Yabancı Film Başvuruları ’17

Yabancı Film Başvuruları ’17

The Square

Sezon boyunca sık sık uğrayacağımız sayfayı açmanın zamanı geldi galiba. Birkaç uyduruk yabancı film başvurusu birikmeye başlayınca dişe dokunur bir şeyler bekleyeyim dedim önce ama Ruben Östlund’un Altın Palmiye ödüllü The Square’i, ardından da Fatih Akın’ın tren enkazını andıran In the Fade’i temsil ettiği ülkelerce Akademi’nin Yabancı Dilde En İyi Film kategorisine başvurunca duramadım. Ama asıl fecaat tabii ki de Türkiye’den! Elimizde Kedi gibi, pek bayılmasam da adaylık ihtimali barındıran, ABD’de hatırı sayılır bir gişe elde etmiş, Mustang’den sonra gerçekten de bize ait olduğu için gurur duyabileceğimiz bir film varken tercih Ayla adında kimsenin duymadığı bir iş. Tabii ki de oyuncu kadrosu Huber Köşkü’nde iftar görmüş yüzlerle dolu. Neyse. Biz artık diğer ülkelerin yarışına göz atalım. Yabancı film kategorisi yine bizden çıktı. Bir başka Nuri Bilge Ceylan senesinde görüşmek üzere.

YABANCI FİLM BAŞVURULARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN>>>

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Metin

    Epey para dökülmüş bir film Ayla ve sanırım ciddi bir kampanya yapılacak. Belki iyi de bir filmdir. Ancak filmi izleme şansımız olmadı. Türkiye’de nerede gösteriliyor veya gösterime girdi mi acaba?

    Yanıt

Yorum yazın...