Yan Odadan Filmler’de efsanevi final sezonu başlıyor!

Yan Odadan Filmler’de efsanevi final sezonu başlıyor!

Yan Odadan Filmler’i bitirmek istediğimi uzun zamandır sayıklıyordum. Çünkü önerilecek film havuzu epey daraldı. Hayır, film tarihini bitirdim demiyorum ama keşife çıkacak yerleri ağrıyor artık katılımcıların. Ve açıkçası her hafta 10 Criterion filmi izlemekten yoruluyorum ben de. Bu sebeple toplamda 8 okuyucuyu ödüllendirme fırsatına eriştiğim yarışmama epik bir final yapmak için uzun süredir aklımda bir konsept vardı. Ben sadece birincileri davet etmek istiyordum; ama tacı ucundan kaçırmış ikincilere de bir fırsat vermem gerektiğine ikna oldum.

Sizleri ne kadar ilgilendirir bilmiyorum; ama evet Yan Odadan Filmler adını Sezonların Dalaşı koyduğum son bir sezonla Oscar Boy ekranlarına veda etmeye hazırlanıyor. Benim için tatil yapmaktan başka bir şey ifade etmeyen bayramın ardından ilk bölümle marşa basmaya hazırlanıyoruz. Dediğim gibi, tüm sezonların birinci ve ikincilerinin dahil olacağı bir mücadele bu. Birinci All Stars’da yarışma fırsatı bulan Cemre Kübra Armağan’ın özel sebeplerden katılamaması sebebiyle de boşluğu yarışın üçüncülerinden Cemal Akçiçek ile doldururak bomba gibi bir kadro oluşturdum. Hepsi de yarışmaktan keyif alan, yarattıkları mail trafiğiyle beni keyiflendiren, hâlâ filmleri izlemedin mi diye mesajlar atarak taciz eden birbirinden muhteşem varlıklar. Şu blog sayesinde her biriyle tanışma fırsatı yakaladığım için ne kadar mutlu olduğumu da dile getirmek istiyorum izninizle.

Bildiğiniz üzere, Yan Odadan Filmler’in vaftiz babası RuPaul’s Drag Race. Eşsiz lip syncler ile akrabalık bağımızı daha  kuvvetlendiremiyor olsam da final toplaşmalarımız, görev mantıklarımız, karne üzerinden galipleri seçmemiz eş. Ve bir ortak noktamız da sezon öncesi Meet the Queens çalışmalarına girişmek. İşte geleneği bozmayarak, daha evvel bir, hatta bazılarını iki kez yarışırken izleme fırsatına eriştiğiniz birbirinden sinefil (bu kelimeden de ciddi ciddi nefret etmeye başladım) hanımlarımız, ve beylerimizle tekrardan tanışın, kaynaşın.

John Doe

WILLAM
AS1 #2 | S2 #4
[30, İstanbul]

Kazandığı görevler 4
Dibe düşüşleri 3
Ortalama 5,78/10

Kendi sezonunda yapımcıların yatak odasından çıkarken yakalanınca Willam epey sansasyon yaratmış ve Dada Ru onu elemek zorunda kalmıştı. Ardından All Stars’da intikamını almaya geldi, ama orada da final sonrası Michelle Visage’ın sol memesine yumruk attı. Oscar Boy Productions’ın onu neden geri getirdiğini kimse bilmiyor. Sanıyorum bu sefer tek dilekleri jürinin değil, rakiplerinin başına çorap örmesi.
En unutulmaz önerisi: Secrets & Lies

Aren Hamparyan

JUJUBEE
S1 #2
[23, İstanbul]

Kazandığı görevler 1
Dibe düşüşleri 0
Ortalama 5,78/10

All Stars sezonlarına çağırılmayınca İstanbul’daki tüm gece kulüplerinde Dada Ru hakkında ileri geri konuşan Juju da yarışmanın sabıkalılarından. Hatta yapımcılardan birinin evini kundaklamaya çalışmış; ama son anda prodüksiyon şirketi şikayetini geri alınca tutuklanmaktan paçayı sıyırmış. Orijinal queer sinema kraliçesi olduğu iddiası ve ardından gelenler hakkında sürekli taklitçi yorumları yapmasıyla tanınıyor.
Unutulmaz önerisi: The Umbrellas of Cherbourg

Barış Yücel

JINKX MONSOON
S6 #1
[27, İzmir]

Kazandığı görevler 3
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 6,83/10

Sadece klasikleri önererek taca ulaşan tek yarışçı Jinkx. Rakiplerinin gözünü korkuttuğunu da saklamıyor. Ama Criterion’dan sponsorluk almasına rağmen bu sefer daha geniş bir gardıropla mücadele edeceğini iddia etmekte. Kendi sezonunda İzmir’i güzel bir şekilde temsil ettiğini düşünen Jinkx, önce Bianca ve Katya’yı yollamak istiyor. Ardından da ikinci kez zimmetine geçirmek istediği tacı kovalayacak.
Unutulmaz önerisi: The Battle of Algiers

