Keyfî Drag Race Tekrarı: All Stars 3

Keyfî Drag Race Tekrarı: All Stars 3

Bloga sadece bir kez yolu düşmüş bir okuyucu bile geç başlayan Drag Race takıntımın farkına varmıştır herhalde. Yaz başı biten televizyon sezonuna All Stars 2 ve kel adamın kazandığı dokuzuncu sezonu sığdıran RuPaul, VH1’a transfer olmuş şovunu kapitalist bir ülkede çektiğini hatırlatırcasına, tutan formülden biraz daha kâr edeyim diye yeni bir All Stars ile geliyor bu yıl. Geçtiğimiz günlerde yarışacak 9 queen’in duyurulduğu (onuncusunun da sürpriz olarak saklandığı) All Stars 3 için Ocak 2018’e kadar beklemek zorunda kalacağız. Fakat kimilerinin ışıltısız bulduğu kadro beni o kadar acıktırdı ki off season kadro değerlendirmesi yapayım, ısınma turlarına erkenden başlayayım istedim. Ne de olsa Oscar için 11 ay öncesinden tahmin yazıları yazacak kadar arsızım.

Kadrodakilerin adını teker teker ağzıma almadan evvel orijinal sezonunda dokuzunculuk görmüş Aja’nın bile dahil olduğu bir ekibin ağzına kadar star dolu başarılı bir All Stars turundan sonra aldığı eleştirilere kendi yorumumu getirmek istiyorum. RPDR’ın ebeveyni olarak gördüğüm Project Runway’i de eş zamanlı izlediğimden, Drag Race’in bu yıldızlar karması konseptinde hep yanlış casting‘in kurbanı olduğunu düşündüm Heidi Klum’un oturmuş yarışına kıyasla. Neden derseniz, RuPaul ve arkasındaki prodüksiyon ekibi yetenekleri birkaç parçaya bölmeyi hiç akıl edemediği için başka bir karmada kolayca taca ulaşabilecek Manila Luzon, Detox, Katya ve hatta Raven gibi efsanevi yarışmacıların Chad Michaels ile Alaska için düzenlenmiş sezonlarda hunharca harcandığına şahit olduk. Dolayısıyla tükenmiş alternatiflerinden underdog keşfine geçmiş gibi duruyor bu yeni sezon. Ve Chad ya da Alaska kadar ünlü olmasa da onlardan daha yetenekli sayılabilecek Trixie ve Shangela gibi queenlerin yer aldığı bu üçüncü devir, sonucunun kestirelemezliğiyle beni ilk bölümünde kendini açık eden öncüllerinden daha çok heyecanlandırıyor. Ayrıca 10. queen olarak ilk sezonun galibi BeBe Zahara Benet‘nin adı geçtiğinden bu farklı dinamiğin nasıl bir etki yaratacağını da fazlasıyla merak ediyorum.

  • trixie
  • shangela
  • milk

Daha elimizde tek bir fragman, tek bir görüntü yok. Yeni yıla doğru, muhtemelen bir tatil döneminde VH1 bizi bir şekilde ilk teaser ile kutsar. O yüzden şu donesizliğin zirvesinde mutlak favorimin Trixie Mattel olduğunu söylemem gerek. Mizaha ve bireysel komedi rutinlerine olan tarifi imkansız hayranlığım RPDR’ı izlerken de güldürüden beslenenlere itiyor beni genelde. Ve Trixie, her ne kadar yer aldığı yedinci sezonda kendini yeteri kadar ispat edememiş olsa da mezuniyeti sonrası fazlasıyla büyüdü, kendini geliştirdi, tam olarak hangi başlık altında başarılı olduğunun farkına vardı. Katya ile olan dostlukları ve iş ortaklıklarında artık öyle bir noktaya geldim ki Rus Matroşka bebeğimden çok plastik güzelliğin ağzından çıkanları takip etmeye çalışıyorum. Dolayısıyla sonuna kadar #TeamTrixie için gevezelik yapacağım. Tarafımız belli olsun.

