WGA değerlendirmesine alınmayacak senaryolar

WGA değerlendirmesine alınmayacak senaryolar

Once Upon a Time in Hollywood

Her sene WGA (Senaristler Birliği) adaylarını açıklamadan evvel oy pusulasını eline geçiren yabancı Oscar tahmincileri kurumun kuralları gereği değerlendirmeye alınmayacak filmlerin listesini bırakıyor önümüze. Bu sene de uyarı Deadline’dan geldi. Üyesi olmayan senaristlerin ellerinden çıkma işleri ödülleri için oylamaya dahil etmeyen WGA’in Once Upon a Time in Hollywood’tan The Farewell’e, mevcut yarışın gidişatını değiştirecek, yarış dışı filmler listesini aşağı kondurdum. Yalnız bunların da haricinde, Oscar’da uyarlama senaryo kanadında yarışacak The Two Popes ile Hustlers’ın WGA tarafından “özgün” kabul edilmesi durumu da var. Bilemiyorum, aranızda Gold Rush benzeri yerlerde tahmin yapan var mı ama tüm bunları dikkate alarak listelerinize çeki düzen verseniz iyi edersiniz. Hatta ben kendi tahminlerimi de şimdiden vereyim. Bence özgün senaryo dalında Parasite, The Two Popes, Marriage Story, Knives Out ve Booksmart’ı göreceğiz (belki Honey Boy…). Uyarlama senaryoda da The Irishman, Little Women, Joker, Jojo Rabbit ve A Beautiful Day in the Neighborhood. Neyse, hemen ocak dışı yapımlara geri dönelim:

ÖZGÜN SENARYO: Once Upon a Time in Hollywood, Pain & Glory, The Farewell, The Peanut Butter Falcon, Waves, Midsommar, The Last Black Man in San Francisco
UYARLAMA SENARYO: Judy, Downton Abbey

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...