Ve Toronto…

Ve Toronto…

Attack the Block

Bu sefer Amerika sınırlarından çıkıp Kanada’ya, Toronto Film Eleştirmenleri Birliği’nin seçimlerine gidiyoruz… İzleyicileri ikiye bölen ve benim hayran olanların tarafında bulunduğum The Tree of Life hem En İyi Film hem de En İyi Yönetmen ödülünü almış. Yalnız listede asıl sevindiren Attack the Block zaferi. Umarım ödül sezonunda ismini ara ara duyduğumuz bu filmi merak edip izlemişsinizdir. Buyrun Toronto’nun seçimlerine:

En İyi Film: The Tree of Life
En İyi Yönetmen: Terrence Malick, The Tree of Life
En İyi Erkek Oyuncu: Michael Shannon, Take Shelter
En İyi Kadın Oyuncu: Michelle Williams, My Week with Marilyn
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer, Beginners
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jessica Chastain, Take Shelter
En İyi Senaryo: Moneyball
En İyi İlk Film: Attack the Block
En İyi Animasyon: The Adventures of Tintin
Yabancı Dilde En İyi Film: Mysteries of Lisbon
En İyi Belgesel: Nostalgia for the Light

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

13 Yorum

  1. Müge Dörtok

    The Tree of Life En İyi Görüntü Yönetmenliği ödülü kazanmış olsa hiç itiraz etmeyeceğim ama En İyi Film Ödülüne sonuna kadar itiraz ederim. Çünkü daha iyi filmler var: The Artist, The Descendants, Hugo, My week With Marilyn, Moneyball ve hatta Midnight In Paris.
    Yine de saygı duyuyorum, seçmişler yapacak birşey yok.

    Yanıt
  2. Müge Dörtok

    Fragmanlarını izledim, bu da fikir sahibi olmama yetti. Dünyamız nasıl oluşuyor ile ilgili görüntüler var, baba-oğul ilişkileri, kıskançlık var. İzlediklerim bana bu filmin ağır bir konusu olduğunu söylüyor. Benim zevkimin dışında.

    Yanıt
  3. yaxley

    O zaman hiç bir filmi izlemeyelim nasıl olsa fragmanlar var..mantığa bak ya 😀 Yalnız en çok şuna güldüm “Dünyamız nasıl oluşuyor”… 😀 hey allahım akşam akşam hiç güleceğim yoktu..

    Yanıt
  4. Müge Dörtok

    Her filmi izlemeye vaktim yok arkadaşlar, sizin varsa izleyin. Ben filme gitmeden önce kritikleri okuyorum, fragmana bakıyorum, az çok kafamda bir fikir oluşuyor. Hugo, Midnigt In Paris ve Moneyball’u baştan sona sinemada izledim. The Artist’i de mutlaka izleyeceğim. Bu kadar film bana yeter…

    Yanıt
  5. Müge Dörtok

    Sinemayla uzaktan yakından alakan yok diyen sevgili arkadaşım o senin görüşün, ben sinemayı çok seven birisiyim ve her filme gidemesem de mutlaka kritiklerini okurum. Ben de senin için aynı şeyi söylesem çok hoşuna gider eminim.

    Yanıt

Yorum yazın...