Yan Odadan Filmler – All Stars S04E12: Büyük Final

Yan Odadan Filmler – All Stars S04E12: Büyük Final

Benim biricik All Stars final dörtlüm… Dördünüzün de beklentilerimi sonuna kadar karşılayacağını biliyordum; ama gerçekten, sadece istenileni vermekle kalmayıp, üzerine de çıkabilmiş harika finalistler var şu an karşımda: John Doe, Ali Edwards, Arenbee ve Muzaffer Luzon. Yepyeni kurallar, birbirinden zorlu görevler ve bir ayı aşan yorucu bir sürecin sonunda hâlâ yıkılmamış ve ayakta olduğunuz için sizleri alkışlamak istiyorum. Biliyorsunuz, iyinin de iyisinin yarıştığı All Stars 4: Taçsız Efsaneler sezonunda final günü bir film önerisi almıyorum. Bugün kaderiniz tamamen yarışın önceki aşamalarında elenen 11 filmkolik stara bağlı. Onlar oylarını kullanacak, dört kişiden ikiye düşeceğiz ve sonrasında da tek kişilik dev jüri olarak kimi taçlandıracağıma, Philip Kemp’in Sinemanın Tüm Öyküsü kitabıyla ödüllendireceğime ve Hall of Fame‘de önceki All Stars kazananları Cihan Ünsal, Beril Demircioğlu, Edanur Yıldız üçlüsünün yanında yerini alacağına karar vereceğim.

Ana sahnede son bir kez süzüldüğünüzü görmeden evvel sizlere ve katılım gösteren tüm yarışmacılarıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Yan Odadan Filmler, üç senelik yayım hayatı ile Oscar Boy’un vazgeçilmez bir parçasına dönüştü. Şaka değil, tamı tamına 72 filmkolik geçmiş bu çalışma odasından. Devamının gelip gelmeyeceğine henüz karar veremediğim, ama kesinlikle en azından bir sonraki Oscar sezonunun bitişine kadar ara vermek istediğim mucizevi yarışmamda çok değerli insanlarla tanıştım. Ve hepsi birbirinden kıymetli bu sinema aşıkları sayesinde de yüzlerce film izleme fırsatına eriştim. Ne kadar müteşekkir olduğumu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Hepinizin adını teker teker zihnime kazıdığımı ve ömrümün sonuna kadar da unutmayacağımı bilmenizi istiyorum. Çünkü belki dışarıdan farklı gözüküyor ama, bu eğlenceli süreç konsept belirlemekten öneri almaya, filmleri izlemekten yazısını yazmaya kadar ciddi bir emeğin ürünü. O yüzden tekrar tekrar teşekkürler. İyi ki varsınız!

Şimdi… Konuşulacak bir filmimiz olmadığından ana sahneye doğru yönelelim, Top 4 şöyle bir salınıp jüriye son konuşmasını yapsın. Ardından da oylamaya doğru ilerleyelim ve karar anına geçelim. So, good luck…


[reklam]

[/reklam]


Yan Odadan Filmler All Stars 4: Taçsız Efsaneler sezonunun finaline bir kez daha hoşgeldiniz! Bugün eşsiz filmkolik starların dört kişilik kaymak tabakası arasından sadece biri zirveye ulaşacak. Ve bölümün başında da bahsettiğim gibi Top 4’dan Top 2’ya kimin geçeceğine elenen yarışmacılar karar verecek. Lafı fazla uzatmayacağım, zaten heyecan dorukta. Hemen son değerlendirme ve konuşmaları için finalistlerimi sahneye davet edeceğim ki karar verilsin. Hadi bakalım hanımlar beyler, büyük final başlasın!

John Doe: Yarışmanın en az safe alan pasaklı ama bir o kadar cingöz kweeni, UPaul’ün criticker sinema zevki cetvelindeki en uzak kumpeli olarak buraya kadar gelip tacı bırakmak istemiyorum sevgili dostlar. Beni biliyorsunuz. Basın oyu milletimiz kazansın, Türkiye kazansın. Ben de oraya buraya Teşekkürler pankartı asayım.

