Boston Film Eleştirmenleri Ödülleri

Boston Film Eleştirmenleri Ödülleri

Jeremy Renner & Anthony Mackie, "The Hurt Locker"

Bugün üç önemli ödül dağıtılıyor.Biri Boston, biri Los Angeles, diğeri ise New York Eleştirmenler Birliği tarafından veriliyor.İlk açıklama Boston’dan geldi ve Boston The Hurt Locker‘a 5 ödül vererek filmin Oscar yarışındaki şansını epey artırdı.İşte oldukça fazla The Hurt Locker sevmiş Boston’lı eleştirmenlerin ödülleri ve benim yorumlarım:

En İyi Film: “The Hurt Locker”
Geçtiğimiz senelerdeki kazananlara bakınca açıkçası bu ödülü dikkate almamak mümkün değil.Son üç senenin kazananının da Oscar’la aynı olduğunu düşünürsek zaten bariz bir şekilde belli olan The Hurt Locker‘ın Oscar şansının bir kez daha vurgulandığı kesin.Ben filme ölüp bitmemiş olsam da kesinlikle iyiydi.Zaten The Hurt Locker‘ın Up In The Air ile beraber bu sezonu önde kapatacağını düşünmekteyim.Bakalım…

En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow, “The Hurt Locker”
Kimilerine göre bu ödüller Kathyrn Bigelow‘a çok daha önceden verilmeliydi.Ama hepimizin de bildiği üzere galipler genelde hak edenler değil, sırası gelenler oluyor.Tabi burada hak etme durumu da var o ayrı.Şaşırtmayan bir ödül kısacası.

En İyi Toplu Performans: “Precious” ve “Star Trek”
Zannediyorum Precious ve Star Trek gibi bambaşka yapılardaki iki filmin bir arada anılabileceği tek dal bu.Gerçi Star Trek‘in bu ödülü alması şaşırtıcı, ama Boston’lı eleştirmenler sevmiş olmalı diyorum.

En İyi Erkek Oyuncu: Jeremy Renner, “The Hurt Locker”
İşte Oscar’da da karşılaşabileceğimiz, şaşırtıcı ama kesinlikle hak edilen bir ödül.Ödül sezonunun en iddialı yapımlarından biri The Hurt Locker, evet.Ama Kathyrn Bigelow‘un isminden dolayı Jeremy Renner‘ın performansı es geçiliyor gibiydi.İşte beklenen ödül.

En İyi Kadın Oyuncu: Meryl Streep, “Julie & Julia”
Daha Meryl Streep‘in yeni filmi Julie & Julia‘yı izlemedim.Ama bana kalırsa bu ödülü ona Doubt ile vermediysek Julia & Julia ile alması haksızlık olur.Komedilerde de ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz, ama Doubt‘tan sonra Julie & Julia biraz hafif kaçmıyor mu?

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz, “Inglourious Basterds”
Sanıyorum ödül listesinde en sevindiğim isim bu oldu.Christoph Waltz Cannes’da kendi için açtığı ödül sezonunu sürdürmeye devam ediyor ve Boston‘dan da eli boş ayrılmamış.Umuyorum ki Oscar’da da şansı bol olur.Çünkü kendisi Inglourious Basterds‘da harika!!!

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo’Nique, “Precious”
Sadece esniyorum.Beklenen isim…

En İyi Senaryo: Joel ve Ethan Coen, “A Serious Man”
Her sene olduğu gibi Coen kardeşler yine deli saçması bir hikaye yazmışlar ve yine ödül alıyorlar.Acaba bu sefer nerede bir absürdlük buldular?

En İyi Yabancı Film: “Summer Hours”
The White Ribbon ya da A Prophet değil mi? Tanrım, dünya tersine dönmesin!

En İyi Belgesel: “The Cove”
Geçen senenin Man on Wire hikayesi bu sene The Cove için geçerli.Capitalism: A Love Story‘nin Oscar’ın belgesel kısa listesine girememesiyle önü daha da açıldı.Klasik bir cümle ederek “Yolu açık olsun.” diyorum.

En İyi Animasyon: “Up”
Yine Pixar ve yine inanılmaz bir başarı hikayesi.Acaba bir gün Pixar stüdyoları animasyon konusunda çuvallayacak mı? Hiç sanmıyorum!

En İyi Yeni Yapımcı: Neill Blomkamp, “District 9″
En İyi Görüntü Yönetimi: Barry Ackroyd, “The Hurt Locker”
En İyi Kurgu: Chris Innis ve Bob Murawski, “The Hurt Locker”
En İyi Müzik Kullanımı: “Crazy Heart”
Son dört ödüldeki iki The Hurt Locker galibiyeti için Boston The Hurt Locker‘a bayılmış diyebiliyorum.District 9‘ın da ödül aldığını görmek ayrıca sevindirici.Crazy Heart‘a da bir ödül verilmiş.Ama hani Jeff Bridges? Yoksa bir ödül dahi alamadan yarıştan şutlanacak mı?

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...