Emmy Aday Tahminleri ’18

Emmy Aday Tahminleri ’18

70. Primetime Emmy Ödülleri’nin adayları yarın saat 18.30’da açıklanıyor. Orange Is the New Black’ten The Handmaid’s Tale dizisine transfer olan Samira Wiley ve The Blacklist’in yıldızı Ryan Eggold’ın sunumuyla önce basın toplantısında ana dallar duyurulacak ve hemen ardından da resmi siteye konan tam listeyle kimin 2017/18 TV sezonunu ATAS tarafından pekiyi alarak bitirdiğini öğreneceğiz. Tabii öncesinde aylardır sitede duran tahmin sayfalarına ek olarak ne olur ne olmazı konuşalım diyorum. Son birkaç senedir ayrı ayrı listeler yapmaktansa, topluca ziyaret ediyorum ihtimalleri, biliyorsunuz. O yüzden yine âdeti bozmadan bildiğimi okuyacağım. Hadi başlayalım!

DRAMA

1. Game of Thrones
(HBO)

2. The Handmaid’s Tale
(Hulu)

3. This Is Us
(NBC)

4. The Crown
(Netflix)

5. Stranger Things
(Netflix)

6. Westworld
(HBO)

7. The Americans
(FX)

En İyi Dizi dalında Better Call Saul ve House of Cards’tan boşalan koltukları daha evvel de burada ağırladığımız iki dizi, Game of Thrones ile The Americans’ın dolduracak olması haricinde çok önemli değişiklikler olacağını zannetmiyorum. Hâli hazırda sessiz sedasız yürütülen bir Killing Eve kampanyası vardı evet; ama BBC America Emmy’nin en prestijli dalına başını sokabilecek kadar büyük bir network değil. Yalnız Mindhunter’ın Netflix bünyesinden çıkmış bir proje olduğunu ve arkasında bir zamanlar burada top koşturan House of Cards yapımcılarından birkaçının yer aldığını unutmamak gerek. Başta David Fincher’ın ismi bile aday etmeye yeterli gelebilir. Yalnız bildiğimiz yoldan şaşmadan herkesin tahminlerine yerleştirdiği yediliye parayı yatırmak en mantıklısı.

1. Milo Ventimiglia
This Is Us
(NBC)

2. Sterling K. Brown
This Is Us
(NBC)

3. Matthew Rhys
The Americans
(FX)

4. Liev Schreiber
Ray Donovan
(Showtime)

5. Jeffrey Wright
Westworld
(HBO)

6. Kit Harington
Game of Thrones
(HBO)

Erkek oyuncu kategorisinde de işler epey karışık. Kevin Spacey, yüzü olduğu diziden ihraç edildi. Bob Odenkirk’lü Better Call Saul’ın bu sezon yeni bölümlerini izlemedik. Anthony Hopkins, rolünün ağırlığı azaldığından Jeffrey Wright ve Ed Haris ikilisi ile kategorileri değiştirdi. Daha evvel yardımcı erkek oyuncu dalında aday edilen Kit Harington da (Game of Thrones) geri döndü. Mantıklı bir şekilde geçtiğimiz sene de partiye davet edilmiş Milo Ventimiglia, Sterling K. Brown, Matthew Rhys ve Liev Schreiber’ı tahminlerinize alırsanız zaten listenin büyük bir kısmı doluyor. Kalan kısım acaba Wright ve Harington kategorizasyon sebebiyle problem yaşar mı sorusuna vereceğiniz cevapta bitmekte. Jason Bateman (Ozark) sürpriz yapabilir; fakat Jeffrey Tambor’ı skandallar sırasında korumaya alması pek hoş karşılanmadı. J.K. Simmons (Counterpart) da iyi bir alternatif. Yalnız Starz dizileri konusunda ne kadar katı davrandıklarına da aşinayız geçmişten. Belki bir Freddie Highmore (The Good Doctor) ya da Jonathan Groff (Mindhunter) sürprizi olur, ne dersiniz?

