Son haberler…

Son haberler…

Robert Duvall, Get Low

Sizlere hemen bu seneki Oscar yarışını etkileyebilecek birkaç haberden bahsetmek istiyorum.

-İlk olarak Meksika “En İyi Yabancı Film” kategorisine aday adayı olarak Cannes’dan En İyi Erkek Oyuncu ödülü ile dönen Biutiful‘u yolladı.Filmin yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu, başrolde ise Javier Bardem var.Zannediyorum bu dalda adaylardan birinin kim olacağı belli oldu bile.Gerçi Akademi bu dalda şaşırtmayı çok seviyor, unutmamak lazım.

-Santa Barbara Uluslararası Film Festivali bu sene Kirk Douglas Ödülü’nü Harrison Ford‘a takdim etmeyi uygun görmüş.Daha doğrusu Douglas şahsen bu ödülü Harrison Ford‘a vermek istemiş.Anlam verebildik mi? Hayır!

-Gelelim Londra Film Festivali’nin bu seneki yarışma kategorisine…27 Ekim tarihinde kazananları belli olacak festivalin bu seneki yarışan filmleri ise şöyle: Another Year (Mike Leigh), Archipelago (Joanna Hogg), Black Swan (Darren Aronofsky), How I Ended This Summer (Alexei Popogrebsky), The King’s Speech (Tom Hooper), Meek’s Cutoff (Kelly Reichardt), Never Let Me Go (Mark Romanek), Of Gods and Men (Xavier Beauvois), 127 Hours (Danny Boyle), The Sleeping Beauty (Catherine Breillat), Uncle Boonme Who Can Recall His Past Lives (Apichatpong Weerasethakul)

-Ve son haberimiz ödüllerle dolu.14. Hollywood Film Festivali geçtiğimiz hafta sona erdi ve kesinlikle dikkat edilmesi gereken ödüller dağıtıldı.İşte size sezonun ilk ödüllerinden biri daha:

En İyi Prodüktör: Danny Boyle & Christian Colson, 127 Hours
En İyi Erkek Oyuncu: Robert Duvall, Get Low
En İyi Kadın Oyuncu: Annette Bening, The Kids Are All Right
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sam Rockwell, Conviction
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Helena Bonham Carter, The King’s Speech
En İyi Çıkış Yapan Aktör: Andrew Garfield, Never Let Me Go & The Social Network
En İyi Çıkış Yapan Aktris: Mia Wasikowska, Alice In Wonderland & The Kids Are All Right
En İyi Senarist: Aaron Sorkin, The Social Network
En İyi Kurgu: Kirk Baxter & Angus Wall, The Social Network
En İyi Animasyon: Toy Story 3
En İyi Görüntü Yönetmeni: Wally Pfister, Inception
En İyi Besteci: Hans Zimmer, Inception
En İyi Özel Efekt: Iron Man 2
Yardımseverlik Ödülü: Sean Penn

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...