19. SAG Ödülleri / Ödül Töreni – Canlı

19. SAG Ödülleri / Ödül Töreni – Canlı

Ve 19. SAG (Oyuncular Birliği) Ödülleri başladı. Kırmızı Halı işkencesine son!

SAYFAYI GÜNCELLEMEYİ UNUTMAYIN

3.02: Jane Krakowski, Chris Tucker, Helen Hunt, Hal Holbrook, Alfre Woodard, Darren Criss, Sofia Vergara o garip “I’m an actor.” kısmını hallettiler. Bir tek Vergara komikti.

FİLM – YARDIMCI ERKEK OYUNCU Tommy Lee Jones | Lincoln

  • Nasıl üzüldüm anlatamam. Robert De Niro’nun üçüncü Oscar’ı için bu zafer çok iyi olabilirdi. Şimdi iş iyice karıştı ve De Niro’nun elinde tek bir önemli ödül yok. Bu arada Tommy Lee Jones törene katılmamış. Huysuz herif.

3.08: Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper, Silver Linings Playbook’u sundu.

i-sz3wkx4-L

FİLM – YARDIMCI KADIN OYUNCU Anne Hathaway | Les Miserables

  • Anne Hathaway o kadar güzel ki… Sally Field’a sarılıp geldi sahneye. Sahte bir inanamama hali yok ama çok heyecanlı olduğu belli. Fakat teşekkür konuşmalarında iyi olduğu söylenemez. Bu kadar favori olmasa, yaptığı konuşmalarla sempati oyu kazanması imkansız olurdu sanırım. Yine de seviyoruz, hastasıyız. Oscar’ı aldığını da görmek iyi olacak.

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

TV/KOMEDİ – ERKEK OYUNCU Alec Baldwin | 30 Rock

  • Alec Baldwin’in üst üste yedinci zaferi! Hak etmiyor mu? Ediyor. Veda sezonunda da adamı ödülsüz bırakmadılar. Bu arada biraz hızlı gidiyoruz. Gerçi SAG 2 saat içerisinde töreni toparlamayı her yıl başarıyor.

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

TV/KOMEDİ – KADIN OYUNCU Tina Fey | 30 Rock

  • İki yıldır bu ödül Betty White’a gidiyordu. Ama anlaşılan SAG, 30 Rock’ın son yılında Fey’e de bir güzellik yapmak istemiş. Seneye komedi kategorilerinde kime oy vereceklerini şaşıracaklar bence. Ödülünü Amy Poehler’a adadı. “Seni Lena Dunham’a hamile olduğundan beri seviyorum.” esprisine de diyecek sözümüz yok. Amerika’nın en komik kadınlarından beri. SNL orijinli her şeye aşığım!

3.28: Alan Arkin, Bryan Cranston, Ben Affleck ve John Goodman; Argo’yu sundu.

1192976_ET_SAG_RCG_07

TV/KOMEDİ – TOPLU PERFORMANS Modern Family

  • Oyuncular Birliği, 30 Rock sevdasına bir süreliğine ara verip Modern Family’yi ödüllendiriyor. Jesse Tyler Ferguson’ı seçmişler sözcü olarak. 30 Rock ile The Office’i onurlandıran güzel birkaç cümle kurdu. Ne diyelim, hak ediyorlar.

1192976_ET_SAG_RCG_08

MİNİ DİZİ & TV FİLMİ – KADIN OYUNCU Julianne Moore | Game Change

  • Ne olur artık Julianne Moore’un da bir Oscar’ı olsun. Çok rica ediyorum. Bu kadar görmezden gelinen başka bir iyi oyuncu var mıdır acaba? Game Change’deki neredeyse tüm oyuncuların ismini sayıp takımına teşekkür etti.

MİNİ DİZİ & TV FİLMİ – ERKEK OYUNCU Kevin Costner | Hatfields & McCoys

  • Bu daldaki adayların hiçbiri törene gelmemiş, şaka gibi.

3.57: Anne Hathaway ve Hugh Jackman, Les Miserables’ı sundu. Catwoman, Wolverine, Gladiator, Mamma Mia’daki kız, Borat ve Harry Potter’daki Bellatrix’i kullanarak 21. yüzyıla uygun bir şekilde filmi tanıttılar. Seviyorum bu kadroyu. Ve sanırım Tom Hooper’ı da seviyorum.

4.04: Dick van Dyke’a Onur Ödülü veriliyor.

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

TV/DRAMA – ERKEK OYUNCU Bryan Cranston | Breaking Bad

  • Well, the time has come… Sonunda SAG, Bryan Cranston’ı tanıdı. Ben yine Buscemi’yi ya da çok iyi bir dizide ortalama bir oyunculuğu olan Damian Lewis’i ödüllendirirler diye düşündüm ama kategorinin hak edenlerinden biri kazandı. Jeff Daniels’ın adını söyleselerdi de sesimi çıkarmazdım. Yay for Cranston!