1. Elisabeth Moss
The Handmaid’s Tale
(Hulu)

2. Claire Foy
The Crown
(Netflix)

3. Keri Russell
The Americans
(FX)

4. Sandra Oh
Killing Eve
(BBC America)

5. Mandy Moore
This Is Us
(NBC)

6. Emilia Clarke
Game of Thrones
(HBO)

Dönüyorum kadın oyunculara… Elisabeth Moss ve Claire Foy ile girizgahı yapmak boynumuzun borcu. Yarış yine bu ikili arasında olacak. Geç ısındıkları The Americans’dan Keri Russell, This Is Us’un bu sezon yıldızı parlayan başrolü Mandy Moore, Killing Eve ile ekranlara dönen Sandra Oh, ilkine göre daha zayıf olan ikinci sezonuyla Westworld topraklarında arz-ı endam eden Evan Rachel Wood, iki sene evvel Orphan Black ile şok bir zafer elde etmiş Tatiana Maslany, ağzını güzel büzüyor diye aday etmeye doyamadıkları Claire Danes, acaba acting royalty statüsüyle oraya Ozark denilen çakma Breaking Bad sayesinde girer mi dediğimiz Laura Linney ve ejderhaların anası, nam-ı diğer Khaleesi, Emilia Clarke’tan bir potpuri yapmak şart. Ama kimi dışarıda bırakmalı? Bir senede aşkları bitmiştir diyerek Wood’u mu, veda sezonları konusunda o kadar da hassas değiller diyerek Maslany ya da Russell’ı mı? Bilemedim. Ben bu hengamede sadece Foy – Moore – Oh üçlüsünü birlikte o listede görmek istediğimi biliyor ve risk alarak üçünü de koyuyorum o kadar. Yalnız Jodie Comer’ın (Killing Eve) hepimizin ağzını açıkta bırakacak bir atak yapması için de beklemedeyim, bilinsin.

1. Peter Dinklage
Game of Thrones
(HBO)

2. David Harbour
Stranger Things
(Netflix)

3. Justin Hartley
This Is Us
(NBC)

4. Mandy Patinkin
Homeland
(Showtime)

5. Nikolaj Coster-Waldau
Game of Thrones
(HBO)

6. Joseph Fiennes
The Handmaid’s Tale
(Hulu)

Yardımcı erkek oyuncular konusunda kendimden çok emin olmam muhtemelen bir yerlerimde patlayacak; çünkü Emmy bu tür “kesin” tablolarda şaşırtmayı seviyor. Peter Dinklage, David Harbour ve Mandy Patinkin’in önderliğinde ikinci sezonla yükselişe geçen Justin Hartley, tarihindeki en iyi performansını sunan Nikolaj Coster-Waldau ve dizisinin popülerliği sayesinde ilk altıya sızması muhtemelen Joseph Fiennes haricinde hiç kimsenin aday olabileceğine inanmıyorum açıkçası. Belki Anthony Hopkins… Ama Westworld’ü izlediler mi? İzleyip de tahammül edebildiler mi? Çünkü Inception / Interstellar damarından yürüyen ikinci sezonun hikâyesini takip etmekte güçlük çektilerse ışık hızıyla sırtlarını dönüp hayatlarını devam edebilirler gayet.