Ali Edwards: Yaklaşık 7 senedir Oscar Boy’u yakından takip ediyorum. Hiç kimseler yokken buradaki her gönderinin yorum kısmında ben vardım! Bugüne kadar büyüttüğüm sinema kültürümde büyük katkısı var OscarBoy’un. Yani her şeyden önce duygusal bir şehvetle istiyorum şampiyonluğu. Öte yandan, bu siteyi takip ederken Umur’un hiç ama hiç korku filmi izlemiyor olmasından şikayetçiydim. Dolayısıyla kendime de küçük bir misyon edindim. YOF’deki 3. sezonluk yarışma sürecimde hep korku filmleri üzerine yürümeye çalıştım. Eğer bugün tek kişilik dev jürimiz bir Argento filmine 90 verip, Carpenter sinemasından bir şeyler izliyor ve en önemlisi bir korku filmi görünce burnunu kıvırmıyorsa ‘küçük’ de olsa benim de bir katkım olmuştur diye düşünüyor ve mutlu oluyorum. Önceki sezonlarda da yine iyi performansların üstüne aşırı riskli filmlerle kendi ipimi çekmiştim; fakat bu sezon kendi tarzımı jürinin beğenisine de uydurabildiğimi düşünüyorum ki bu noktadayım. Taking safe risks is the new black diyor ve bu noktaya kadar record track olarak ilk sıralarda devam ettiğim yarışa güzel bir nokta koyarak yıllanmış tutkuları vuslata kavuşturmak istiyorum.

Arenbee: İstatistik olarak finalistlerin en iyisi ben miyim? Evet. Neredeyse hepsi birbirini tanıyan insanların arasında elenmemek için Criticker ve Letterboxd’ın altını üstüne getirerek buraları gördüm mü? Evet. Ama kimse bana reklamdan bozma üç dakikalık kısa film önerimle risk almadığımı söylemesin. Dog Days, Let’s Get Lost ve hatta Queen Margot… Eleme hakkı her elime geçtiğinde de istatistikleri takip ettiğimin ve kimsenin hakkını yememek için üstün çaba sarf ettiğimin hatırlanmasını istiyorum. Bunları tek tek sayıyorum çünkü hem Oscar Boy’un, hem de Yan Odadan Filmler’in büyük bir hayranıyım ve ödülü bir kenara bıraktım Hall of Fame koridorundaki yerimi almak istiyorum. Bulunmadığım sezonlarda bile Nihat Coulee’sinden Şakirtina’sına kadar her yarışmacıyı, her öneriyi zevkle takip etmiş bir süperfan olarak sezonun underdog’ından frontrunner’ına dönüşmemi gelin hep beraber kutlayalım. Söz, kazandığım kitabı bile bir hayır kurumuna bağışlayacağım. Gözüm sırf alacağım title’da. Yarışmanın gördüğü tüm underdoglar için, Adem için, Çağatay için, Oğuz için kazanmak istiyorum. #tamam

Muzaffer Luzon: Selam herkese. Kendimi size nasıl şirin gösterebilirim bilmiyorum. Fazla risk alarak yarışmadığımı kabul etmeliyim öncelikle, bu bir özeleştiri olarak dursun burada. Amacım UPaul’e güzel şeyler hissettirecek, onu alıp bir yerlere götürecek eli yüzü düzgün yapımlar önermekti. Risk peşinde koşarak ne bunu başarabilirdim, ne de buraya kadar tırmanabilirdim. Yarışmaya renk kattığımı düşünüyorum. Eğer beni destekliyorsanız 2693’e boş mesaj gönderebilirsiniz ya da twitter’dan DM kutuma IBAN numaralarınızı bırakabilirsiniz, xoxo.

Evet… Final görememiş biricik filmkolik starlarım, artık bu dörtlünün kaderi sizin ellerinizde. Şimdi iki tercih yapmanızı istiyorum Bunlardan birincisine 2, ikincisine 1 puan vereceksiniz. Hadi pamuk eller cebe. And may the best movie buff win!

Cemal Zamolodchikova: Bayağı vanilla bir sezon olduğumuzu belirtmek istiyorum. O kadar arkadan konuşup önden de başkasını elemek… I am so sick of all the niceties!!!!

Onurcan Mattel: Beni eleyerek ne kadar çok istediğini gösteren Kavas’a vereceğim oyumu. Ve final koltuğuna oturmak için yaptığı konuşmayla beni etkileyene ve kalbimi kazanana diğer oyum da.

Emre Thunderfvck: Sürprizler bu sezonu güzel yaptı bence. Ben de kendimi finalde bekliyordum ama aradan geçen zamanda, doğru önerileri yapmak için biraz paslanmışım demek ki 🙂 Aren’in konuşması son cümlesine kadar çok iyiydi. Muzaffer’in konuşması kötü olsa da criticker’da TCI puanımın en yakın olduğu yarışmacı, zevklerimiz benzer sayılır. Ali Kavas’ı hiçbir türlü seçmeyecektim zaten, John Doe ise kısa ve popülist konuşması ile Muzaffer’n oyunu kendi lehine çekemedi.

