Get Shorty (1. Sezon)

Get Shorty (1. Sezon)

Yaratıcı: Davey Holmes (uyarlama), Elmord Leonard (roman) | Oyuncular: Chris O’Dowd, Ray Romano, Sean Bridgers, Lidia Porto, Goya Robles, Megan Stevenson, Carolyn Dodd, Lucy Walters, Sarah Stiles, Antwon Tanner | 60 dakika | Epix

Out of Sight’dan Jackie Brown’a, 3:10 to Yuma’dan Justified’a kadar sinema ve televizyon sektörünün iliğine işlemiş Elmore Leonard biblografyası 1995 yılında beyazperdede de kendine yer bulmuş Get Shorty uyarlaması ile bir kez daha ekranlarımıza uğradı. Yedi yıl önce start alan yolculuğunda henüz orijinal içerik üretmeye başlayan Epix sayesinde, 10 bölümlük ilk sezonunu henüz tamamladı bu taze adaptasyon. Hem de devamı için onayını alarak. Öyküsü bir şekilde parçası olduğu çetenin pis işlerini yapmaktan kurtulmak, boşanamadığı eşi ve biricik kızına huzurlu bir yuva vaat edebilmek adına patroniçesi Amara’nın parasını Los Angeles’daki stüdyo sistemine dahil olarak aklamaya çalışan Miles’ın etrafında dönüyor. Yalnız Miles, film endüstrisine girişini yaptıktan sonra elini kirletmekten çekinmeyen mafya da ona bu serüvende eşlik eden masum insanları beraberinde kaosa sürüklüyor. Zeki kelimesi artık film ya da dizi eleştirirken senarist tanımlamada ortaya çok atılır oldu; ama Get Shorty başından sonuna kadar her detayı düşünülerek tasarlanmış sezonuyla “zeki” olarak addedilmeyi sonuna kadar hak etmekte. Ekrana getirdiği her karakterin zaaflarına ve arzularına o kadar hakim bir pozisyonda ki, tamamı karikatürize sayılabilecek bütüne gerçek bir olayı izlermişcesine bağlanmaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz. Ve tabii doğru casting’in de dersini verebilecek kadar efektif bir titizlik gizli Get Shorty’nin oyunbazlığında. Chris O’Dowd ile Ray Romano ikilisinin üzerine eklenen Lidia Porto keşfi sağolsun komedi ile suç janrı arasında cambazlık yapan dizi iyice şaha kalkıyor. Tarifsiz hayranlığımın sebebi, gimmick ekonomisiyle pekâlâ sarpa sarabilecek bir anlatıyı nitelikli bir diziye dönüştürebilmelerinden galiba. Yeni sezonunda da istemsiz doğuracağı dar çıkmazları merakla bekliyor olacağım.
MVP: Chris O’Dowd

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...