1. Ann Dowd
The Handmaid’s Tale
(Hulu)

2. Lena Headey
Game of Thrones
(HBO)

3. Chrissy Metz
This Is Us
(NBC)

4. Alexis Bledel
The Handmaid’s Tale
(Hulu)

5. Thandie Newton
Westworld
(HBO)

6. Yvonne Strahovski
The Handmaid’s Tale
(Hulu)

Yardımcı kadın oyuncularla drama faslını kapatalım… Bence burada bir The Handmaid’s Tale şovu göreceğiz. Dizi geçen senekinden bile daha çok konuşuldu bu sezon. Ann Dowd, Alexis Bledel ve Yvonne Strahovski muazzam performanslarıyla Elisabeth Moss’u bile gölgede bırakmış durumda. Dolayısıyla bu üçlünün, belki sadece bir fire vererek, ATAS’ın aday listesinde kendilerine yer bulacağını düşünüyorum. Bunların haricinde Game of Thrones’un asla hayal kırıklığına uğratmayan villain‘ı Lena Headey ve This Is Us’ın her bölüm en az bir kere gözyaşı pınarlarını harekete geçiren sempatik starı Chrissy Metz de adaylık alır herhalde. Son olarak Thandie Newton’ı da ekledim; fakat Westworld’ün yeni sezonundan o kadar nefret ettim ki acaba ATAS da benzer bir şekilde bir anda HBO’nun pahalı yapımıyla ilişiğini keser mi sorusunu gündeme getirmeye devam ediyorum. Bu durumda Maisie Williams (Game of Thrones), Vanessa Kirby (The Crown) ya da en kötü Millie Bobby Brown’ın (Stranger Things) adını görebiliriz.

KOMEDİ

1. Atlanta
(FX)

2. The Marvelous Mrs. Maisel
(Amazon)

3. black-ish
(ABC)

4. Silicon Valley
(HBO)

5. GLOW
(Netflix)

6. Will & Grace
(NBC)

7. Curb Your Enthusiasm
(HBO)

Veep’in Julia Louis-Dreyfus’un hastalığından dolayı çekimlerine bir seneliğine ara vermesiyle birlikte komedi kategorilerinde ciddi bir boşluk oluştu bu yıl. Master of None yok, Modern Family’nin performansı düştü derken boşalan koltuk sayısı neredeyse kategorisinin yarısını kapsamakta. Üstelik bu sene Will & Grace, Curb Your Enthusiasm, pek iyi eleştiriler almasa da Arrested Development ve başrolünün sosyal medyadaki ırkçı paylaşımları sebebiyle avucunu yalayacak Roseanne de ekranlara geri dönüş yaptı. Bu çorbamsı manzaradan sağ çıkmaya hazır birkaç dizi var tabii yine elimizde. Atlanta ve The Marvelous Mrs. Maisel, hem eleştirmenler hem de seyirciden tam not aldığı gibi endüstri ödüllerinde de sıkça adı geçen diziler oldu. Black-ish ve Silicon Valley’nin de bugüne kadar Emmy adaylığı almaktan yana sıkıntı çekmediği ortada. Kan kaybedecekleri senenin bu yıl olduğunu hiç zannetmiyorum. GLOW, dönemin anlatısıyla tüm vasatlığına rağmen kendine yer bulacak gibi gözüküyor. Kalan iki koltuk ise kafa karıştırıcı. Curb Your Enthusiasm ve Will & Grace pekâlâ geri dönebilir. Ama Unbreakable Kimmy Schmidt’ten henüz ümidi kesmedik ve Barry de SNL ekolü sağolsun destek bularak ilk yediye sızabilir gibi gözüküyor.

1. Donald Glover
Atlanta
(FX)

2. Anthony Anderson
black-ish
(ABC)

3. Bill Hader
Barry
(HBO)

4. Larry David
Curb Your Enthusiasm
(HBO)

5. William H. Macy
Shameless
(Showtime)

6. Zach Galifianakis
Baskets
(FX)

Donald Glover yeni bir Emmy almak için hazırlıklarını yaparken, Anthony Anderson da ona eşlik edip doğru bölüm göndererek atak yapmanın yollarını arayacak. Ama burada asıl dikkat edilmesi gereken isim Bill Hader tabi ki de. Endüstrinin çok sevdiği, SNL’den ayrıldıktan sonra ne yapacak dediğimiz aktörün Barry ile ekranlara dönüşünü kutlamak isteyebilirler. Yalnız biz aday ihtimallerini konuşuyorduk değil mi? Pardon! Bir an heyecanlanıp Hader ile Emmy heykelciğini aynı karede düşündüm ve kendimi kaptırdım. Listenin kalanında yer alması muhtemel aktörler arasında buranın müdavimlerinden Larry David, Shameless komedi olarak yarışmaya başladığından beri aday edilmek konusunda en ufak sıkıntı yaşamayan William H. Macy ve Baskets’ta rol arkadaşı Louie Anderson tarafından gölgede bırakılmasına rağmen Zach Galifianakis’in adını anmak mümkün. Will & Grace’i hayatımda hiç izlemediğimden tam net yorum yapamıyorum; ama Eric McCormack de geçmişteki Emmy performansı göz önünde bulundurulduğunda yabana atılmaması gereken bir aday adayı olarak öne çıkıyor.

