10. Readers Choice’ Ödülleri oylaması başladı!!!

10. Readers Choice’ Ödülleri oylaması başladı!!!

Heyecandan içim kıpır kıpır. Vallahi kendi ödüllerimden ziyade sizlerden nasıl bir karar çıkacak onu merak eder oldum artık her sezon. Az çok hangi filmlerin ön plana çıkabileceğini öngörebiliyorum. Fakat Türkiye’de pek çok Oscar favorisi bu yıl yeteri kadar destekçi bulamadığından yerlerine alternatif olarak hangi yapımları alacaksınız diye de kafa yoruyorum. Neyse efendim, duyanlara duymayanlara haber versin, Oscar Boy okuyucularının hem adaylarını hem de kazananlarını belirlediği READERS’ CHOICE ÖDÜLLERİ onuncu yılını kutluyor. Kendi ülkesinde 2017’de gösterime girmiş yapımları değerlendirmeye aldığımız bu yeni toplaşmamızda daha evvel sizler tarafından En İyi Film ödülü ile kutsanmış La La Land, Mad Max: Fury Road, Whiplash, Her, Django Unchained, Bir Zamanlar Anadolu’da, Inception, Inglourious Basterds ve Wall-E’ye kardeş arıyor olacağız. Toplamda 22 kategori sizlere emanet.

Oylamanın adayları belirleyeceğiniz birinci aşaması 25 Şubat Pazar gecesine kadar devam edecek. Bu kısımda değişen birkaç önemli kuralımız var. Birincisi; En İyi Film harici tüm dallarda 5 değil 3 seçim yapacaksınız. İkincisi; kademeli oylama sistemine geri döndük. Eğer herhangi bir film ya da oyuncu ilk sıraya konmamış ise direkt oy sayımının birinci turunda eleniyor demek oluyor bu. Üçüncü ve son olarak da En İyi Genç Oyuncu dalı artık En İyi Çıkış Yapan Oyuncu olarak anılacak. Ve role değil, direkt oyuncuya verilecek. Yani bu sene yıldızı parlamış, yaşı fark etmeksizin herkesi değerlendirmeye alacağız. Ben oy pusulasına aklıma gelen herkesi kondurdum. Sizler de ek yapmak isterseniz “Diğer” kısmından istediğiniz isimleri yazabilirsiniz.

Maraton başlasın madem. Herkesi aynı anda memnun etmeyeceğini bilsem de umuyorum hepimizin sevecek bir şeyler bulabildiği, sezonun oturmuş klişelerinden bağımsız bir aday listesi çıkar. İyi olan önce aday olsun, sonra da kazansın! Buyursunlar:

10. READERS’ CHOICE ÖDÜLLERİ
Oy kullanmak için tıklayınız>>> 

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...