Takip et

Haberler

SAG Ödülleri’nin ardından

tarihinde yayınlandı.

Dün gece gerçekleşen 17. Geleneksel Screen Actors Guild of America Ödülleri için tek birşey söylenebilir, o da sıkıcılık derecesinde monoton olduğu. 1-2 süpriz gerçekleşti ve onlar da TV dallarında oldu. Film ödüllerinden ise hiçbirine şaşıramadık. Belki şaşırmamak da iyi olabilir bir yerde, ama bilemiyor insan işte. Natalie Portman ödül almasaydı üzülmez miydik mesela?

SAG’in bize dün akşam anlattığı çok şey var aslında. The King’s Speech artık kesin olarak En İyi Film Oscar’ını alacağını garantiledi. BAFTA’dan ödüllerle döneceğini düşünürsek artık kimse bu filmi tutamaz! Colin Firth ve Christian Bale zaten kesin olan yerlerini tekrar pekiştirdi. Melissa Leo, Altın Küre ve Critics Choice’dan sonra bir kez daha ödül aldı. Ben hala yerini kesin görmüyorum. Akademi bize süpriz yapabilirmiş gibi hissetmekteyim. Mesela BAFTA’da bu ödülü kim olacak, o da merak konusu. Sonuçta Melissa Leo aday bile olmadı! Natalie Portman da hem Critics Choice hem de Altın Küre alan oyunculardan biri. Bu sene zaten tüm ödül törenlerinde aynı oyuncular ödüllendirildi. Annette Bening daha önce SAG almış olduğu için Oscar’la ilgili hala kesin birşey söyleyemiyorum. BAFTA’dan sonra belki daha net birşeyler söyleyebilirim. Natalie‘nin almasını fazlasıyla istiyorum ama Akademi Annette Bening‘e yıllar önce ödemesi gereken borcu bu sene ödemeye karar verirse yapacak pek de birşey yok.

Diyorum ya oldukça monoton bir ödül töreniydi. 13 ödülden sadece 3’ünü kaçırdım, ki 3’ü de komedi dizileriyle alakalı ödüllerdi. Sıradaki durağımız 13 Şubat BAFTA Ödülleri. Ama o güne kadar SAG galipleriyle idare etmeniz gerekecek. İşte kazananlar:

FİLM
En İyi Toplu Performans:
The King’s Speech
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth, The King’s Speech
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman, Black Swan
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale, The Fighter
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo, The Fighter
En İyi Dublör Performansı: Inception
TV
En İyi Toplu Performans (Drama):
Boardwalk Empire
En İyi Toplu Performans (Komedi): Modern Family
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Steve Buscemi, Boardwalk Empire
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Julianna Margulies, The Good Wife
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Alec Baldwin, 30 Rock
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Betty White, Hot in Cleveland
En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Al Pacino, You Don’t Know Jack
En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Claire Danes, Temple Grandin
En İyi Dublör Performansı: True Blood

Devamını oku
2 Comments

2 Comments

  1. Tugrul

    31 Ocak 2011 at 13:22

    Tekrar selam,

    hak eden kazanmalı. Yok sırası geldı yok şöyle diye diye normalde bir ödülün sahibi alması gerekirken emanet gibi baskasına vermenin cok manası yok. Birde tabi bir oyuncunun yıl ıcınde yapılan ödülleri toplaması sonucu aa buna vermelıyız cunku hepsını topladı gibi mantık sacma geliyor. Ödül dagıtan her törenin kendine has bir özgünlüğü olmalı diye düsünüyorum.

    Annette Bening ödülü oscarda alırsa cok yazık olur. Cünkü rol arkadası julıanne moore’ da 4-5 kez aday olmustu ama bu sene aday bile olamadı ki bana göre annette’e göre daha iyiydi performansı. Sırası geldı gelmedı tartısmasının sonu yok. O yüzden natalie portman’ a verılmesı ilahi adalet ıcın uygundur diye düsünüyorum. Ama oscar sürpriz de yapabilir dediginiz gibi. Hatırlarsanız 2008 yılında Wrestler ile ikinci dogusunu gerceklestiren mickey rourke’ a yıl ıcınde bircok ödül giderken Sean Penn’in ikinci kez ödül alması buna örnek bir durumdur.

    Akademi yanlıs hatırlamıyorsam 68-69 yılları arasında en ıyı kadın oyuncu ödülünü 2 oyuncuya vermisti. 2008 de de bunu yapabilirdi. Sean kadar mickey rourke’un performansı da iyiydi. Natalie’ e vermeyeceklerse Annette Bening’e hic vermesınler o yüzden. Ne jennifer lawrance’ın performansı, ne de naif bir hikayeyi güzel canlandırmasına ragmen natalie kadar performansını begenmedıgım nicole kidman bu ödülü alabilir. M.Williams ı izlemedım sadece. Belki o daha iyidir bilemiyorum.

  2. Enes

    31 Ocak 2011 at 15:49

    Bu ödüllerin ardından artık oscar ödüllerini izlememe gerek kalmadı diyebilirim.King’s Speech,Tom Hooper,Colin Firth,Christian Bale ve Natalie Portman garantiledi.Yardımcı kadın oyuncuda küçük bir ihtimal farklı bir sonuç çıkarsa çıkar.
    Bence Academy üyelerin bu SAG,DAG gibi başka birliklere üye olmasının kaldırılması gerekiyor.Her sene aynı durumla karşılaşıyoruz sonuçların %80 kesin olarak bilinir hale geliyor ve hiç bir heyecanı kalmıyor.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin