Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Yönetmen: James Gunn | Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone, Kurt Russell | Senaryo: James Gunn (uyarlama), Dan Abnett, Andy Lanning (çizgi roman) | 136 dakika | Aksiyon, Bilimkurgu, Macera

İlelebet kâr eden çizgi roman devi Marvel, benim gözümde DC ile mukayese edilecek kadar bile maharete sahip değil iken en efektli, en yıldızlı, en aksiyonlu süper kahraman filmleri onlardan çıktığı için ortalama seyirci parasını buraya harcamayı tercih ediyor. Aynı b*kun lacivertinden yaklaşık 20 film çıkaran stüdyo neyse ki arada Guardians of the Galaxy gibi nispeten daha kalbur üstü projelere imza atıyor da diğerlerinin yararsızlığını bir nebze unutabiliyoruz. İlk filmle komedisi kadar vurdu kırdısı da vasıflı bir dünyanın kapılarını aralayan James Gunn, öykünün ikinci ayağında ünü ana hikâyenin önüne geçen “Mixtape”in peşinden dünyaya, oradan da esas adamımızın babasına ulaşıyor. Galaksinin yegâne koruyucuları için bittabi savaşılacak cephe çok. Bitmeyen güldürüsünün ana kaynağı da bu yenilenebilen mücadele ruhunda. Yalnız ilk filme göre hem kendi yorgun düşen, hem de seyircisini dahil ettiği girdapta biraz hırpalayan film bu sefer işe yaramasını sağladığı formülle çok meşgul. Her cümleden ve hatta her virgülden espri çıkarma gayreti, ciddileşmeye tahammülsüzlüğü tasavvurlar bütününü açığa vuruyor. Kameranın arkasındaki zihnin belli ki stüdyo tarafından yol haritası bu sefer çok daha net çizgilerle çizilmiş. Ve işin kötüsü elindeki rotaya serüvenin yöneticisi uymak istese de Chris Pratt, Passengers’ın aldığı eleştirileri duyup sete dönmüşcesine mutsuz. Neyse ki “Keşke Pratt yerine CGI’la geçiştirilseymiş Peter, aman Star Lord.” dediğimiz noktada da ağırlık ilk filmde pozitif tepkiler alan Groot’a, Bradley Cooper’ın sesiyle devleştirdiği Rocket’a ve tadı damağımızda kaldı diye üzüldüğümüz Nebula’ya verilmiş. Müşkülpesentliğim tamamen elimizde bir başka Guardians of the Galaxy donesi bulunmasına dayanıyor. Dolayısıyla Volume 2‘yi bağımsız ele alabilmiş olsam bağrıma basacağımı da bilmenizi isteyerek köşeme çekiliyorum.
Fesat Mukayese: Guardians of the Galaxy Vol. 2 > Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

Yorum yazın...