Adem Flowers: Evde yaptığım hileli kurayla tercihlerimi belirledim ve shady olmamaya çalıştım 😛

Çatianna: İntikam fırsatı verildiği için teşekkür ederim. Kararımı da çok kolay aldım.

Murat Flowers: Beni eleyen Aren umarım sonuncu olur. Ufak bir temenni 😛

Oğuz McMichaels: Bence iyi bir dörtlü çıktı finale. Aren yarışmacılar arasında en yabancı olduğumuz isimdi ve bu yüzden biraz loveable olması gerekiyordu. Son konuşmasını dinleyince ikna oldum, yoksa çok kibirli bir cunt olduğunu düşünüyordum.

Faruk Montrese: Bilmediğim kevaşeler şampiyon olacağına eski düşmanım olsun.


[reklam]

[/reklam]


UPaul: Madame Forewoman, has the jury chosen the final 2 All Stars to lip sync for their legacy?

UPaul: Oğuz, you may tell the queens who you and the jury have chosen to lip sync for their legacy.

Oğuz: Well, we tallied up the votes…

Ali Edwards and Arenbee!

UPaul: John Doe, Muzaffer… I’m sorry my dears but this is not your turn. You are and will always be All Stars. Please step to the back of the stage.

Ali, Aren… The Top 2 All Stars of this season stand before me… Açıkçası oylama öncesi tek dileğim en azından birinizin jüri tarafından Top 2’ya çıkarılmamasıydı. Çünkü All Stars 4 dediğimde aklıma gelecek ikili sizsiniz, yalan söylemeye gerek yok. Ali Kavas’la başlayayım önce. Bu blog açıldığı günden bu yana yanımda olan, hiç iletişimimiz olmadığında bile yayımladığım yazıların altına yorumlarıyla renk katan okuyucum, yarışmacım, arkadaşım. Her etkinliğe beni kırmayıp evet demiş, hatta kimi zaman ben teklif etmeden başvurusunu yapmış, Oscar Boy’a irili ufaklı pek çok katkıda bulunmuş özel bir isim. Ve yarışmadaki üç sezonluk macerasının da büyük bir kısmını beni korku janrına alıştırmaya adayarak çok da hoş bir misyonla mücadele etmiş biri açıkçası. Onu en nihayetinde final koltuğunda görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Aren’e gelecek olursak… Yine dürüst davranacağım, ilk kadroda yer almadığının ve yedeklerden buraya geldiğinin bilinciyle kendini ispatlamak için büyük bir mücadele verdi. Devamlı olarak herkesin birbirini tanıyor oluşundan ve yeni eleme sisteminin ona yaramayacağından stratejik davrandı. Sonuç ortada. Neredeyse kusursuz bir karne ve kesin finale kalır dediğimiz pek çok yarışmacıyı geride bırakıp, yine onu tanımayan kalabalık tarafından finale çıkarılmış bir isim. Tekrar söylüyorum, bence olması gereken final buydu. Her ne kadar aralarından sadece birini seçmek zorunda kalsam da hiçbir itirazım yok. Ve her ikisinin de öneri listesinde öyle şahane yapımlar var ki, bunu bana Ali/Aren izletmişti diye kendi sinema maceramda hep adlarını anacağım, bu da bilinsin.

Benim için gerçekten çok zor bir karar olduğunu hatırlatmak istiyorum. But I think I’ve made my decision.

The queen who has earned her spot in the Movie Buff Race Hall of Fame,

Won a crown and septor from Fierce Drag Jewels,

Well, let’s just say the champions of All Stars 4 are….

Ali Edwards and Arenbee!

Shantay, you both slay!

Fuck it, we have a double coronation! Yarışma benim, blog benim, konsept benim, macera benim, bütçe benim, prodüksiyon benim! Evet, madem efsaneler yarıştı, madem her anlamda mükemmel bir sezon oldu, hiç de karar verebilmek için, birini dışarıda bırakmak için uğraşmayacağım. Yan Odadan Filmler tarihinde ilk kez iki kazananımız var. Ali Kavas ve Aren Hamparyan, şampiyonlar kulübüne hoşgeldiniz!


FİNAL OYLAMASI John Doe Ali Kavas Aren Muzaffer
Adem Güneş 1 2
Cemal Akçiçek 1 2
Çağatay Kalyoncu 2 1
Emre Küçükenez 2 1
Faruk Songur 2 1
M. Ferhan Meraler 1 2
Murat Karakuş 2 1
Oğuz Kayır 2 1
Onur Coşkun 2 1
Onurcan Güden 2 1
TOPLAM PUAN 5 10 9 6

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...