1. Rachel Brosnahan
The Marvelous Mrs. Maisel
(Amazon)

2. Tracee Ellis Ross
black-ish
(ABC)

3. Allison Janney
Mom
(CBS)

4. Pamela Adlon
Better Things
(FX)

5. Alison Brie
GLOW
(Netflix)

6. Lily Tomlin
Grace and Frankie
(Netflix)

Emmyler’in hiç şüphesiz en sevdiğim dalı En İyi Kadın Oyuncu (Komedi). Julia Louis-Dreyfus uzunca bir süredir buraya el koymuştu, o yüzden bu sene farklı bir manzara görecek olmanın da heyecanını yaşıyoruz. Genel olarak bu dalda çok iyi bir seçki sunulduğunu ve senenin TV performanslarını özetleyen güzel bir manzaraya şahit olduğumuzu düşünüyorum ben bir de. Şimdi… Rachel Brosnahan hiç kuşkusuz, henüz adaylar açıklanmamış olmasına rağmen, buranın mutlak favorisi gibi gözüküyor. Birkaç senedir kampanya için çaba sarf edip Julia Louis-Dreyfus’un elinden Emmy’i almaya çalışan Tracee Ellis Ross da şansını deneyecektir. Allison Janney’e de çok dikkat etmek gerek. Tıpkı JLD gibi ATAS’ın sevdiği bir aktris ve hatırlarsanız yardımcı kadın oyuncu olarak yarıştığı dönemde üst üste ödülle buluşmuştu. Pamela Adlon geçen sene aldığı sürpriz adaylığın devamını, üzerine koyarak ilerlediği ikinci sezonuyla tekrarlayacak belli ki. GLOW’dan Alison Brie de oy dilenme dönemini full mesaiyle geçirdiğinden istediğini alır herhalde. Son koltuk için ise kafalar epey karışık. Lily Tomlin ve Jane Fonda (Grace & Frankie) ikilisi hâlâ yarıştan kopmuş değil. Ellie Kemper iki senelik geleneğini devam ettirebileceği gibi Kristen Bell (The Good Place) de Adlon benzeri bir sıçrama yapabilir.

1. Brian Tyree Henry
Atlanta
(HBO)

2. Louie Anderson
Baskets
(FX)

3. Tituss Burgess
Unbreakable Kimmy Schmidt
(Netflix)

4. Sean Hayes
Will & Grace
(NBC)

5. Alec Baldwin
Saturday Night Live
(NBC)

6. Henry Winkler
Barry
(HBO)

Yardımcı erkek oyuncu dalında önce herkesin hemfikir olduğu beşliden başlayalım isterseniz. Brian Tyree Henry aday olursa ödülü alabilecek kadar iddialı. Louie Anderson, Baskets’ı resmen kendi dizisine dönüştürdü. Seneye başrol olarak yarışsa kimse itiraz edemez. Tituss Burgess, Kimmy Schmidt’in dünyaya en büyük hediyesi. Sean Hayes, ikonik bir TV karakteri olarak herhalde unutulmamıştır diye düşünmekteyim. Alec Baldwin’in de Trump devri henüz kapanmadı; ama eli geçen seneki kadar güçlü değil onun farkındayız. Sonrası muamma. Tony Shalhoub’u zamanında Monk ile defalarca kucakladıklarını bildiklerimden The Marvelous Mrs. Maisel’deki aksi baba olarak aday edilme ihtimalini gözardı etmek istemiyorum. Marc Maron da bilhassa komedi çevrelerinde sayılan, sevilen bir isim. Ama ilk sezonda rolü aday edilmeye değecek kadar etli değildi sanki. Henry Winkler ile ilgili özellikle eleştirmen kanadında epeyce bir destek var. Bu bir Emmy adaylığına dönüşür mü? İşte orası Barry’nin ne kadar sevildiğine bağlı. Yalnız Saturday Night Live’ın Emmy bazında geçen sene gerçekleşen yükselişini düşününce Winkler’ın da bir komedi efsanesi olarak atak yapacağına can-ı gönülden inanıyorum galiba.