4.18: Dev Patel, The Best Exotic Marigold Hotel’i sundu. Ne vasat bir filmdi yalnız. Oscar’a aday olsaydı saçımı başımı yolardım herhalde. Amerikalılar’ın senenin ilk yarısında iyi filmler pek çıkmadığı için garip şeyleri beğenme hastalığı var. The Avengers, The Grey ve The Hunger Games bunun diğer örnekleri.

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

TV/DRAMA – KADIN OYUNCU Claire Danes | Homeland

  • Çok sevmeme rağmen şu kategoriden Downton Abbey’nin Michelle Dockery’si ya da Maggie Smith’i çıksaydı üzülürdüm galiba. Jessica Lange ve o garip dizi American Horror Story’den hiç bahsetmiyorum. Claire Danes’e sevindim tabii ki de. Julianna Margulies’yle beraber televizyonda izlemekten en keyif aldığım aktris kendisi.

4.25: Jessica Chastain, “In Memoriam” kısmı için sahnede. İlginç bir şekilde de Chastain sahneye çıkınca salonda epey çığlıklar yükseldi. Acaba Lawrence yerine Chastain mi kazanacak?

Phyllis Logan

TV/DRAMA – TOPLU PERFORMANS Downton Abbey

  • Amerikalılar’ın Downton Abbey’yi sevdiğini biliyorduk da Homeland ve Mad Men karşısında kazanacağını düşünmemiştik. Hata bende! Geçen sene Homeland’i bile aday etmeyen SAG’den bu sene Homeland’e ödül vermesini bekledim. İyi bir dizi ama sadece ilk sezonu için konuşuyorum. Ahım şahım oyunculukları da yok Downton Abbey’nin kimse kusura bakmasın. Maggie Smith haricinde hepsi yalan. Ki Smith de bu huysuz tiplemeyi nereye kadar götürecek meraktayım.

4.40: Sally Field ve Daniel Day-Lewis; Lincoln’ı sundu.

1192976_ET_SAG_RCG_12

FİLM – KADIN OYUNCU Jennifer Lawrence | Silver Linings Playbook

  • YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY! Başka da diyecek bir şeyim yok. Bu yılın açık ara en iyi performansı. Olağanüstü bir aktris. Kariyerini sonuna kadar takip edeceğime söz veriyorum. Gözüm üzerinde J-Law. The Burning Plain’den beri aşığım zaten sana. Kaderde bir diğer celebrity crush’ım Anne Hathaway’le aynı yıl Oscar aldığını görmek de varmış.

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

FİLM – ERKEK OYUNCU Daniel Day-Lewis | Lincoln

  • SAG’de herkes ayakta. Anlaşıldı DDL, üçüncü Oscar için de sağlam geliyor. Halbuki bu “üçüncü Oscar” muhabbetine takıp biraz heyecan katacaktık işin içine. Sevdiğim bir aktör ama bu sene favorim değil. Önce Joaquin Phoenix’in aday olmamasının altını çizer gibi adını andı. Ardından Leonardo DiCaprio ve Liam Neeson’a teşekkür etti. Öyle işte. Ne sürprizsiz gece ama…

19th Annual Screen Actors Guild Awards - Show

FİLM – TOPLU PERFORMANS Argo

  • Argo, En İyi Film’i alıyor gençler. Konu kapanmıştır. Gidin En İyi Yönetmen için çalışın, çünkü DGA’i de Affleck alacak. Argo’yu sevmiyor değilim. Lincoln yerine kazandığı her ödüle varım ama toplu performans? Silver Linings Playbook almalıydı, başka da bir şey demiyorum. Yalnız Ben Affleck’in konuşması da gecenin en iyisi olabilir. Neyse, sustum. Haydi iyi uykular.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. Erşah

    Oh be, sonunda onore ettiler şu Bryan Cranston’ı. Salonun yarısının ayakta alkışlaması da, sevinmesi de zaten durumu belli ediyordu.

    Jennifer da kazanınca bu gece tamamdır benim için.

    Yanıt
  2. Metin

    Aslında bu sene amerikan sineması ne kadar kötü filmler çıkarmış; Argo, Lincoln, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty, Les Miz, falan filan. Amerikan sineması ciddi bir kriz içindeymiş bu sene ve aslında son birkaç yıldır durum bu. Yaratıcı ve sinema açısından yenilikçi filmler çekmeyi beceremiyorlar. Scorsese son filmini Fransa’da çekti, Woody Allen artık ABD dışında filmler yapıyor, David Lynch son filmini 2006 yılında çekti ve genelde yılın en heyecan verici filmleri ve performanslarını sıralarken artık ABD’den pek bir şey aklımıza gelmiyor. Ödül alan ve aday olan filmlere bakınız, bu kadar kötü filmler ve basit performanslar mı kaldı elimizde?

    Yanıt

Yorum yazın...