19. SAG Ödülleri / Kırmızı Halı Töreni – Canlı

19. SAG Ödülleri / Kırmızı Halı Töreni – Canlı

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+56_ekpEvhyYl

Sezon içerisinde Live Blogging yapabildiğimiz çok ödül töreni yok aslında. Geçtiğimiz sene işin içerisinde EFA, BIFA ve BAFTA’yı da karıştırmıştım ama bu yıl Altın Küre, SAG ve Oscar’ın dışına taşmayacağım. O yüzden tadını çıkaralım nadide tören günlerimizin. Ben hem kanal E!’den hem de internetteki TNT linkinden takip edeceğim heyecanı. Aynı sitede törenin yayınlandığı TBS’i de bulabilirsiniz.

SAYFAYI GÜNCELLEMEYİ UNUTMAYIN

1.20: E!’nin yayın akışı değiştiği için biraz rötarlı başladık. Ama 3’e kadar Kırmızı Halı muhabbetimle karşınızda olacağım. Haydi başlayalım!

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+9NXsc5Anpuhl

1.22: Busy Phillips’le başlayalım muhabbetimize. Cougar Town sebebiyle ayrı bir sevdiğim, Dawson’s Creek zamanından beri takip ettiğim Phillips hamile bu arada. Kilo alınca Kirstie Alley’ye benzemiş.

1.25: Mad Men’in yıldızı Jared Harris’le devam ediyoruz. Geçen sene Emmy’de hakkı yendiği için yeteri kadar kafanızı ütülemediysem bugün devam edebilirim. Her ne kadar Homeland, Mad Men’den sahne çalıyor olsa da son bir yıldır hala televizyonun en iyi performanslarını bir arada bulunduruyor Mad Men. Umuyorum bu gece ödül alırlar da hiç ihtimal yokmuş gibi duruyor.

1.27: TV ünlülerinden devam ediyoruz. Twilight fanlarının çok iyi tanıdığı ama Nurse Jackie’de bambaşka bir rolle karşımıza çıkan Peter Facinelli var. Ben de yine ne kadar çok dizi izlediğimi fark ettiğim günlerden birindeyim.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+qfGrwWPi8hUl

1.28: Alec Baldwin, dağınık saçları ve her yere sürüklediği eşi… Baldwin yine aday oldu ve bu akşam tekrar ödül alırsa yeni bir rekora imza atacak. Çünkü SAG, altı senedir En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) dalında aralaksız bir şekilde Baldwin’i ödüllendiriyor.

DUBLÖR PERFORMANSI – FİLM Skyfall
DUBLÖR PERFORMANSI – TV Game of Thrones

1.30: Bu arada her zaman olduğu gibi dublör ödülleri Kırmızı Halı’da açıklandı. Kazananlara şaşırdık mı? Hayır.

1.32: Ben TNT ve TBS’de sadece Kırmızı Halı’yı izleyebileceğinizi söylemeyi unuttum sanırım. Kırmızı Halı linki şurada.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+td5ED7pT1Tbl

1.33: Ty Burrell!! Yine Baldwin’e yenilmeye mahkum mu dersiniz? Bu arada Modern Family ekibinden Jesse Tyler Ferguson’ın hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum.

1.34: Downton Abbey ekibinden birkaç kişi var şimdi. Mutfaktaki pespaye hallerine o kadar alışmışız ki sunucuların da dediği gibi hepsi çok farklı gözüküyor.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+q4Dyd6-rMOll

1.36: Eddie Redmayne, Kırmızı Halı törenlerinin hepsinde aranan yüzlerden biri haline dönüştü. My Week with Marilyn’le başlayan önlenemez yükselişi nerelere gidecek çok merak ediyorum. Yakın bir zamanda Oscar’a aday olur mu dersiniz.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+1h0nRpJ4eihl

1.38: Homeland’den Morena Baccarin var sırada. İlginç bir çekiciliği var bu kadının, açıklayamıyorum. Yine Jetgiller saç modeliyle nefes kesiyor.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+uBV1RAYdXHOl

1.40: Kiernan Shipka yine büyümüş. Çok saçma bir cümle oldu biliyorum da altı sene önceki halleri aklıma geliyor Mad Men’de. Yeni bir Elle Fanning vakası. Çok iyi oynuyor bu arada, söylememe gerek var mı?

1.42: Jim Parsons, uggh. Most overrated actor ever!

1.46: Amerikalılar’ın pek sevdiği Alfre Woodard gelmiş. Bir şey yapacakmış, aynen böyle dedi. Sunum değilmiş, “bir şey”miş.

1.49: Hala TV ünlüleriyle uğraşmaya devam ediyoruz. Mad Men’den Jessica Pare dizideki kıyafetlerden konuşuyor. Kıyafet deyince aklıma geldi, henüz şık birine rastlamadık! Ya da rastlamış da olabiliriz, çünkü TNT’nin kamerası ünlüleri boydan çekmiyor.

