Akademi’de elektronik oylama

Akademi’de elektronik oylama

83 yıllık tarihinde teknolojinin gelişimine rağmen oylama sistemi olarak daha ilkel şeyleri tercih eden Akademi L.A. Times ve Deadline’ın yaptığı habere göre elektronik oylama sistemine geçiyormuş. Peki bu nasıl bir etki yaratır… Birincisi katılımın artacağı kesin. Oy verme tarihini kaçıran Akademi üyeleri eminim ki bu sistem sayesinde mail adreslerini Akademi’ye ilettikleri takdirde oylarını internet üzerinden verebilecek. Geçtiğimiz sene bazı prodüksiyon şirketleri filmlerini Itunes üzerinden üyelere verilen şifreler sayesinde izlettirmeye yönelik girişimlerde bulunmuştu. Şimdi bu elektronik oylama sistemiyle iş iyice dijital ortama geçiş yapacak.

Gelelim elektronik oylamanın yararlarına? Bu Oscar Ödülleri’nin tarihini öne çekebilir. Çünkü oylama süresi azaltılabilir artık. Oy saymak gibi uğraştırıcı işlere gerek kalmadığından bilgisayar ortamında oylar elektronik olarak sayılabilir. Yani 2012’de olmasa da 2013’de Oscar’ı Ocak sonunda izleme ihtimalimiz var. Bence çok daha eğlenceli bir hal alabilir Oscar’ın tarihinin öne çekilmesi. Çünkü böylece çoğu ödül töreni gerçekleşmemiş olur Akademi Ödülleri öncesi ve biz de tahmin etmekte biraz daha güçlük çekeriz. Tabi şimdilik bunların hepsi hayal. 2013’e kadar birşey söylemek mümkün değil. 2012 için tarihler belli oldu ne de olsa. Ama en azından ufak da olsa değişiklikler yaşayacağımızı düşünmeden edemiyorum. Bekleyip görelim.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...