Akademi’den bir haber daha

Akademi’den bir haber daha

Dün 83. Akademi Ödülleri itibariyle En İyi Film kategorisinde aday sayısının 5 ile 10 arasında değişeceğini açıklayan AMPAS, animasyon kategorisiyle ilgili yenilikleri de açıklamış.

Daha önceki yıllarda En İyi Animasyon kategorisi için başvuran aday sayısı 15 olur ise sadece 3 adaylık oluyordu. Eğer aday adayı sayısı 16 ve 16’nın üzerinde ise o zaman da 5 aday görüyorduk bu dalda. Şimdi yeni kurallar ile bu da değişti.

Aday adayı sayısı 8 ile 12 arasında ise aday sayısı ya 2 ya da 3 olacak. 13 ile 15 arasında ise maksimum 4 aday görebileceğiz. Olur da aday adayları 16 ve 16’dan fazla olursa o zaman da maksimum 5 aday olacak. Kısacası artık Akademi gerçekten Oscar’a aday olmayı hak eden yapımları seçmeye çalışıyor. Bundan sonra The Blind Side ya da Winter’s Bone gibi son dakika golleriyle karşılaşamayacağız demek oluyor bu, ki benim oldukça hoşuma gitti tüm bu fikir. Hatta Nathaniel Rogers eğer bu kural 2009’da başlamış olsaydı diye bir yazı yazmış. Ona göre bu kural daha önce olsaydı District 9, Up, A Serious Man, 127 Hours ve Winter’s Bone aday olamazmış. Ben pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. O yüzden kendime göre ben de bu kuralın 2 sene önce yürürlüğe girmesi durumundaki tahminlerimi yazdım. Buyursunlar…

2010
Adaylar:
The King’s Speech, The Social Network, Black Swan, Toy Story 3, True Grit, Inception, The Fighter
Aday olamayanlar: 127 Hours, Winter’s Bone, The Kids Are All Right

2009
Adaylar:
The Hurt Locker, Avatar, Inglourious Basterds, Precious, Up In The Air, An Education, Up
Aday olamayanlar: A Serious Man, District 9, The Blind Side

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...