1.52: Glee’nin Emmy’ye aday olmadan dizideki rolü azalan oyuncusu Naya Rivera. 30 saniye bile konuşmamış olabilirler.

1.55: Homeland’in sevimsiz çocuk oyuncuları geldi. Bu Dana’yı oynayan kız (adını hakikaten bilmiyorum) dizinin başına gelen en kötü şey olabilir. Bir bombalama sırasında karakterinin ölmesini çok istiyorum.

1.57: Kırmızı Halı Töreni’ni izlerken neredeyse herkesi itici bulduğumu fark ettim. Darren Criss’le uğraşacağım şimdi de. O saçlar ne? Ama o saçlar ne? Yağ mı o?

1.59: Eric Stonestreet’deyiz. Seviyoruz. Öyle.

2.01: Yazının başından beri sunuculardan hiç konuşmadığımı fark ettim. Kız olan epik gerizekalı. Diğer çocuk, gelen herkesi isim isim tanıyor, hem de yardım almadan! Dizilerin ve filmlerin de neredeyse hepsine hakim. Sooo…

2.02: Steve Buscemi kızın salak sorularına katlanamayıp ilgilenmedi resmen. Bir daha alakasız soru sorup kahkaha atarsa bizzat ben gidip pataklayacağım kızı.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+ddqx2UgbGx3l

2.03: Naomi Watts, o nasıl bir güzellik? Hiç mi utanman yok?

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+z2fvXzXG3btl

2.07: Her törende aynısını söylüyorum, Sally Field’ı sevmeyen var mıdır? Hathaway olmasaydı ödülü alması için de diretebilirdim. Keşke sinema kariyerine uzun bir ara vermeseydi de doyabilseydik harikalığına. Neyse Lincoln’dan sonra devamı gelir belki. Bakarsınız peşini bırakmaz altın heykelciğin.

2.12: Bu yıl Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey ve daha pek çok iyi aktörün hakkını yemiş, Argo’daki tembel performansıyla Oscar’a aday olmuş Alan Arkin geldi. Hala Little Miss Sunshine’daki karakterini canlandırıyor sanki.

19th+Annual+Screen+Actors+Guild+Awards+Red+us6b8-BaJqpl

2.14: Jessica Chastain çok güzel gözüküyor. Altın Küre’deki rezalet kıyafetinden sonra tanrıça gibi resmen. Gecenin ilk şık kadını olabilir. Alexander McQueen, kırmızı bir elbise var üzerinde. Sunucu, Jessica Rabbit’e benzetti Chastain’i. Yalan sayılmaz.

2.21: Dick van Dyke bu akşam Onur Ödülü alacak. Bir efsane, Kırmızı Halı’dan geçti.

2.22: Jacki Weaver nasıl aday oldu Oscar’a hakikaten? Animal Kingdom’da olağanüstüydü. Ödülü alsaydı en çok ben sevinirdim. Ama Silver Linings Playbook’daki hakikaten de öyle adaylık bir rolü yok.

dunGf.St.56

2.24: Julianne Moore in Chanel Couture. Yine olağanüstü gözüküyor. Far from Heaven, The Hours, Boogie Nights, Magnolia… Bugüne kadar oynadığı sayısız harika rol var ve hala ödülü yok. Gerçi Game Change’le kaderini değiştirdi ama Oscar için zamanı geldi de geçiyor.

2.28: Törene yarım saat kaldı ve ben hala TNT’nin röpörtaj yaptığı televizyon ünlüleriyle uğraşıyorum. Glee’den birileri, küçük bir kız, Homeland’in beyleri…

2.31: TNT kameralarına uğramadılar ama Anne Hathaway ve Jennifer Lawrence’ın resimlerini gördüm Twitter’da. İkisi de harikalar. Bu arada Lawrence zatürree olmasına rağmen katıldı törene. Harvey Weinstein kulağından çekip getirmiş olabilir. Her şey kampanya için!

2.37: Hayatımda hiç doğru düzgün ünlü toparlayamayan Kırmızı Halı sunucularına rastlamamıştım. Hele ki ödül törenini yayınlayan resmi kanalda! Göremediğimiz herkesin resimlerini eklemeye çalışacağım internete düştüğünde, merak etmeyin.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. Metin

    Sorulmuş madem, ben Sally field’ı sevmiyorum. Norma Rae’de iyiydi, Smooky and Bandit’te güldürdü ama bu kadın çok da aman aman değil hani. A Place in the Hearts filmiyle nasıl oldu da ödül aldı aklım almaz mesela. Ve hani Not Without My Daughter gibi berbat bir film bile çevirebilmişti.

    Yanıt

Yorum yazın...