Takip et

Haberler

PGA Adayları ’11

tarihinde yayınlandı.

The Descendants ve The Artist

23. Amerikan Prodüktörler Birliği Ödülleri için adaylar belli oldu. Oscar’ın En İyi Film dalıyla büyük ölçüde benzerlik gösteren PGA’in geçen seneki adaylarının 10’undan 9’u Oscar’da da En İyi Film adaylığı almıştı. Bu yıl tören 21 Ocak’da gerçekleşecek. Daha önce açıklanmış olan belgesel ve TV adayları da o gece ödüllendirilecek.

Tahminlerim de çok da yanılmadım aslına bakarsanız. 10 adaydan 8’i doğru. Yalnız bence burada yokluğu tek fark edilen film The Tree of Life. Galiba benim gibi fanları için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Tahmin ettiğim ama aday olamayan diğer film ise Harry Potter, ki onu da çok zorlama bir şekilde ilk 10’a sokmuştum. The Ides of March ve Bridesmaids günün kazananları. Bridesmaids zaten bizi şaşırtmadı ama The Ides of March‘ın PGA’den aldığı bu desteğe dikkat etmek gerek diye düşünüyorum. Belki Akademi “En İyi Film” adaylığı vermeyebilir, ama eminim kimi kategorilerde hatırlayacaktır. Drive‘ın gitgide yükselen En İyi Film şanslarına ise ne yazık ki PGA’in yararı olmadı.

Aday prodüktörlere bakınca Brad Pitt, George Clooney gibi isimler görmek işin keyifli bir başka yanı tabi. Clooney‘nin bu sene Akademi’den totalde kaç adaylık alacağını merakla bekliyorum. Ve bir de The Girl with the Dragon Tattoo adaylığı beni inanılmaz mutlu etti. Filmi izlemememiş olmama rağmen Fincher‘dan beklentilerim yüksek. Umuyorum izledikten sonra da aynı hisleri beslerim. İşte prodüktörlerin adayları:

FİLM
The Artist (Thomas Langmann)
Bridesmaids (Judd Apatow, Barry Mendel, Clayton Townsend)
The Descendants (Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor)
The Girl with the Dragon Tattoo (Cean Chaffin, Scott Rudin)
The Help (Michael Barnathan, Chris Columbus, Brunson Green)
Hugo (Graham King, Martin Scorsese)
The Ides of March (George Clooney, Grant Heslov, Brian Oliver)
Midnight in Paris (Letty Aronson, Stephen Tenenbaum)
Moneyball (Michael De Luca, Rachael Horovitz, Brad Pitt)
War Horse (Kathleen Kennedy, Steven Spielberg)

ANİMASYON
The Adventures of Tintin (Peter Jackson, Kathleen Kennedy, Steven Spielberg)
Cars 2 (Denise Ream)
Kung Fu Panda 2 (Melissa Cobb)
Puss in Boots (Joe M. Aguilar, Latifa Ouaou)
Rango (John B. Carls, Gore Verbinski)

MİNİ DİZİ / TV FİLMİ (LONG-FORM TV)
Cinema Verite (Zanne Devine, Karyn McCarthy)
Downton Abbey (Julian Fellowes, Nigel Marchant, Gareth Neame)
The Kennedys (Jon Cassar, Jonathan Koch, Stephen Kronish, Steve Michaels, Michael Prupas, Jamie Paul Rock, Joel Surnow)
Mildred Pierce (Todd Haynes, Pamela Koffler, Ilene S. Landress, Christine Vachon)
Too Big to Fail (Carol Fenelon, Jeffrey Levine, Paula Weinstein)

Devamını oku
14 Comments

14 Comments

  1. TigerBlood

    3 Ocak 2012 at 18:39

    Yani Ides of March beklemiyordum açıkcası,olan Drive’a oldu
    Yine de Ides of March ve Bridemaids de sevdiğim filmler.
    The Tree of Life burdan da yüz göremedi,akademinin de adaylık vereceğine pek ihtimal vermiyorum

  2. meridyen

    3 Ocak 2012 at 19:11

    Sadece üç konuda yorum yapacağım:

    1-Bridesmaids çok sevdiğim, yılın en iyi filmlerinden birisi. Fakat yıllar sonra hatırlanacak, kusursuz bi film mi? Kesinlikle hayır.. Tree of Life gibi bi yapımın ilk 10’a girmediği listede onun yer alması tamamen saçmalık o yüzden.