Beril Demircioğlu

KIM CHI
AS2 #1 | S6 #2
[29, İstanbul]

Kazandığı görevler 5
Dibe düşüşleri 2
Ortalama 6,76/10

İlk sezondan beri gördüğümüz en büyük başarı hikâyelerinden birine sahip Kim Chi. Taca susamış bir şekilde dahil olduğu All Stars 2’de birinciliğini daha üçüncü haftada ilan etmişti. Bu sezonda da erkenden şampiyon olacağıyla ilgili hiçbir şüphesi yok. O da gözüne altıncı sezonda hakkını yediğini düşünen Jinkx’i kestirmişe benziyor. Bu sefer yarışı değil, rakiplerini doğrayacak belli ki.
Unutulmaz önerisi: The Servant

Caner Atalay

BIANCA DEL RIO
S5 #1
[20, İzmir]

Kazandığı görevler 3
Dibe düşüşleri 0
Ortalama 6,97/10

Yan Odadan Filmler’in gördüğü en şahane sezonda Alaska ile burun buruna gittikten sonra son düzlükte atak yapmıştı Bianca. Ayrıca düşük not almadan yarışı tamamlamış tek queen kendisi. Bu konsepte dahil edildiğinde de yapımcılara birincilik sözü verip tacımı kafa ölçülerime göre hazırlayın diye haber yollamış. Kimseye acımayan profesyonel bir ho olduğunun altını çizmeden de edemiyor.
Unutulmaz önerisi: Short Cuts

Cemal Akçiçek

KATYA
S1 #3 | AS1 #5
[24, İzmir]

Kazandığı görevler 2
Dibe düşüşleri 4
Ortalama 5,35/10

Drag Race ortaklığımızın mimarlarından Katya, bu fırsat eline geçtiği için epey müteşekkir. All Stars’da iki kez elenmiş olmasına rağmen de hevesi kırılmış değil. Çalışma odasında üçüncüler arasından buraya geldiği için rakipleri tarafından dışlanacağını biliyor olsa da gardını hazırlamış. Yalnızlığını en yakın arkadaşı ve en büyük düşmanı olan iç sesi Maureen ile paylaşacak.
Unutulmaz önerisi: Paris Is Burning

Cihan Ünsal

DETOX
AS1 #1 | S3 #5
[19, İstanbul]

Kazandığı görevler 5
Dibe düşüşleri 3
Ortalama 6,38/10

Yarışmanın en güzel intikam öykülerinden birini yazdı Detox. Hakkının yendiğini düşündüğü 3. sezonda halkın favorisi olup All Stars’a geldi ve orada da dişli rakiplerinin hepsini çiğ çiğ yiyerek tacı kucakladı. Sezonun en genci ama neredeyse hepsi kadar deneyimli. Prodüksiyona olan yakınlığıyla bilinen Detox güç mücadeleye hazır olduğunu söylüyor.
Unutulmaz önerisi: Sunday Bloody Sunday

Emre Küçükenez

ALASKA
S5 #2 | AS2 #3
[23, Samsun]

Kazandığı görevler 4
Dibe düşüşleri 4
Ortalama 6,45/10

Alaska, Arap atı olmanın kitabını yazmış başarılı bir yarışmacı. All Stars 2’de prodüksiyon onun önerdiği bir filmi poster yapınca rakipleri ayaklanmış ve uykusunda film kutularını yakmıştı. Şimdi koca bir asma kilit ve iki korumayla geliyor çalışma odasına elindeki hazineleri finale kadar saklama gafletine bir kez daha düşmeyeceğinin sözünü vererek.
Unutulmaz önerisi: Eternity and a Day

Ergin Kaytan

SHARON NEEDLES
S2 #1
[26, İstanbul]

Kazandığı görevler 3
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 6,61/10

Skandallarla dolu bir sezonda herkesten uzakta durarak tacı elde etmişti Sharon. Dada Ru ile eski dost oldukları için nepotizm dedikoduları kulaktan kulağa yayılsa da elde ettiği karneye tek bir rakibi yaklaşamadı. Bu sefer yarışa bir çocuk babası olarak dönmesinin tek sebebi oğlu büyüdüğünde ona “Bak baban ne kadar boş işlerle uğraştı yavrum.” diyebilmek.
Unutulmaz önerisi: The Girl Who Leapt Through Time

İlknur Akarı

PANDORA BOXX
AS2 #2 | S1 #4
[28, İstanbul]

Kazandığı görevler 2
Dibe düşüşleri 3
Ortalama 5,96/10

All Stars 2’nin en büyük sürprizlerinden Pandora, tadını damağında hissettiği ama bir ısırık alamadığı taca odaklanmış durumda. İlk sezonun Top 4’ü olarak tam kadro burada bulunmalarını da en iyi sezon olmalarına bağlıyor. Aldığı risklerle tanındığından Yan Odadan Filmler izleyicisinin ne yapacağını en çok görmek istediği müsabıklardan biri ayrıca.
Unutulmaz önerisi: La historia oficial