1. Kate McKinnon
Saturday Night Live
(NBC)

2. Leslie Jones
Saturday Night Live
(NBC)

3. Alex Borstein
The Marvelous Mrs. Maisel
(Amazon)

4. Megan Mullally
Will & Grace
(NBC)

5. Zazie Beetz
Atlanta
(HBO)

6. Jessica Walter
Arrested Development
(Netflix)

Alın yine SNL! Yeni bir Tina Fey – Amy Poehler – Kristen Wiig olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kate McKinnon ile bu sezon biraz geri planda kalan Leslie Jones hâlâ çok iddialı. Yalnız gözlerimiz Cecily Strong ve Aidy Bryant’ı da görmek istiyor artık, lütfen! Alex Borstein ve Megan Mullally, iki TV efsanesi olarak kategoride yerini almazsa zaten “Komedi” başlığına ayıp olur. Kalan kısmında ben doğaçlamaya giriştim. Atlanta’nın fazlasıyla seviliyor olması ve ikinci sezonda rolünün artması sebebiyle Zazie Beetz’i ekledim öncelikle tahminlerime. Ardından da Jeffrey Tambor’ın açıkça kendisine zulmettiğini beyan eden ve bir programda ikilinin sette yaşadığı kavga hakkında konuşup gözyaşlarına boğulan Jessica Walter’ı koydum. Bir; sonuna kadar hak ediyor. İki; endüstride birbirine sahip çıkan kadınların Walter’a böyle bir teselli ile karşılık vereceğine inanıyorum. Fakat Rita Moreno (One Day at a Time) sezon boyunca yüzünü hatırlatabilmek adına bir etkinlikten diğerine uğradı. D’Arcy Carden (The Good Place) izleyici favorisi olarak bir köşede varlığını sürdürmekte. Tüm bunların haricinde Jane Krakowski (Unbreakable Kimmy Schmidt) aradan fırlayabilirmiş gibi duruyor. Ha bir de Roseanne skandalından bağımsız Laurie Metcalf’in, Lady Bird’ün de etkisiyle, ilk altıya kalacağını düşünenler mevcut.

MİNİ DİZİ / TV FİLMİ

1. American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace
(FX)

2. Twin Peaks
(Showtime)

3. Patrick Melrose
(Showtime)

4. Godless
(Netflix)

5. The Looming Tower
(Hulu)

Üzgünüm ama ne yazık ki geçen seneye benzer, heyecanlı bir yarış yok bu sefer Mini Dizi / TV Filmi dallarında. Big Little Lies, Feud ve Fargo’nun büyük çatışmasını izlemek o kadar keyifliydi ki şimdi American Crime Story’nin rezalet ikinci sezonuna, Black Mirror’ın iyice bayağılaşan yeni bölümlerine, Paterno gibi ödül alma amacıyla üretilmiş maskaralıklara kaldığımız için çok üzgünüm. Neyse, televizyonun altın çağı sadece bu başlık altında zayıflama yaşadı diyelim önümüze bakalım. Mini dizi dalında tahmin edebileceğiniz üzere Ryan Murphy’nin Versace hikâyesi ve David Lynch’in geri dönen efsane yapımı Twin Peaks hesaplaşacak. Beş adaylı kategoride muhtemelen Netflix’te yer alması sebebiyle daha çok izleyiciye ulaşan Godless ve Hulu’nun kozlarından, eleştirmenlerce epey övülen The Looming Tower da yer alacaktır. Fakat ben Patrick Melrose’un birkaç adım önde olduğunu düşünüyorum. Hem sezonun sonunda yayına girmesi sebebiyle akılda kalacaktır, hem de Olive Kitteridge-vari yapısı burada anılmayı hak ediyor. Bunlar haricinde Top of the Lake’in sessiz sedasız gösterilip köşesine çekilen China Girl epizotları ya da Starz’ın Howards End’i de şaşırtabilir tabii. Ama gönlüm The Sinner’dan yana.

