Crashing (3. Sezon)

Crashing (3. Sezon)

Yaratıcı: Pete Holmes | Oyuncular: Pete Holmes, Jamie Lee, Madeline Wise, George Basil, Lauren Lapkus, Artie Lange, Aparna Nancherla, Jermaine Fowler, Henry Zebrowski, Audrie J. Neenan, Fred Applegate, Jabouike Young-White, Elon Gold, Ray Romano, Barrett Wilbert Weed, Seth Meyers, Colin Quinn, Emo Philips, Wayne Federman, Eve Plumb, Amy Schumer, John Mulaney, Chris Gethard, Greer Barnes | 30 dakika | HBO

Bazen HBO’nun da neticede kâr amacı güden bir kuruluş olduğunu unutup dünya üzerinde sadece bir düzine izleyicisi kalsa bile kalite belli bir seviyenin üzerinde tutulduğu müddetçe dizilerini devam ettirme kararı alması gerekiyormuş gibi davranıyoruz, biliyorum. Bunu en çok da Mike White harikası Enlightened ile yaşamıştık hatta. Ancak Pete Holmes’un komedi sahnesinde olup bitenlere, perde arkasındaki absürtlüklere dikkat çektiği, azıcık otobiyografik azıcık da Louie-vari bir parodi sayılabilecek Crashing ile aynı hisleri tekrar ziyaret ettik ister istemez. Üç senelik macerası hunharca sonlandırılan Holmes’ün dizisini, Phoebe Waller-Bridge’in projesiyle karıştırmayın sakın. Burada Sarah Silverman’dan John Mulaney’e, Amy Schumer’dan Hannibal Buress’e kadar pek çok tanıdık simaya rastlayabileceğiniz, New York bazlı komedi kulübü kültürü ve bu kendi yağında kavrulan endüstrinin az bilinenleriyle dalga geçiliyor. Açıkçası çok daha kurgusal bir noktadan start alan Crashing’e ısınmak için zamana ihtiyaç duydum ben. İlk sezonda bütün absürtlüklerin sırası savılınca ikinci seride Holmes kendisini biraz daha insanlaştırdığı maceralar kaleme almaya başladı. Ama asıl nakavtı, final olmasına kararlaştırılan üçüncü sene ile gerçekleştirdiği su götürmez bir gerçek. Daha az ünlü olduğu alternatif gerçekliğinde sadece dini bir geçmişten gelen ve neye eli dokunsa en küçük parçasına kadar dağıtan bir karikatür olmayı bırakıp ihtiyaçlarını hatırladı Pete. Hem kanlı canlı bir insan evladı, hem de bir yerine tutunmak için yanıp tutuştuğu komedi dünyasının yeni yetme stand-up komedyeni olarak. Birbirine tamamen zıt iki kadın arasında gidip gelişleri, fırsatlar konusundaki seçiciliğini minimuma indirerek şans faktörünü kullanma gayreti ve en nihayetinde kısa yoldan hiçbir şeyin ona sunulmayacağını bilip didinmeye başlaması. Kiliselere gidip bildiği yere çalışan, ebeveynlerine üç dekat sonra orta parmak çeken Pete’i görmeye çok ihtiyacımız varmış meğerse. Belki biraz da bu yüzden bitmiş olmasına kırgınım Crashing’in. Kusursuz bir adam asla değildi ama hayatı için en kritik adımları bu aralıkta attı ana karakterimiz. Hayatta kalma mücadelesinin bambaşka bir kulvarında koşuyor olsa da deneyimleri yeni yeni evrenselleşmiş, yeni bir sayfa açanlara aşinalık yaratmaya başlamıştı. HBO’nun güzelce soğuk su içirmiş olması da tüm bu sebepler yüzünden çok üzüyor işte. Şimdi tek istediğim Pete Holmes’ün böylesine önemli bir kanalla üç senedir devam eden ilişkisinin çat diye sonlanmaması ve izleyicisine yeni stand-up ritüelleri olarak ekran üzerinden geri dönmesi. Aksi takdirde bu şahane yolculuğun hiçbir anlamı kalmayacak. Son olarak izninizle kadehimi, aramızdan göçüp giden bir başka altın çağ prodüksiyonuna kaldırarak selamlıyorum. Diğer tarafta görüşürüz Pete!
MVP: Pete Holmes (Pete Holmes)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...