Trixie’nin mücadelede istenileni vermemesi hâlinde de sığınacağım ilk adres Shangela. RPDR’ın gerçek bir reality show’a evrildiği senede yarışa bir kutunun içerisinde geri getirilerek meşhur Heathers vs. Boogers mücadelesinin öncüllerinden biri olmuştu Shangie. Haus of Edwards’ın (Alyssa Edwards’ın drag ailesi) kıdemli bir üyesi olarak da bence Yıldızlar Karması’nda yer almayı çok daha evvelden hak ediyordu. Neyse ki o da delilik yıllarını tamamladı, büyüdü ve başkalarının değil kendi kendinin rakibi olarak, sonuca odaklı bir savaş verecek. Lip synclerde ortalığı yıkacağına adım gibi eminim. Ama bunun yanı sıra ortalık karıştırmadaki üstün başarısını da hatırlatacak eylemlerde bulunmasını can-ı gönülden istiyorum.

Gelelim Milk‘e… Sasha Velour’un devrimsel kabul edildiği, cinsiyetler arası rolleri paramparça ettiğini düşünenlerin hep altıncı sezonu izlemediğini varsaydım. Çünkü henüz bunları konuşmak, üzerlerinden prim yapmak moda değil iken Milk birilerine kendini beğendirmek için değil, aksine risk olduğunu bile bile o sahneye takım elbiseyle çıktı, suratına sakal yapıştırdı ve ağzını burnunu spermden bozma süt renkleriyle boyadı. Ben yine de Ru’nun Milk’i olduğu gibi kucaklayabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu düşünmüyorum. Bunun haricinde Milk’in RPDR gibi bir konseptte yarışmasını da anlamlı bulmuyorum. Çünkü her ne kadar kalıplaştırılmak istemese de Drag Race’in bir el kitabı var ve Milk bu kitapta hiçbir başlığa tam anlamıyla dahil edilemiyor. Ama ben Milk’in ve yaptıklarının büyük bir hayranı olarak All Stars 3’e yapılan daveti geri çevirmediği için mutluyum. Varsın ilk bölümden yollansın. Favorilerimden biri olduğu kesin.

  • chi chi
  • kennedy
  • aja

Bu üç dev isimden sonra favorilerim arasında yer alan bir diğer queen ise sekizinci sezon sırasında varlığını pek umursamadığım, geri dönüp izleyince haksızlık ettiğimi fark ettiğim Chi Chi DeVayne. Çöp poşetleriyle ayrıldığı yarışmaya binlerce dolarlık kostümleriyle ve mücevherleriyle, artık maddi durumu stabil bir queen olarak geri dönüyor Chi². Yarıştaki diğer pageant kızları kadar çok yönlü olmadığından Shangela ve pek sevişmediğim Kennedy’nin ağırlığı altında ezilmesi mümkün. Ama yine de ümidi kesmeyeceğim. Hazır Kennedy Davenport demişken… Tanıtımlarda Pearl yerine Top 3’de yer almayı hak ettiğini iddia etmiş. Mümkündür. Yalnız RPDR yapımcıları yedinci sezon sırasında geleneksele bağlı olanlarla genç yenilikçiler arasında öyle bir uçurum yarattı ki ister istemez Ginger Minj ile aynı safdaki Kennedy’e bir dinozormuş gibi muamele ediyoruz. Umarım bu sefer de Trixie, Milk ve Aja’nın üzerine oynamaz, kendi işine bakar.

Kendi sezonunda pek de başarılı olamamış ve sonrasında yaptıklarını izleyip hangi konularda kendini geliştirmesi gerektiğini fark eden Aja, yeni biten dokuzuncu sezonu tek başına temsil edecek All Stars 3’te. Ne acıdır ki Aja, ana sahnede yaptıklarından ziyade Valentina’nın aldığı iyi tepkilere katlanamayınca sarf ettiği cümlelerle hatırlanıyor. Ama bunu değiştirebilecek kadar kendine güvenmekte bu sefer. İçimden bir ses, hiç beklemediğimiz kadar ilerleyecek diyor Aja için. Neden Valentina, Trinity Taylor ve Shea Coulee bu sezonda yok diye isyan edenlere de sesleneyim, çünkü bu kadar popülerleştiğiniz bir dönemde tekrardan Drag Race için hazırlanmak, bir aya yakın sahnelerden uzak kalmak delilik olur. Olası bir All Stars 4’te hepsini kadroda göreceğimizden adım gibi eminim ama.

  • morgan
  • thorgy
  • dela

Morgan McMichaels, henüz BeBe’nin de kadroda yer alacağı açıklanmadığı için, bu dokuzlu arasında Drag Race’in ilk jenerasyonunu temsilen Shangela’ya eşlik edecek. Morgan’ı yeteri kadar tanımıyoruz ne yazık ki. Dolayısıyla şu an epey nötrüm kendisine karşı. İşte burada aklıma yine casting konusunda RPDR’ın ne kadar başarısız olduğu geliyor. Mesela Morgan, All Stars 2’de yer alsa ve Tatianna da buraya dahil edilse dinamikler çok daha eğlenceli olmaz mıydı? Neyse. Yarışta kendisinden daha fazla tanınan queenlere karşı nasıl bir sonuç elde edecek merakla bekliyorum.

Ve son olarak hiç sevişmediğim Thorgy Thor ile BenDeLaCreme var. Sahteliğin, çekilmezliğin temsilcileri olarak varlıklarıyla bulundukları sezonlarda bana hayatı dar etmiş ikili All Stars 3 seyrini epey zorlaştıracak benim için. İkinci sezon kadrosunda bu denli tahammül edemediğim tek bir yaratık yoktu. Şu an ilk All Stars’a, Yarlexis’in sağır edici çığırışlarına ışınlamış gibi hissediyorum. Üstelik DeLa, genel seyircinin de Trixie’den sonra taç için uygun gördüğü yegâne isim. Böyle bir sonuçta nasıl kafayı yiyeceğimi düşünebiliyor musunuz? Buralar Amour’un aldığı Oscar adaylıkları sonrası akıttığım kandan daha kırmızı olabilir, aman dikkat!

Tabii ben böyle sahte sahte inşallah şu olur, bakalım, aman merak ediyorum diyi sizi kandırırken Reddit’in altını üstüne getirip çoktan sıralamayı çözdüm. Fakat seyir keyfinizi bozmamak adına susmam mantıklı olacak. İyi olan kazansın demiyorum. Bence Trixie kazansın. Çünkü zayıf görülmesine rağmen gerçek bir yıldız olduğunu ispat etmişlerden birinin o tacı aldığını görmeye çok ihtiyacımız var. Raven yapamadı, Katya da yapamadı. Bari zafer Trixie’nin olsun. Hadi Ocak 2018, hadi gel gel gel!

Sezon Öncesi Sıralamam (a.k.a. Wishlist)

  1. Trixie Mattel
  2. Shangela
  3. Milk
  4. Chi Chi DeVayne
  5. Aja
  6. Morgan McMichaels
  7. Kennedy Davenport
  8. Thorgy Thor
  9. BenDeLaCreme

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

4 Yorum

  1. Metin

    Açıkçası Trixie, Milk ve Dela’yı seviyorum bu gruptan; yetenekliler… Farklı yetenekler sunuyorlar. Geri kalanı benim için çıtır çerezlik.

    Yanıt
    1. Umur

      Aaa Metin! Oscar Boy’un en eski okuyucularından biri olduğu için artık zevklerini çözmüş gibi hissediyordum ama inan Drag Race izleyicisi olduğun kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi 🙂

      Yanıt

Yorum yazın...