1. The Tale
(HBO)

2. Black Mirror: U.S.S. Callister
(Netflix)

3. Paterno
(HBO)

4. Flint
(Lifetime)

5. Fahrenheit 451
(HBO)

Televizyon filmlerinde durum daha da vahim. #MeToo etiketini efektif bir şekilde kullanmayı başaran The Tale haricinde tam anlamıyla bir çöp yığını var. Black Mirror’ın giderek kan kaybettiğini bildiğimizden U.S.S. Callister isimli bölüme verilecek adaylık benim için pek bir şey ifade etmiyor. Keza, Al Pacino’nun Meryl Streep misali sırf Emmy almak adına yer aldığı projeler listesinin son üyesi Paterno da tam bir tren enkazı. Fahrenheit 451 uyarlamasından kati surette bahsetmek istemiyorum. İnsanlığa yapılmış bir suç bana kalırsa bu proje. Yani sırf boşluktan aday edilmesi olması bile sinirlerimi bozmaya yetiyor. Keşke The Child in Time ya da ne bileyim Lifetime üretimi I Am Elizabeth Smart atak yapsa. Yalnız Lifetime’ın daha şanslı gözüken aday adayı Flint hiç şüphesiz. Kanalın tek bir yapımla anılıp es geçilmesi muhtemel.

1. Benedict Cumberbatch
Patrick Melrose
(Showtime)

2. Kyle MacLachlan
Twin Peaks
(Showtime)

3. Darren Criss
American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace
(FX)

4. Al Pacino
Paterno
(HBO)

5. Jeff Daniels
The Looming Tower
(Hulu)

6. Antonio Banderas
Genius: Picasso
(NatGeo)

Benedict Cumberbatch bir kez daha Emmy almak için savaşacak savaşmasına; ama Kyle MacLachlan’a da dikkat etmekte yarar var. Eğer ATAS içerisinde sosyal medyadaki kadar Twin Peaks fanı varsa altın heykelcikle buluşabilir. Ödül sitelerinde sıkça Darren Criss’in de adı geçiyor. Fakat bu bana biraz The Normal Heart vakasını hatırlatmakta. O yapım da pek çok kategoride favori ilan edilmiş, ama hiçbirini kazanamamıştı hatırlarsanız. Al Pacino’yu esneyerek tahminlerimize aldıktan sonra kalan yerleri de büyük oynayan aktörlere ayırdım. Bir tarafta repliklerini üstüne basa servis etmeyi seven Jeff Daniels, diğer tarafta makyajın altına gömülü Picasso portresiyle Antonio Banderas. Yalnız şu rezalet Fahrenheit 451 adaptasyonu ile Michael B. Jordan’ı da listeye almaları mümkün. Oyunculuğu ya da projeyle alakası olduğu sanılmasın, Jordan kısa sürede ABD’nin en çok sevilen siyahi aktörlerinden birine dönüştü, malum.

