Son Dakika: Akademi’den COVID-19 güncellemesi

Son Dakika: Akademi’den COVID-19 güncellemesi

Bir şekilde ödül gruplarının pandemi etkisi altındaki yeni dünya düzeninde ne yapacağını merak ediyorduk ve yavaş yavaş sesler çıkmaya başladı. Altın Küre’den sonra Akademi de az evvel önümüzdeki yıla özel olarak streaming servisleri üzerinden prömiyerini yapmış filmleri dikkate alacaklarını duyurdu. Böylece post prodüksiyon aşamasındaki çoğu iş zannediyorum güz aylarında bir şekilde seyirci karşısına çıkar ve Oscarlar iptal olmadan bu korona davasını da savuştururuz.

Yalnız bunun haricinde bir çarpıcı gelişme daha mevcut. Ses kategorileri birleştirildi! Evet efendim artık miksaj ve kurgu olarak iki ayrı dal görmeyeceğiz. Bunun olabileceğine dair dedikodular mevcuttu zaten. Akademi üyelerinin arasındaki farkı anlamadığı için ses branşında tek bir kategori olacağı söyleniyordu. Nihayet bir karara bağlanmış. İlaveten özgün müzik dalında orijinal beste sınırını %60’a çekip, devam ve franchise filmlerinde de bu barajı %80 olarak belirlemişler. Bitti mi? Bitmedi. Uluslarası film dalının kısa listesini belirleme sürecinde oylamayı bütün Akademi üyelerine açmışlar. Bu da sanıyorum yarışın iyice dağıtımcısı olan, ünlü ve seyirci sevgilisi filmlerle dolacağını destekler nitelikte bir karar. Filmleri izlemeden gelecek oylar için kollarınızı açabilirsiniz.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. Metin

    Pekiyi COVID-19 nedeniyle gösterim tarihlerinde bir degişiklik veya erteleme var mı? Oscarlarda bir çok dalda yarışacak gibi görünen filmlerin gösterim nedeniyle bu sene yarışmaması söz konusu olabilir mi?

    Yanıt
    1. Umur

      Metin kusura bakma garip bir şekilde yeni görüyorum bu yorumu. Henüz yarışta adının geçmesini beklediğimiz yapımlardan resmi olarak 2021’e ertelenen yok ama çoğu yazın bitmesin bekliyor. Genel olarak sadece gişe filmleri 2021’e ertelenmekte. Ama Tenet ve Dune’dan bile ses yok. Durum netleşince tek bir yazıya toplamayı düşünüyorum hepsini.

      Yanıt

Yorum yazın...