    2-Animasyon adaylarını sevmedim, hepsi Amerikan yapımı olmuş. Arthur Christmas ya da Chico & Rita gibi alternatifleri yok saymışlar.

    3-Potter’a üzüldüm. Bunda bi adaylık alsa belki Oscar’larda da şansı da olabilirdi. Şimdi şansı sıfıra indi galiba.

  3. yaxley

    3 Ocak 2012 at 19:36

    The Tree of Life varken The Ides of March, Harry Potter varken Bridesmaids..Gerçekten saçmalık..Tamam filmler güzeldi anladık da.Daha iyi yapımlar varken..Gerçekten inanması zor..

  4. Emel

    3 Ocak 2012 at 19:49

    Film listesi oldukça güzel…Listede hala izleyemediğim 4 film var ama onlarında aldığı övgülerden yola çıkarak iyi olduklarından kuşkum yok…Sadece Drive filmini beğenen biri olarak en azından adaylar arasında görmek isterdim…
    Animasyonlara bakınca Rango ve The Adventures of Tintin dışında bu sene doğru dürüst animasyon izlemediğimi fark ettim.

  5. TigerBlood

    3 Ocak 2012 at 21:35

    Drive ve Tree of Life oscarda adaylık alabilecek mi çok merak ediyorum.
    Yani önceki senelerden hatırladığımız üzere akademi bizi şaşırtabiliyor

  6. Müge Dörtok

    4 Ocak 2012 at 06:59

    Benim için bu liste tam ve kusursuz. Aday alanların hepsi hak etmiş ve hepsi de çok değerli filmlerdir. Ben inanılmaz mutlu oldum. The tree of life’ın olmaması beni daha da çok mutlu etti. Teşekkürler PGA.

  7. onur

    4 Ocak 2012 at 13:11

    bridesmaids gibi hangover çakması filmin giripte the tree of life’ın girmediği liste ya sinema cahilliğidir, ya bu işte de yozlaşma vardır ya da biz insanları birşey zannediyoruz ama the tree of life ı anlamak her kapasiteye mümkün olamamakta. böyle bir liste de olmadığı, değeri daha da arttığı, bridesmaids ile falan aynı kategoride olmadığı için teşekkürler pga.. sinema, anlayabilene…

  8. Müge Dörtok

    4 Ocak 2012 at 13:34

    Sen anlayabilmişsin, biz anlayamadık, cahiliz ne yapalım. Bu listedeki filmlerin hepsi biz cahillere göre işte.

  9. Müge Dörtok

    4 Ocak 2012 at 13:46

    Film dediğin akıp gitmeli, büyüsüne kapılmalıyım. Her dakikası beni içine çekmeli ve bir sonraki sahneyi merak etmeliyim. Benim için filmin güzelliği akışkan olmasında ve merak uyandırmasında. Bundan yoksun bir film için iyi bir film diyemeyiz.

  10. TigerBlood

    4 Ocak 2012 at 16:20

    Birincisi Bridemaids gerçekten çok güzel bir komediydi.Hangover çakması diye bir şey de yok,konuları birbirinden çok farklı filmler,ve hangover 2 den de kat kat komik bir filmdi.Oyuncu performansları da göz dolduran bir filmdi.

    Ama The Artist,Hugo … gibi filmlerin arasında olması garip olmamış da değil.Bunun en önemli bir sebebi de bir komedi olması.

    Yani Drive aday olamamışken,50/50 yokken,My Week with Marilyn’in adı bile geçmemişken,hatta The Tree of life bile aday olamamışken böyle bir komedi filmine adaylığı akademi verir mi düşünmek lazım.

