Looking: The Movie (TV Filmi)

Looking: The Movie (TV Filmi)

groff
Yaratıcı: Michael Lannan | Oyuncular: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Lauren Weedman, Russell Tovey, Raúl Castillo, Daniel Franzese, O.T. Fagbenle, Bashir Salahuddin, Chris Perfetti, Michael Rosen, Derek Phillips, Tyne Daly, Jennifer Foster | 90 dakika | HBO

| B- |


LTMBir anda iptal edilen Looking’in finali yapılsın diye HBO’nun sipariş ettiği 90 dakikalık kapanış hakkında konuşmadan evvel bu diziyi en başta neden sevdiğimizi hatırlamak istiyorum. Altını çizerek söylüyorum, bence Looking’i bu kadar özel kılan şey cinsel kimliğiniz ne olursa olsun ilişkiler üzerine küçük ama etkili tespitler yapabilmesi, görüşlerini belirtirken karton değil gerçek karakterler kullanması, 20 ile 30 yaş aralığında beliren hayatı sorgulama buhranını doğru bir şekilde ekrana taşıması ve neredeyse bir tür olarak kabul edilebilecek LGBT sinemasının tüm klişelerine meydan okumasıydı. Yalnız ikinci sezonda ezberleri bozup bambaşka bir diziye dönüşmeyi tercih eden Looking, 90 dakika uzunluğundaki final kesitinde de yine gözlerini kapatıp elindeki zarları hunharca havaya fırlatmaktan başka bir şey yapmamış. Bıraktığı noktanın dokuz ay sonrasında start alan hikayede neredeyse tüm karakterlerin motivasyonları değişmiş, herkes bir başkasının kimliğine bürünüp kendisi olmaktan çıkmış ve işin en kötü tarafı da her daim süslenmemiş cümlelerle ifade özgürlüğünü kullanan San Francisco halkı filozofa dönüşmüş. Başından beri Richie ile Kevin arasında gidip gelen esas oğlanın zaten feneri nerede söndüreceğini tahmin edebiliyorduk. Yalnız keşke bunu yaparken inşa ettiği o pembe panjurlu evi parçalamasa, kendi kendini idare eden karakterlerinin içerisine elini sokup onları kuklaya çevirmeseydi. Neyse, ben ısrarla Looking’i sade ve sadece birinci sezonuyla anmaya devam edeceğim. Pek bir örneğin olmadığı uzun ince yolda güzel bir öncü Looking. Umuyorum bayrağı teslim alacak yeni projeler bize büyük hazlar yaşatıp yine en üst kattan betona bırakmaz.
MVP: Lauren Weedman

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. mertkytrk

    Bence ani gelen sezon finali dizinin yazarlarının kafasını karıştırmış. 2-3 sezonda işlenmesi gereken karakter değişimlerini aniden gördük, büyük ihtimal bu karakterlerin sonları belliydi ama yazarların elinde yeterince bölüm yoktu yavaş yavaş değişimlerini bize izletecekleri.

    Yanıt

Yorum yazın...