Keyfî Drag Race Tekrarı 12×06

Keyfî Drag Race Tekrarı 12×06

Bazı Drag Race bölümlerinden sonra lafı toparlamakta güçlük çekiyorum, o yüzden yazısı da geç geliyor. Shitty Pie meselesi, pandemi derken çok fena arada kaynayan 12. sezon kızlarının yarışma tarihindeki en kalabalık Snatch Game mücadelesi hakkında da keskin bir görüşüm olmadığı için baştan savma bir yazıyla karşı karşıya olduğunuzun haberini vereyim öncelikle. Üzücü bir şekilde iyi performans çıkaran diskalifiye olmuş predatörümüz ve Gigi’nin mecburi galibiyeti haricinde çabucak geçiştirilmiş hissi veren bir bölüm olmadı mı sizce de? Ne ara başladı, ne ara bitti ben anlayamadım.

Daha önceki sezonlarda da söylemiştim sanırım bunu, her ne kadar gelenekselleşmiş olsa da Drag Race’in Snatch Game’den vazgeçmesi gerektiğine inanıyorum. Doğaçlama, oyunculuk yetenekleri bir de üstüne karizmayla zekanın sınava tabi tutulduğu bu toplaşmanın iyi bir örneğini izleyemez olduk çünkü kaç zamandır. Bir şekilde Snatch Game de tıpkı öne çekilen balo ve işte daha kişisel bağlarla kutsanan “makeover” görevi gibi revize edilmek istiyor. Çünkü üzgünüm ama her ne kadar arada aferin dedirtecek espriler çıksa da Ru’nun gülüşü haricinde hiçbir şeyin kahkaha attırmadığı bir kıvama geldi artık. Kızlar üzerlerindeki baskının farkındalar. Snatch Game’de batıranın Ru’nun aklından silindiğinin de. Gerçi ortada Yvie Oddly örneği var ama 11. sezonu konuşmaya değer görmüyorum Brooke Lynn haricinde.

Açıkçası büyük bir çıkış yakalar diye umut ettiğim Jackie’nin tırmalaması, Heidi’nin iki bölüm önceki doğaçlama kabiliyetini aratması, Widow’un durgunluğu, Jan’in komik olmanın yanından geçmeyen Bernadette Peters yorumu derken tutunacak dal pek bulamadık. Jaida’nın Cardi B kılığını ve makyajını inanılmaz başarılı bulduğumu da ekleyeyim. Haricinde jürinin ağzından çıkan her cümleye sonuna kadar katılıyorum. Pek sevdiğim Crystal’ın bir önemli görevi daha ıskalamış olmasının hayal kırıklığına özellikle değinmek istiyorum. Sezonu kazanacak tezimi zor bir konuma itiyor. Gigi Goode, podyumda hepimizin uykularını getiren kostümleriyle kendini faşon queen diye tanımlarken hem halkın, hem de jüri panelinin favorisine evrilmekte. Diğer kızlarla arasındaki mesafeyi giderek açması kaçınılmaz sona doğru itiyor sanki bizi.

İşin en kötü kısmı ise belli ki çekimler yapılır ve ilk kurgu mutfaktan çıkarken Gigi’ye rakip olarak sadece Shitty Pie seçilmiş. Şu an onu da şişiremedikleri için Gigi atlılarla finale koşuyor. Bir noktada onu yetişecek birisi olur umudum hâlâ ayakta. Ancak bu sonradan açılan yarışmacı anlatısı All Stars haricinde pek işlemez oldu Drag Race’te. Ru da sağolsun görev birinciliği seçimlerinde elindeki altın heykelcikleri sadece iki kişiye dağıtıyor. Dolayısıyla geçen hafta yaptığım Crystal sezonu alır tahminimle ilgili olarak atlarımı azıcık yavaşlatmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Bana tükürdüğümü yalatan kaderime bir kez daha selam olsun.