    Ayrıca Bridemaids aday olmasaydı bile yerine The Tree of Life’ın aday olacağını sanmazdım,başka bir film yer alırdı,böyle bir ikilem var işte.

    Tavsiyem üstat Mehmet Açar’ın The Tree of Life için yazdığı eleştirisini okumanız yönünde.

    http://www.tumkoseyazilari.com/yazar/mehmet-acar/30-11-2011-hayat-agaci-sinemasal-bir-vaaz.html

  11. umurtas

    4 Ocak 2012 at 18:12

    Tüm Bridesmaids tartışmalarına bir açıklık getirmek istiyorum. Filmi beğenip, beğenmemek tabiki de sizin elinizde. Lakin bu ödül En İyi Film ödülü olarak görülmemeli. Burada tüm sektör değil, sadece prodüktörler oy veriyor. Ve Bridesmaids çok çok iyi bir komedi olmasına rağmen, evet ortalama bir film genele vurduğunuzda. Yalnız Bridesmaids bu yazın en çok izlenenlerinden. Çok iyi pazarlandı, Melissa McCarthy’nin Emmy galibiyetiyle de aldı başını gitti. Ayrıca Kristen Wiig gibi mükemmel bir komedyenin ellerinden çıkma film.

    PGA, her sene bu tarz yazdan kalma bir film aday etmeyi seviyor. Yani tamamen “yapımcı harikası”. Harry Potter ya da Bridesmaids diyorduk bu sene, onlar Bridesmaids’i seçti. Bridesmaids’i çıkarıp The Tree of Life’ı sokmaya gelirsek… Bence bu tarz bir kategorizasyon yanlış. Ki zaten Tree of Life’ı sokmak istesem, Bridesmaids’den önce The Help ve Hugo’yu liste dışı ederim. Tabi bu benim şahsi kanaatim.

    Sonuç? PGA’in prodüktörler birliği olduğunu unutmamak gerek sadece. En İyi Film değil de En İyi Yapımcı diye düşünün.

  12. Erşah

    5 Ocak 2012 at 00:18

    Hiç uzatmaya gerek yok. Yapımcıların desteklediği filmler gene yarışta olacak. Diğerleri dışarıda kalacak. Ne yazık ki yıllardır Oscarların ve diğer ödüllerin geleceğini yapımcılar belirliyor. Şu klişe “kulis yapılıyor” sözü tekrar aklınıza gelsin.

    Ayrıca Mehmet Açar’ın The Tree of Life için yazdığı yazı, Hıncal Uluç’un BZA için yazdığı yazıdan farksız. Uzun süredir kendisini takip ederim ama hayatımda bu kadar amatörce bir eleştiri görmemiştim. İşin doğrusu, Terrence Malick The Thin Red Line dışında hiçbir filminde ciddi destek görmedi.

  13. TigerBlood

    5 Ocak 2012 at 15:45

    Eleştirinin amatörce bir tarafı yok,çok güzelce tasvir etmiş filmi.Zaten aksi olsaydı film herkesin en iyi listesinde yer alırdı.İkide bir birileri çıkıp yılın en iyi filmi derken,birileri de yılın en kötülerinden biri diyor film için.
    Film için bir beğeni bütünlüğü yok,bir festivalde tüm ödülleri toplarken,diğer bir festivalde ismi anılmıyor bile.
    Yani ikide bir burda iyi mi kötü mü tartışması yapmaya gerek yok,çoğumuz da biliyoruz ki oscarda istediği sonucu alamayacak
    Zaten The Artist varken şansı da yok

  14. yavuz ekin

    5 Ocak 2012 at 22:11

    TigerBlood arkadaşıma katılıyorum. Tree of life i izlemeden önce o kadar fazla beklentim vardı ki, ancak izledikten sonra sinematografisi çok güzel bir film olmasına rağmen bir bütün olarak düsündügümde bende güzel bir tad bırakmadı. Kötü demiyorum ama tuhaf, anlaşılması ve sahiplenilmesi kolay bir film değil. Oscar a göre hiç değil..

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin