The Incredible Jessica James

The Incredible Jessica James

Yönetmen: James C. Strouse | Oyuncular: Jessica Williams, Chris O’Dowd, Noel Wells, Lakeith Stanfield, Megan Ketch, Zabryna Guevara, Susan Heyward, Will Stephen, Anne Carney, Taliyah Whitaker, Sarah Jones | Senaryo: James C. Strouse | 85 dakika | Komedi

Irk ve cinsiyet çeşitliliğini artırma maksatıyla koşulları eşitlemeye çalışan kurumlar listesine baktığınızda prestij sıralamasının zirvesinde HBO ile Netflix çıkıyor karşınıza. Her ne kadar isimleri televizyonla ilişiklendirilse de bu büyük yatırımcıların yarattıkları fırsatlar sayesinde doğru zamanda doğru yerde olmadıkları için hak ettikleri şana şöhrete kavuşamayan senaristler, oyuncular ve yönetmenler sınıf atlayıp pek çok alanda üretime geçiyor. Jessica Williams hanımefendi de altın biletini doğru kullanıp Showtime’dan yerini kapmış yönetmen/senarist James C. Strouse ile. Diziyi muhtemelen 2019’a kadar izleyemeyeceğimiz için bu kapıyı aralamasına yardımcı olmuş The Incredible Jessica James’i konuşalım biz asıl. Sahneye aşık, erkek arkadaşından henüz ayrılmış, hayal kırıklıklarının oluşturduğu yığınla artık başa çıkamayan ana karakterimiz minik kortejinin yağında kavrulurken bir takım tanışma randevuları, başvurduğu okullardan gelen ret mektupları, ücret almadan çalıştığı minikler için yazarlık atölyesi ve bilimum sıradan ama öyküsünde önem teşkil eden detayla hayatından kısa bir kesit sunuyor izleyiciye. Olağan gelişmelere verdiği sıra dışı tepkiler haricinde Jessica’nın o ara, farkındalıklar yaşının sefilliğini iliklerine kadar hisseden akranlarından bir farkı yok. Küçükken hayal ettiği her şeyin olmayacağını, arzularının ucundan tutabildiği kadarına ulaşabileceğini burnunu yere sürterek öğreniyor. Çok büyük bir travma, bayıltan kader şamarları yok. Sevgilim beni aldattılar, ailem beni anlamıyorlar, arkadaşlarımın çoğunu sevmiyorumculuk, sevdiğim iş karnımı doyurmuyor ki gibi türlü 21. yüzyıl şımarıklığı. Hepimizden, her şeyden, tanıdıklarımızdan, yaşadıklarımızdan toplama bir kaset gibi. Ama işte filmin ritmini bozan da kaşığı hep tepeleme doldurması. Jessica Williams, bu projeye bir seçme gözüyle yaklaşmış ve kablolu televizyonda gösterilecek yeni dizinin içi tıka basa doldurulmuş pilot bölümüne çevirmiş 90 dakikayı. Chris O’Dowd performansındaki esler de olmasa nefes alacak yer bulamayacağız. Neyse amacına ulaşmış ya, onu kâr bilip beklemeye koyulalım. Yaşasın film ve televizyon arasındaki silikleşen sınırlar, TV’nin filmden daha üstün sayıldığı ve bir dizi sahibi olabilmek için film ile kendini kanıtlamaya çalışan yazarlar gördüğümüz altın çağ!
Fesat Mukayese: Insecure > The Incredible Jessica James

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...