Fresh Off the Boat (3. Sezon)

Fresh Off the Boat (3. Sezon)

Yaratıcı: Nahnatchka Khan | Oyuncular: Hudson Yang, Randall Park, Constance Wu, Forrest Wheeler, Ian Chen, Lucille Soong, Chelsey Crisp, Ray Wise, Paul Scheer, Jillian Armenante, Luna Blaise, Isabella Alexander, Prophet Bolden, Trevor Larcom, Evan Hannemann, Dash Williams, Connor Rosen, Marlowe Peyton | 25 dakika | ABC

| B |


Tek bir performansla ayağa kalkan dizilerin kendi kuyruğunu bu kadar erken bir vakitte kovalamaya karar vermesini çok acı buluyorum. Fresh Off the Boat, aman ne güzel sonunda ABD’deki göçmen nesille ilgili ırkçı olmayan bir komedi izleyeceğiz derken daha evvel yüzlerce sitcom tarafından denenmiş formül bölümlerle dolu bir sezon geçirdi. Okyanusun diğer tarafında kendince ünlü olan şef Eddie Huang’ın anılarından dizi formuna getirilen öykü tamamen yanlış tanıdığımız bir jenerasyonun gündelik sorunlarıyla uğraşmayı tam anlamıyla bıraktı ve hatta pek şişirilen Amerikan rüyasının üzerine gidip bu toz pembe fikrin yarattığı anlamsız beklentinin üzerine gitmeyi de unuttu. Şimdilerde çocuklarının delice başarılı olmasını isteyen Uzak Doğulu klişe anne, başarı düzeylerine göre kendince kategorilere ayrılmış evlatları ve Ty Burrell’in Phil Dunphy’sinden hallice bir babayla şansını deniyor. Bu noktada Fresh Off the Boat’u tamamen gözden çıkarmadığımı da eklemem gerekiyor sanıyorum. Neyse ki şarjörünün içerisinde güldürürken düşündüremeyen espriler dolu olsa da yolculuk devam ediyor. Üstelik Constance Wu hiçbir fırsatı kaçırmayan tam teşekküllü oyunculuğundan da vazgeçmiş değil. Ve evin küçüklerinden Ian Chen’in yeteneklerini sonunda fark eden senaristler ona da birkaç bölüm yazmayı ihmal etmemiş. Biz yuvarlana yuvarlana Fresh Off the Boat’la bir bilinmeze süzülmeye devam edeceğiz; ama yediği ekmeğin piyasada bu kadar rakibi varken daha ne kadar talibi olur emin değilim.
MVP: Constance Wu

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...