1. Laura Dern
The Tale
(HBO)

2. Jessica Biel
The Sinner
(USA)

3. Elisabeth Moss
Top of the Lake: China Girl
(Sundance)

4. Michelle Dockery
Godless
(Netflix)

5. Hayley Atwell
Howards End
(Starz)

6. Edie Falco
Law & Order True Crime: The Menendez Murders
(NBC)

Laura Dern’ün Big Little Lies sonrası ikinci Emmy avında ocağına incir ağacı dikebilecek tek aday Jessica Biel gibi gözüküyor. Pek ciddiye alınmayan aktris hayatının rolüyle buluşmuşken, pek sevgili dostu, TV duayeni Ellen DeGeneres’in de dizinin tanıtımına olan katkısına kullanarak ödüle uzanması an meselesi. Elisabeth Moss ilk altıda kendine yer bulacak olsa da Emmy hayali The Handmaid’s Tale performansı ile gerçekleşebilir ancak. Bunun haricinde sezonun iyi eleştiriler alan yapımlarından Godless’ın Downton Abbey çıkışlı başrolü Michelle Dockery ve Howards End’te diziyi tek başına sırtında taşıdığı söylenen Hayley Atwell’in de şansı epeyce yüksek. Yine tahmin sitelerine konuşacak olursak, Sarah Paulson’ın (AHS: Cult) adı sıkça geçiyor Emmy adayları arasında. Yalnız ekranın önemli duayenlerinden, Nurse Jackie ile bile zamanında neden bilmem hafife alınan Edie Falco var iken bence Paulson’a sıra gelmeyecek.

1. Edgar Ramírez
American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace
(FX)

2. Jeff Daniels
Godless
(Netflix)

3. Brandon Victor Dixon
Jesus Christ Superstar Live in Concert
(NBC)

4. Jason Ritter
The Tale
(HBO)

5. Bill Pullman
The Sinner
(USA)

6. Cody Fern
American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace
(FX)

Edgar Ramirez’i iki dakikalık Versace performansıyla cebe atıp, bu sene çifte adaylık çıkarmasını beklediğimiz Jeff Daniels’ı tahminlerime aldıktan sonra hakiki bir doğaçlamaya giriştim ben açıkçası. Tüm tahminlerim içerisinde duygusal davrandığım tek dal bu olabilir ayrıca. Şimdi… Brandon Victor Dixon, Jesus Christ Superstar müzikalinin NBC’de yayınlanan canlı versiyonuyla epey iyi eleştiriler toparladı. Kendi fikirlerimden bağımsız olarak onu zaten direkt tahminlerime ilave ettim. Sonrasında The Tale’ın gizli yıldızı Jason Ritter’ı koydum listeme. Eğer gerçekten de üyelere ulaşmayı başarabildiyse The Tale, Ritter’ın adaylığı kaçırma ihtimali yok. Sonrasında yine izlemiş olma ihtimallerini düşünerek Bill Pullman’ı ilave ettim. Kimi zaman Biel’dan bile rol çalmayı başarıyor çünkü dizide. Neden olmasın, öyle değil mi? Bir de riskin b*kunu çıkararak Versace’nin asıl yıldızı Cody Fern’ü kondurdum altıncılığa. Ama hiç mi hiç emin olmadığım bir tahmin. Yerine Hugo Weaving (Patrick Melrose) ya da The Looming Tower beylerinden birini görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

1. Judith Light
American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace
(FX)

2. Laura Dern
Twin Peaks
(Showtime)

3. Penélope Cruz
American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace
(FX)

4. Nicole Kidman
Top of the Lake: China Girl
(Sundance)

5. Merritt Wever
Godless
(Netflix)

6. Angela Lansbury
Little Women
(PBS)

Emmy tahminlerini bir güzel yardımcı kadın oyuncu dalıyla kapatalım bari. Judith Light (American Crime Story), Laura Dern (Twin Peaks), Penelope Cruz (American Crime Story), Nicole Kidman (Top of the Lake) ve Angela Lansbury’li (Little Women) ihtimaller listesi prestijden eriyor olsa da ne yazık ki geçen senenin Big Little Lies vs. Feud şovu kadar etki bırakmıyor üzerimizde. Nurse Jackie ile sürpriz bir Emmy alan Merritt Wever’ı da unutmayayım. Diziyi izleyen herkesin favorisi olmuş canlandırdığı karakter. Yalnız Twin Peaks izleyicilerinden Naomi Watts’la ilgili övgüler okuyup duruyoruz. Bu çok kesin gibi gözüken altı aktrisin yer aldığı listeyi kırabilirse, bir tek o kırabilirmiş gibi geldi bana. The Tale hanımlarından Ellen Burstyn ile Elizabeth Debicki’nin de adı geçmekte. Fakat bu tahmini pek inandırıcı bulduğumu söyleyemem.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...