LAFC Ödülleri

LAFC Ödülleri

Andrew Garfield & Jesse Eisenberg; The Social Network

Los Angeles Film Eleştirmenleri’nin dağıttığı ödüller ne yazık ki beklediğimiz heyecanı yaşatmadı. Aksine gereğinden fazla süpriz yaparak tüm hevesimizi kursağımızda bıraktı. Ümitler şimdilik New York Eleştirmenler Birliği’nin yarın dağıtacağı ödüllere kalmış durumda. Umuyorum yarın da bu kadar bol süprizli olmaz. İşte kazananlar:

 

En İyi Film:The Social Network (2. Carlos)
Artık gerçekten The Social Network Oscar’a mı koşuyor diye düşünmenin zamanı geldi galiba. Pek çok önemli ödülü şimdiden silip süpürmüş durumda, üstelik Jesse Eisenberg de ödüller konusunda epey başarılı ilerliyor. İlerleyen günler ne gösterecek merak ediyorum.

En İyi Erkek Oyuncu:Colin Firth, The King’s Speech (2. Edgar Ramirez, Carlos)
Bu sene Colin Firth‘i Oscar sahnesinde göreceğimizden emin olmayan tek kişi ben varım galiba. Geçen sene A Single Man‘deki performansı olağanüstüydü. Henüz The King’s Speech‘i izleme şansı elde edemedim. Zannediyorum filmi izledikten sonra fikirlerim daha net bir hal alacaktır.

En İyi Kadın Oyuncu: Kim Hye-ja, Mother (2. Jennifer Lawrence, Winter’s Bone)
Bence LA bu sene sadece farklı olmak istemiş. Yardımcı erkek oyuncu kategorisindeki seçimi de, bu daldaki ödülü de bunu açık ve net bir şekilde gösteriyor. Filmi izlemediğim için birşey diyemiyorum ama yorumsuz bırakmaktan da kendimi alamıyorum. Bu da tepkimin ne olduğunu açık ve net bir şekilde gösteriyordur zannediyorum.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Niels Arestrup, A Prophet (2. Geoffrey Rush, The King’s Speech)
Los Angeles’lı eleştirmenler bu dalda ne yapmak istemiş tam olarak anlayamadım. Aslında favori olmayan, hatta adı dahi anılmayan birinin bir grup eleştirmen tarafından en iyi seçilmesi insanı düşündürtüyor. Bu Arestrup‘ın performansının kötü olduğu anlamına gelmiyor tabiki de. Ama demek ki aralarında sözleşmişler diye aklından geçirmiyor da değil insan.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jacki Weaver, Animal Kingdom (2. Olivia Williams, The Ghost Writer)
Bu sene eleştirmenlerin Jacki Weaver‘ın performansını çok beğendiği yalan değil. Bunu NBR’daki Weaver zaferinden anlamak da mümkün. İşin ilginci runner-up olarak Olivia Williams‘ı görmemiz. The Ghost Writer‘ın müzik kategorisinde de ödül aldığını düşünürsek bence ilerleyen saatlerde birkaç dalda daha The Ghost Writer adı görmemiz olası.

En İyi Yönetmen: Olivier Assayas, Carlos ve David Fincher, The Social Network
Carlos‘u en yakın zamanda izleyeceğiz anlaşıldı ama Fincher‘ın haklı zaferine dikkat. En İyi Film ödülü The Social Network‘e gitmese bile Oscarlarda, Fincher kesinlikle yönetmenlik ödülünü alacak.

En İyi Senaryo: The Social Network; Aaron Sorkin (2. The King’s Speech; David Seidler)
The King’s Speech ikinci mi oldu? İşte destek diye buna derim. Ama tabi Aaron Sorkin‘in ödül alması şaşırtmadı. Bence Oscar konuşmasını şimdiden hazırlasa iyi eder.

En İyi Görüntü Yönetimi: Black Swan; Matthew Libatique (2. True Grit; Roger Deakins)
Bu yılın görüntü yönetimi ödülü bir kez daha Roger Deakins‘i gitmeyecek gibi duruyor. Bir türlü Oscar’ına kavuşamayan Deakins bu sefer de Black Swan engeline takılmış durumda. Los Angeles’lı eleştirmenlerin ödülü de bunu gayet iyi gösteriyor.

New Generation Ödülü: Lena Dunham, Tiny Furniture

En İyi Belgesel/Kurgusuz Film: Last Train Home (2. Exit Through the Gift Shop)

En İyi Yabancı Film: Carlos (2. Mother)

En İyi Animasyon:Toy Story 3 (2. The Illusionist

En İyi Müzik: The Ghost Writer; Alexandre Desplat ve The Social Network; Trent Reznor/Atticus Ross
Yorum yapamıyorum… The Ghost Writer‘ın müzikleri her ne kadar Alexandre Desplat tarafından yapılmış olsa da yorum yapamıyorum.

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Inception; Guy Hendrix Dyas (2. The King’s Speech; Eve Stewart)

Bağımsız/Deneysel Film/Video için Douglas E. Edwards Ödülü: Film Socialism

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...