Barry (2. Sezon)

Barry (2. Sezon)

Yaratıcılar: Alec Berg, Bill Hader | Oyuncular: Bill Hader, Stephen Root, Sarah Goldberg, Anthony Carrigan, Henry Winkler, Michael Irby, Kirby Howell-Baptiste, D’Arcy Carden, Darrell Britt-Gibson, Andy Carey, Alejandro Furth, John Pirruccello, Rightor Doyle, Jessy Hodges, Nikita Bogolyubov, Troy Caylak, Nick Gracer, James Hiroyuki Liao, Sarah Burns, Andrew Leeds | 30 dakika | HBO

Lorne Michaels’ın oyun bahçesi haricinde The Skeleton Twins ve Documentary Now’da az çok ne yapabildiğini görme fırsatı yakaladığımız Bill Hader, kendi yazıp kendi oynadığı HBO komedisinde yol arkadaşı Alec Berg ile birlikte harikalar yaratmaya devam ediyor. Eski asker, iki arada bir derede kiralık katil ve geleceğin aktörü Barry Berkman isimli karakterin sitcomlara yaraşır maceralarını bu projeye özel, en mütevazı formuna sokarak servis eden ikili hayal kırıklığına uğratmadıkları ikinci yıllarında konsept bölüm modasına dahil olmuş olmasına ama manzara içler acısı değil. Çünkü ödül gruplarının ilgisini çekebilmek ve akılda kalmak amaçlı tasarlanmış bölümleri arka arkaya sıralarken öyküye asimile olabilmesi için büyük bir gayret gösterilmiş. Öyle ki Barry’nin teke tek mücadeleye girdiği baba kız ile olan bölümü kağıt üzerinde çok absürt gibi gözükse de dizinin o tarif etmesi imkansız tekinsiz güldürüsü içerisinde kaynayıp gidiyor. Tabii her şey bununla sınırlı değil. Dizinin temel karakterlerinin hepsine vakit ayırmayı bilmişler bu sefer. Emmy’den sevgi gören Henry Winkler, Oscar Boy’un favorisi Anthony Corrigan ve en önemlisi figüran muamelesi gösterilmesi sebebiyle sinir bozan Sarah Goldberg’e dişe gelir, tek epizotta tamamlanmayan bir hikâye bahşedilmiş olması şahane. Ve tam olarak sebebini açıklayamıyor olsam da umursamakta güçlük çektiğimiz karakterlerini çok geç olmadan seyircisine sevdirebildiği için mutluyum. Tabii hâlâ diziye adını veren Barry ile sorunlar yaşamıyor değiliz; ama en azından çevresine hakkını verebilmeyi başardı diyebiliyorum. ATAS (Televizyon Akademisi) huzurunda üstün bir performans sergileyeceğinden hiç şüphe duymadığım yapımla ilgili en büyük problemim bu anlatının hangi yöne doğru ilerleyeceği. Çünkü bundan sonrasında izleyicisine daha kaç viraj vaat edebileceği şaibeli. Çember giderek daralıyor. Barry’nin özünü herkese öğrettiğini varsayalım, geriye ne kalacak? Kahkaha sağabileceği özelliklere sahip insanlar izletmesi nereye kadar yeterli gelecek? Bu sorulara cevap vermekte güçlük çektiğim için şimdilik tadını çıkarmaya özen gösteriyorum. Büyük rakibi Atlanta yarışta değil iken neler yapabileceğini bekleyip görelim biz iyisi mi. İkinci sezonun ilk haftalarında biraz da olsa Saturday Night Live’dan miras Bill Hader sevdamızın etkisi altında kalıp mı beğendik diye düşündüren Barry’nin ikinci yarıda depara geçip kayıtsız kalabilene aşk olsun dedirten bölümleri sizi bekliyor. Hadi pamuk eller torrent sitelerinin arama barlarına!
MVP: Henry Winkler (Gene Cousineau)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...