Başka ne eklenebilir bilemedim… Aiden nihayet gitti. Brita da belli ki yolcu. En kötü iki bölüm daha dayanır, sonra attaya. Ben sadece Jan’in, Jackie’nin, Heidi’nin ya da ne bileyim Widow’un bir galibiyet tatmasını istiyorum artık. Beni bu kadar keyifle izlediğim bir sezondan soğutmak için verilen üstün uğraşı da kamuoyu önünde kınamak istiyorum izninizle. Evet, sözüm bu kadar. Kısa kesiyorum, özür dilerim ahali. Heyecanımın önümüzdeki hafta tekrardan filizlenmesi dileğiyle. Yine görüşürüz anacım, baaaaayyyyyyy!

Keyfî Drag Race: Untucked

  • Crystal’a koca bir SHOOT gelsin buradan. Seviyorum bu kızı. El Debarge saçını, pozitifliğini, drag’e yaklaşımını. Yerim, yerim!
  • Ben Widow’un Titanic konseptini de çok beğendim bu arada. Berbat ama komik. Faşon olmayan queenlerden beklediğim de bu zaten.
  • Jan’i harcamaya da devam ediyorlar matmazel. Gerçi fragmandaki kadar etkili değildi Frozen sunumu. Yüzündeki maskeyi çıkarmamalıydı sanki. Bir anda True Blood vampirlerine dönüştü. And that was a man, Maury.
  • Gigi’nin podyum performansını çok düşük bulmaya devam ediyorum. Umuyorum bu konuda yalnız değilimdir.
  • Brita, abla bir sus artık ne olur ya. Ne olur artık. NE OLUR.
  • Lip sync ilk kez kötü değildi bu arada. Yani en azından karlar düştükçe mutlu oldum. Yaşasın Disney, yaşasın cüzdanımızı sömüren delilikleri!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Crystal Methyd, Heidi N Closet, Jackie Cox
⭐⭐⭐: Jan, Widow Von’Du, Jaida Essence Hall
⭐⭐: Gigi Goode, Rock M. Sakura, Brita
: Nicky Doll, Aiden Zhane, Dahlia Sin
💩Sherry Pie

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Aiden Zhane LOW SAFE BTM2 SAFE BTM2      
Brita LOW   SAFE BTM2 SAFE BTM2      
Crystal Methyd HIGH   BTM2 HIGH SAFE LOW      
Gigi Goode HIGH   SAFE SAFE SAFE WIN      
Heidi N Closet SAFE   WIN SAFE LOW        
Jackie Cox SAFE   HIGH SAFE HIGH HIGH      
Jaida Essence Hall   HIGH HIGH SAFE BTM2 SAFE      
Jan   SAFE SAFE WIN HIGH SAFE      
Widow Von’Du WIN   SAFE LOW WIN SAFE      
Nicky Doll LOW LOW HIGH BTM2        
Rock M. Sakura   WIN SAFE SAFE          
Dahlia Sin LOW BTM2            
💩 Pie      

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. Emir

    Gerçekten sağlam bir cast olsa da jurileri belli isimlere odaklanıp diğerleri kenara itmesi yorucu olmaya başladı. Finalin nasıl olacağını merak ediyorum Gigi’nin yanına kimi getirecekler. Jan’i umursamamaya devam ediyorlar. Widow iyi olsa da finale çıkacağını sanmıyorum. Jaida geçen sezonun A’keria’sı gibi iyi bir şeyler yapıyor ama asla aklımda kalıcı olmuyor. Crystal’den finale rahatça çıkabileceğini gösteren düzgün bir şey görmedik henüz. Heide’yi bi anda eleyecekler gibi ve Jackie de Monet gibi iyi işler yapıyor ama istediğini elde edemiyor. Herkes genelde iyi olsa da tek tek bakıldığında durum çok karışık kim nereye kadar gidecek merak ediyorum.

    Yanıt
    1. Umur

      Bu Akeria – Jaida benzetmesine gerçekten ben de çok katılıyorum. Ama tüm kadroyu eritmişsin. Gigi’nin yanına illa ki birileri çıkacak. Ben şu an Shitty Pie, Crystal, Jaida/Jackie diyorum ama bakalım.

      Yanıt

Yorum yazın...