Emmy adaylarının açıklanmasının ardından…

Emmy adaylarının açıklanmasının ardından…

Game of Thrones

63. Primetime Emmy Ödülleri’nin adayları açıklandı. Şimdi tek yapmamız gereken 18 Eylül’de Jane Lynch‘in sunacağı şovda neler olacağını beklemek. Ama öncesinde tabiki adaylarla ilgili konuşmak istiyorum. Bu arada söze girmeden önce ana kategorilerdeki adayları görmek için burayı, tüm teknik dallara ulaşmak için ise burayı tıklamanız yeterli. Şimdi gelelim iyisiyle kötüsüyle adaylara…

ADAYLAR

  • Game of Thrones – En İyi Dizi: Bu adaylık kalın kafalı, fantastik işlere mesafeli olarak bildiğimiz Akademi üyelerinin kendilerini aştığını gösteriyor. Sevindirici. En azından seyircinin favorilerinden birinin bu listede olduğunu bilmek güzel. Zaten The Good Wife, Dexter ve Friday Night Lights‘ı da eklersek epey bir seyirci odaklı liste olduğunu söyleyebiliriz.
  • Peter Dinklage, Game of Thrones – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Yine sevindiren adaylıklardan biri. Pek ihtimal verilmiyordu ama kimse de şok olmadı. Hepimiz iyi olduğunu bilmemize rağmen aday olma ihtimaline inanamıyorduk.  Ama bu dalda favorimiz Alan Cumming.
  • Parks & Recreation – En İyi Dizi: Geçen sene Amy Poehler haricinde tamamen reddedilen dizinin 3 adaylığı var. Yine senaryo olarak bir adaylık alamamış ama belki gelecek sene Nick Offerman‘a da bir adaylık gelir.
  • Martha Plimpton (Raising Hope) ve Melissa McCarthy (Mike & Molly) – En İyi Kadın Oyuncu: İki diziyi de izlemiyorum ama eminim çok sevinen olmuştur. En azından Lea Michele‘den daha iyi aktrisler olduğuna eminiz. Bu arada Bridesmaids‘den sonra McCarthy‘nin daha çok ismini duyacak gibiyiz. Gilmore Girls fanı olarak kendisini sonuna kadar desteklediğimizi eklemeliyim.
  • Johnny Galecki, The Big Bang Theory – En İyi Erkek Oyuncu: Ben tahmin etmiştim ama bana inanmayanlar oldukça fazlaydı. Dizinin taraftarı değilim o yüzden söylecek birşeyim yok.
  • Andre Braugher, Men of a Certain Age – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Severek izlediğim dizilerden biri olan Men of a Certain Age‘den Braugher geçen seneden sonra yine aday. Sevindirici bir haber.
  • The Good Wife: Alan Cumming ve diziye ait aday olan her türlü şey… Harika!

ADAY OLAMAYANLAR

  • Neil Patrick Harris, How I Met Your Mother – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Birşeye daha çok sevinemezdim herhalde. Tamam Jon Cryer‘a da bayılıyor sayılmam ama Harris‘in artık cepten yediği Barney Stinson rolü o kadar sıktı ki… Hala izliyor olmamın tek sebebi dizinin sonunda ne olacağını merak etmem. Çünkü ben bu diziye gülmeyi geçen sene bıraktım.
  • Nurse Jackie: Geçen sene 8 dalda aday olan dizi bu sene sadece casting ve Edie Falco‘ya toplamda 2 adaylık getirmiş. Benim için üzücü ama çok da şaşırmadım.
  • Community: Televizyonun en iyi komedi dizilerinden biri olan Community‘nin 2 senedir hiç adaylık alamaması?????? Yorum yapmak istemiyorum çünkü iş hakaret boyutlarına varabilir. En azından 5 dakika dahi izlemeye tahammül edemediğim The Big Bang Theory‘nin iki adayından birinin yerine koysaydınız!
  • Matthew Morrison ve Lea Michele, Glee: Eğer aday olsalardı çok büyük haksızlık olurdu. ATAS da bunu fark etmiş olacak ki ikisine de adaylık vermemiş.
  • Shameless: Joan Cusack‘e verilen bir adaylık haricinde başka birşey yok. Tahmin etmiştim ama işte bir umut…
  • Boardwalk Empire’ın yardımcı erkek oyuncuları: Michael Shannon ve Michael Pitt için oldukça büyük beklentilere girmişti herkes. Ne yazık ki oyların bölünmesinden ya da Boardwalk Empire‘ın gerçekten de sıkıcı bir dizi olduğunun farkında olmalarından adaylık alamamışlar.
  • Kyra Sedgwick, The Close – En İyi Kadın Oyuncu: Geçen senenin galibi Sedgwick önümüzdeki sene final yapacak olan The Closer‘daki performansıyla aday olamamış. En büyük şoklardan biri denilebilir.

Adaylık sayılarıyla diziler (5 ve üzeri)
Mildred Pierce (21), Mad Men (19), Boardwalk Empire (18), Modern Family (17), Saturday Night Live (16), Game of Thrones (13), 30 Rock (13), Glee (12), Downton Abbey (11), Too Big to Fail (11), American Idol (10), The Kennedys (10), 83rd Annual Academy Awards (9), Cinema Verite (9), The Good Wife (9), So You Think You Can Dance (8), The Amazing Race (7), American Masters (7), Dancing with the Stars (7), Gettysburg (7), The Pillars of the Earth (7), The Borgias (6), The Killing (6), Upstairs Downstairs (6), The Big Bang Theory (5), Dexter (5), The 53rd Annual Grammy Awards (5), How I Met Your Mother (5), Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden (5)… Devamı için tıklayınız.

Adaylık sayılarıyla kanallar (10 ve üzeri)
HBO (104), CBS (50), NBC (46), PBS (43), FOX (42), ABC (40), AMC (29), Showtime (21), Comedy Central (11), ReelzChannel (10)… Devamı için tıklayınız.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...