası olmuş. Toplum dışına itilmiş kimseler mevzu bahis olunca casting direktörlerinin direkt aklına gelen Jessup, bu sefer de eşi tarafından terk edilmesini başkalarına zulmederek unutmaya çalışan bir babanın evladı. Kim olduğunu, ne istediğini yeni yeni öğrenirken cinsiyetini dahi bilmediği hamsterıyla sohbetler ederek, korkunç bir kostüm partisi sekansının parçası olarak ya da babasını görülebilecek en kötü sembolizmle, annesinin feminen kıyafetleriyle dolu dolabın içine tekmeleyerek keşfediyor. Mastürbasyonunu demir çubukla yapması da taze tezek üzerine dikilmiş tüy adeta. Bence Closet Monster her fikrin sinemaya taşınmaması gerektiğinin güzel bir özeti. Özellikle homofobinin hâlâ kol gezebildiği modern gerçeklikte daha büyük bir misyonu var iken neden Closet Monster gibi müsamerelere vakit ayırıyoruz bilmiyorum. Belki kalbinde bir kötülük yok ama tematik problemleri tonla. Tabii Connor Jessup’la tanışmayanlara bir vesile diye sevinip, izlemek için Closet Monster’ı seçmenize her şeye rağmen bir kılıf uydurmak mümkün.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...