Snatched

Snatched

Yönetmen: Jonathan Levine | Oyuncular: Amy Schumer, Goldie Hawn, Ike Barinholtz, Wanda Sykes, Joan Cusack, Bashir Salahuddin, Christopher Meloni, Oscar Jaenada, Tom Bateman, Randall Park, Tom Choi | Senaryo: Katie Dippold | 90 dakika | Komedi, Aksiyon, Müsriflik

Komedi yapanların bahtında bir skeç olsa belki çok da zarar vermeyecek uyduruk fikirlerden 90 dakikalık, muhattap olduğu seyircinin sınırlarını zorlayan film yapmak âdet herhalde. Geç de olsa Comedy Central’daki şovu ile ünlenen Amy Schumer, uzunca bir süredir büyük bütçeli prodüksiyonlara yolu düşmemiş Goldie Hawn ile tipik bir anne – kız komedisinde yer alıyor. Schumer, ahlaksızlığı marka hâline getirdiğinden burada da Trainwreck misali etrafında arkadaş bırakmamış, bencil, başına buyruk bir kadını canlandırmakta. Annesinin yaşamı da benzer bir yalnızlığın ağırlığı altında ezilmesine rağmen etrafındakilerini düşünen, yeniliklerden kaçınan, kızıyla neredeyse taban tabana zıt bir profil çiziyor. İşte artık tezatları düşünerek bu iki kadının Ekvator ve Kolombiya çevresinde birlikte tatile gittiğini hayal edin. Yine aynı şeyi söyleyeceğim, Inside Amy Schumer’da değil 5 dakikalık 20 dakikanın tamamını kaplayan bir skeç olsa Snatched’in işleyen kısımları bölümü ayakta tutmaya yeter. Fakat Parks and Recreation’da pişmiş, The Heat ile ticari başarı elde etmiş senarist Katie Dippold’un bir buçuk saati doldurmaya yetecek kadar malzemesi yok, olmayan malzemesini doğaçlama ile pekiştirebilecek oyuncularının da enerjisi. Aceleye getirilmiş gibi duran prodüksiyon sürecinde ne döndü bilmiyorum. Fakat yüzde yüzünü verdikleri zaman Schumer ve Hawn ikilisinin neler yapabileceğini bildiğimizden ben bu kafasız, sözde feminist kısmi riyakar, sağır edici derecede gürültülü filmin tek bir zerresine katlanamadım. Böylesine bir gişe avını ciddiye almamak gerek tabii de komedi sahnesi öyle bir noktaya geldi ki tüketilmemiş espriler, gimmickli kahramanlar görmeye tahammülümüz kalmadı. Hayır, bir de yönetmen koltuğunda Jonathan Levine var. Ne, nerede, nasıl? Kim, kiminle, neden? Sorum çok da Snatched’in başı ağrıyor, cevaplayamaz. Eğer ille de izleyeceğim diyorsanız açılıştaki Randal Park’lı sahne zirve noktası, bilesiniz.
Fesat Mukayese: Freaky Friday > Snatched

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...