Patriots Day

Patriots Day

Yönetmen: Peter Berg | Oyuncular: Mark Wahlberg, John Goodman, J.K. Simmons, Vincent Curatola, Michelle Monaghan, Kevin Bacon, Alex Wolff, Themo Melikidze, Michael Beach, James Colby, Jimmy O. Yang, Rachel Brosnahan, Christopher O’Shea, Melissa Benoist, Khandi Alexander, David Ortiz | Senaryo: Peter Berg, Matt Cook, Joshua Zetumer, Paul Tamasy, Eric Johnson (uyarlama), Casey Sherman, Dave Wedge (kitap)

| D |


Peter Berg ve Mark Wahlberg ortaklığından daha bu yıl Deepwater Horizon gibi kusursuz bir felaket pornosu çıktığından doz aşımına ne kadar ihtiyaç duyuyorduk bilmiyorum. Hele ki insana özgü tüm özelliklerinden arındırılmış bu rezillik fırtınasına… 2013’teki Boston Maratonu sırasında  3 kişinin canını alan bombalama ve bu terör saldırısından sonra devamı gelen trajik kayıpların muhasebesini yapıyor Berg fuzuli filminde. Henüz yaralar tazeyken harekete geçtiği ekibiyle tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen olayları tek bir hayali kahramana bağlayarak izah etmeye karar vermiş. Yalnız her ülkede gerçekleşmeye başlayan bu korkunç yıldırının tansiyonunu ölçeceğine, egoist anlatısı Mark Wahlberg’ün canlandırdığı taşkın Bostonlı’nın başarı hikayesine ağırlık veriyor. Adeta küçültücü bir sağgörüyle meselesini alakadar eden insanların onurunu kırıyor Berg. Politik selamet isteyen öykülerle deneyimi olduğunu bildiğimizden Patriots Day’deki defolu tutumunu anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. İnsanın sabrını tüketecek derecede yavaş iş gören karakterleri de Wahlberg’ün etrafına dizince Patriots Day gerçek hayattan bir kesit anlatma gayretindeki drama olmaktan çıkıp yüz karası mertebesine terfi ediyor. Jimmy O. Yang’in canlandırdığı Çinli rehine ete kemiğe bürünebilecek tek varlık koca filmde. Polisi, teröristi, anası, danası… Geri kalan her şey iğreti. Arkasında hem can kaybı hem de büyük travmalar bırakan bir yaşantıya polisiye türünde Hollywood kokulu cevap arıyorsanız doğru adrestesiniz tabii. Bu doğru.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...