Murat Karakuş

CHAD MICHAELS
S2 #2 | AS1 #3
[26, Kocaeli]

Kazandığı görevler 2
Dibe düşüşleri 3
Ortalama 5,81/10

İkinci sezon ve All Stars için vatani görevini erteleyen Chad, yarışmada bir ilki gerçekleştirerek mücadeleye üniformalıların arasından dahil olacak. Deneyimini iki kere konuşturan ve her mücadelesinde de final gören bir yarışmacı olarak henüz kaynaklarının tükenmediğinin altını çiziyor. Bu sefer birincilikten fazlasıyla emin.
Unutulmaz önerisi: Buffalo ’66

Mustafa Yıldız

VIOLET CHACHKI
S3 #1
[20, Lefkoşa]

Kazandığı görevler 3
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 6,72/10

Yaş ortalaması en düşük sezonun mutlak galibi Violet daha deneyimli rakiplerin arasına düştüğünden epey endişeli. Reddit’de her iki başlıktan birinde kanıtlayacak çok şeyi olduğuyla ilgili yorumlar yapılıyor fanları tarafından. Ama sıfır duygusal bağla herkesi evine yollayan Violet sıfırdan aynı mücadeleyi vermeye hazıra benziyor.
Unutulmaz önerisi: The Sweet Hereafter

Muzaffer Çınar

MANILA LUZON
S4 #2
[24, Sinop]

Kazandığı görevler 2
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 6/10

Yan Odadan Filmler fanları tarafından en zayıf sezon muamelesi gören dördüncü sezonun adını temize çıkarmak istiyor Manila. Reddit’deki acımasız eleştirilerin hepsini okuduktan sonra kendini toparlaması zaman alsa da takipçilerinden biri olduğu Willam ile aynı çalışma odasında mücadele edecekleri için epey heyecanlı.
Unutulmaz önerisi: The Double Life of Veronique

Nihal Başeren

RAJA
S4 #1
[29, Tekirdağ]

Kazandığı görevler 2
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 6,36/10

Not ortalaması en düşük birinci olduğundan Raja’nın da mücadeleden biraz çekindiği iddia edilmekte. Ama verdiği röpörtajlarda gerekirse gerekirse rakiplerini sabote ederek, ana sahnede paçalarına basarak yüz üstü yere yapıştıracağını söylüyor. Pandora ve Kim Chi ile birlikte erkek nüfusunun fazla olduğu yarışmada bir kez daha kadın birinci görmek istiyor.
Unutulmaz önerisi: Mommie Dearest

Onurcan Güden

TRIXIE MATTEL
AS2 #2 | S4 #7
[22, İstanbul]

Kazandığı görevler 3
Dibe düşüşleri 3
Ortalama 5,31/10

Gelmiş geçmiş en hırslı mücadeleci Trixie’nin iddiası büyük. Pit Crew’un eski üyesi Reha Erdem ile bilinen yakınlığı Reddit’de pek çok başlığa konu olmuştu. Neyse ki All Stars’da diğer yarışmacılarla kırıştıran Rehoş’u görünce Trixie araya bir set çekti ve ilişkilerine son verdi. Şimdi tek odağı bir türlü kavuşamadığı taç.
Unutulmaz önerisi: Turtles Can Fly

Tolga Karakayalı

BOB THE DRAG QUEEN
S1 #1
[34, Şanlıurfa]

Kazandığı görevler 4
Dibe düşüşleri 1
Ortalama 7,26/10

Altı görevden dördünü kazanmayı başaran başka bir yarışmacı olmadı Bob’dan beri. Bu sefer kendi rekorunu dahi egale edebileceğini düşünen Bob kendine epey güvenmekte. Yalnız Yan Odadan Filmler mirasının ilk kraliyet üyesi, diğerleri tarafından biraz hafife alınmakta. Çünkü herkes ilk sezonda tacı almak için seçim yapılacak öneri havuzunun daha geniş olduğunu düşünüyor.
Unutulmaz önerisi: The Children’s Hour

Tanıtımlar tamamlandıysa sezonun startını verelim. Bugüne kadar görmediğiniz, efsane çifte prömiyer tatil sonrası Oscar Boy sayfalarında olacak. Süre haricinde tek bir kısıtlaması olmayan yarışmacılar umuyorum ellerinden gelen her şeyi yapar ve keşiften keşife koşarız. Yalnız her bölümde iki kişinin birinci olmasına ve aynı şekilde iki kişinin de gitmesine hazır olun. Sonuçta efsaneler yarışıyorsa, gimmicklerimiz de biraz zorlayıcı olsun.

Ladies and gentlemen, start your engines and may the best movie buff WIN!

YAN ODADAN FİLMLER: SEZONLARIN DALAŞI

SAYFASINI ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYIN>>>

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...