Akademi’den birkaç haber

Akademi’den birkaç haber

Adele
Adele

Hazır her şey üst üste gelmişken 85. Akademi Ödülleri ile ilgili birkaç haberi paylaşalım istedim.

  • Son oylama döneminin 8 Şubat Cuma gününden, 18 Şubat Salı’ya kadar devam edeceği kesinleşti. Bu da demek oluyor ki Akademi üyeleri CDG (Kostüm Tasarımcıları Birliği) haricinde meslek birlikleri tarafından dağıtılan tüm ödüllerden etkilenme şansına sahip olacak. Buna yarışta büyük etkisi olan PGA, DGA, SAG gibi gruplar da dahil. Adaylarını açıklama tarihini bir hafta öne çektikleri için karşılaştığımız sürprizler malum. Ama bu sefer etkilenmelere açık bir oylama dönemiyle karşı karşıyayız. Yine de her şeyin yüzde yüz Oscar’a yansıyacağı garantisini veremeyiz tabii.
  • 24 Şubat gecesi dağıtılacak 85. Akademi Ödülleri’nde Les Miserables ekibinin sahneye çıkıp şarkı söyleyeceği konuşuluyor ama bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediği için beklemeye devam ediyoruz. Yalnız Adele’in “Skyfall”u söylemek için sahneye çıkacağı şimdiden kesinleşti. Celine Dion’un “My Heart Will Go On”undan beri hiç bir özgün şarkı adayının bu kadar desteklendiğini hatırlamıyorum. O yüzden Adele sahnedeyken tarihi bir ana tanıklık ediyor olacağız. Bu arada Oscar’ı izlediğim ilk yıldı Celine Dion’un sahneye çıktığı zaman. Bir ara nostalji yapıp seneler boyunca töreni izlerken nelere şaşırdığımı, neler hissettiğimi yazmam gerek sanırım.
  • Ve son haber… Sizi ne kadar heyecanlandırıyor bilemem ama her sene Oscar ritüelinin bir parçası haline dönüşen tören posteri sonunda yayımlandı. Aşağıya oldukça minimalist olan iki tanıtımı da iliştirdim. Ben beğendim açıkçası da Seth MacFarlane’lı olanı pek dikkate almamayı tercih ediyorum.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. aserat54

    Adele’nin “Skyfall” adlı şarkısına bayıldım. İlk dinlediğimden beri, beni çok etkiledi. Oscar’ı sonuna kadar hak ediyor bence. Allah’ım, o nasıl güzel bir sesdir böyle!
    Bence de, Adele sahneye çıkınca, salon alkış ve çığlıklardan geçilmeyecek. Ödülü aldığını görmek için sabırsızlanıyorum.

    Yanıt

Yorum yazın...