Altın Küre sonrası… – Ödüller

Altın Küre sonrası… – Ödüller

 

Melissa Leo, The Fighter

68. Altın Küre Ödülleri dün gece sahiplerini buldu ve biz de sizlerle birlikte tüm gece buradan canlı bir şekilde yazmaya devam ettik. Şimdi gelelim “After-ceremony” yazımıza…

Her ne kadar 25 ödülden sadece 16’sını bilmiş olsam da doğru tahmin edemediğim dallar içerisinde sadece birkaçında cidden şaşırdım. Çünkü çoğu kazanan zaten benim ikinci sıraya yerleştirdiğim adaylardı. Gecenin birkaç ciddi şoku vardı ama ne yazık ki bunlardan hiçbiri büyük film kategorilerinde gerçekleşmedi. İlk şok TV bölümündeki En İyi Kadın Oyuncu(Drama) dalında gerçekleşti. Sons of Anarchy‘deki rolüyle ödülü alan Katey Segal ‘ın ismi okununca ben hakikaten şaşırdım. Julianna Margulies ya da Kyra Sedgwick alır diye bekliyordum. Hatta içimden Elisabet Moss ismi bile geçmişti. Ne yazık ki Altın Küre bu sene Mad Men sevdasını sona erdirmiş olacak ki dizi hiç ödül alamadı. İlk şok böyle gerçekleşti.

İkinci şok ise hemen arkasından verilen En İyi Mini Dizi ya da TV Filmi dalında oldu. Sezon boyunca pek çok ödül toplayan Carlos adaylardan biriydi ama kimsenin aklından Altın Küre’nin bu kadar zevk sahibi olabileceği geçmemişti. Ben belki Edgar Ramirez de ödül alır dedim ama Al Pacino‘ya kaptırdı ödülü. Ve üçüncü şok ise Yabancı Dilde En İyi Film dalında gerçekleşti. Hakikaten kazanmasını hiç beklemediğimiz In a Better World ödülü alarak Biutiful ve I Am Love gibi 2 ciddi rakibini geride bıraktı. Gecenin en şaşkın teşekkür konuşmalarından biri de o anda gerçekleşti.

Bir de isterseniz şöyle bir teşekkür konuşmalarından bahsedelim… Christian Bale, Melissa Leo ve Natalie Portman hakikaten hoş teşekkürlerde bulundu. Natalie‘nin nişanlısı Benjamin Millepied için “Filmde benimle yatmak istemediğini söylüyordu hatırlarsınız. Ama bu tamamen bir yalan, o kesinlikle en iyi aktör. Çünkü benimle yatmaya bayılıyor!” esprisini yaparak unutulmaz bir an yaşattı. Paul Giamatti ödülü Halle Berry‘den alınca konuşmasının içerisinde birden fazla Halle Berry ismini tekrarladı. En sıkıcı teşekkür kesinlikle Annette Bening‘e aitti. Şundan birkaç ay evvel ciddi anlamda sevdiğim Bening‘den bu ödül törenleri sonrası soğumaya başladım. Bu kadar antipatik olmak için niye çaba sarf ediyor anlamıyorum. Chris Colfer ödülü kazandığını duyunca dondu kaldı ve sahneye çıktığında ilk olarak şu sözleri söyledi: “Sanırım kalbimi Natalie Portman’la Julianne Moore’un arasında bir yerde kaybettim. Eğer bulan olursa lütfen bana ulaşsın!”

Sunucumuz Ricky Gervais geçen seneden daha ölçüsüz ve daha ağır espriler yaptı ki bana kalırsa oldukça keyifliydi. Özellikle Bruce Willis‘i “Ashton Kutcher‘ın babası” diye çağırdığı anda salon kahkahalara boğuldu. En iyi sunumlar Robert Downey JR., January Jones ve Jimmy Fallon‘dan geldi. Özellikle Downey JR.‘ın esprileri gecenin en komik anlarına şahitlik etti. Yine de bu küçücük bir otel salonunda yapılan Altın Küre Ödülleri’nden ötesi değil. Asıl şov Oscar’da olacak. O yüzden pek de diyecek birşey yok.

Ve tabi ödüllerin manasına gelirsek… The Social Network HFPA tarafından 4 dalda birden takdir edilerek Oscar’ı alacağını garantiledi diyebiliriz. Çünkü HFPA bile bu filmi en iyi seçtiyse, Akademi bayılmış olmalı. Oyunculuk ödülleri cidden hak edenlere gitti denebilir. Henüz Colin Firth‘i izleyemedim ama büyük ihtimalle o da iyidir, eminim. Melissa Leo için ise birşey diyemiyorum. Yani iyiydi de ben olayın Oscar boyutundayım. Şu an tahmini en zor dal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalı. Melissa Leo SAG’i alırsa belki işin boyutu değişebilir ama hala büyük bir muamma söz konusu. Bazıları Amy Adams‘ın Oscar’ı alabileceğini söylüyor. Ben ise Hailee Steinfeld ya da Jacki Weaver aday olursa ikisinden birinin de ödülü kucaklayabileceği düşüncesindeyim. Neler olacağını zaman gösterecek. Şimdilik sizleri Natalie Portman‘ın teşekkür konuşması ve tüm Altın Küre kazananlarıyla başbaşa bırakıyorum:

FİLMLER
En İyi Film (Drama):
The Social Network
En İyi Film (Komedi/Müzikal): The Kids Are All Right
En İyi Yönetmen: David Fincher, The Social Network
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Colin Firth, The King’s Speech
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Natalie Portman, Black Swan
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Paul Giamatti, Barney’s Version
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Annette Bening, The Kids Are All Right
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale, The Fighter
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo, The Fighter
En İyi Senaryo: The Social Network, Aaron Sorkin
En İyi Özgün Müzik: The Social Network, Trent Reznor ve Atticus Ross
En İyi Özgün Şarkı: “You Haven’t Seen the Last of Me”; Burlesque
Yabancı Dilde En İyi Film: In a Better World (Danimarka)
En İyi Animasyon: Toy Story 3
TV
En İyi Dizi (Drama): Boardwalk Empire
En İyi Dizi (Komedi/Müzikal): Glee
En İyi Mini Dizi ya da TV Filmi: Carlos
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Steve Buscemi, Boardwalk Empire
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Katey Segal, Sons of Anarchy
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Jim Parsons, The Big Bang Theory
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Laura Linney, The Big C
En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Al Pacino, You Don’t Know Jack
En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Claire Danes, Temple Grandin
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Chris Colfer, Glee
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jane Lynch, Glee

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...