DGA Tahmini

DGA Tahmini

Salı günü açıklanacak Oscar adaylarından önce son ödül törenindeyiz.Bu cumartesi yönetmenler birliğinin dağıttığı DGA Ödülü sahibini bulacak.Adaylar Kathyrn Bigelow(The Hurt Locker), James Cameron(Avatar), Lee Daniels(Precious), Jason Reitman(Up In The Air) ve Quentin Tarantino(Inglourious Basterds).

Ödülün kime gideceği konusuna gelirsek…Ödül için iki isim, beş aday arasından sıyrılıyor.Birincisi Critics’ Choice ödülünü alan, aynı zamanda PGA’de En İyi Film seçilen The Hurt Locker‘ın yönetmeni Kathyrn Bigelow.İkincisi ise Altın Küre’den En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleriyle dönen Avatar‘ın yönetmeni James Cameron.Ben ödülü Kathyrn Bigelow‘un alacağını düşünüyorum.Zaten bu ödülle beraber Oscar yarışının akıbeti belirlenecek.Yalnız ödül Cameron‘a giderse de şaşırmam.Ancak şu durumda ödül daha çok Bigelow‘un hakkı ve kesinlikle onun alması gerek diye düşünüyorum.Bakalım…Yarın gece DGA ödülü verilince buradan tekrar konuşuruz.Yanılmamak üzere…

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...