Bad Education – 2. Sezon

Bad Education – 2. Sezon

1

Daha evvel yazmış mıydım bilmiyorum; ama benim Graham Norton’ın programına karşı inanılmaz bir zaafım var. Hakikaten talk-show olayını iyi kotardığını ve güzel bir konsepti olduğunu düşünüyorum. 45 dakika içerisinde üç konuk ve bir müzisyeni aynı koltuk üzerinde ağırlayarak komedi ortamını oldukça natürel bir şekilde oluşturuyor. Bu program sayesinde tanıyıp sevdiğim isimlerin sayısı oldukça fazla. Fakat zannediyorum Graham’ın programından sonra ciddi bir şekilde takip etmeye başlayıp hayranı olduğum iki isim var ki, bunları diğerlerinden ayırıp bir üst kademeye yerleştirmek daha doğru olacak. Birincisi klasik komedi anlayışına rağmen çağı yakalayabilmiş Miranda Hart. Kendi adını taşıyan dizisinin İngiliz çıkışlı komediler arasında en iyilerden biri olduğunu düşünüyorum. İkincisi ise Fresh Meat izleyicisinin yakından tanıdığı Jack Whitehall. Herhangi bir kalıba sığdırılamayan yakışıklılıkla sevimlilik arasında gidip gelen genç aktör / komedyen ise iki sezondur Bad Education ile kahkhaları topluyor. Özellikle geçtiğimiz hafta sona eren ikinci sezonun tartışılmaz başarısı kesinlikle görülmeye değer.

Bad Education, BBC3 ekranlarında yayınlandığı için küfür ya da cinsellik içeren espriler konusunda sınır tanımayan, önü açık bir komedi. Beceriksiz ve genç bir tarih öğretmeni ile onun birbirinden orijinal karakterlerle dolu sınıfının başından geçenleri konu alıyor. Ayrıca okulun öğretmen kadrosunda da ciddi ciddi incelenmesi gereken vakalar mevcut. Okul müdürü Fraser (Matthew Horne) ve güldürmeye doyamayan Pickwell (Michelle Gomez) bunların başında geliyor. Tıpkı Miranda Hart’ın Miranda isimli dizisi gibi geleneksel üslubun dışına taşmayan Bad Education’ın 21. yüzyıl İngiliz gençliğini yakalayabilmesinde ise kullanılan müzikler ve gündemi yakalayan diyaloglar büyük rol oynuyor. Bildiğim kadarıyla dizi, BBC3’nin elindeki en çok reyting yapan işlerden biri. Ortalamanın üzerinde seyreden birinci sezondan sonra özellikle bu yıl arka arkaya sıralanan başarılı bölümler, Bad Education’ın hayran kitlesini biraz daha genişletmiştir diye umuyorum.

2

Dizinin en önemli karakteri olan Alfie Wickers’ı Jack Whitehall canlandırıyor. Yaşı sebebiyle zaten kendi stand-up programlarında da bizim neslimizin kolaylıkla kendini yerine koyup anlayabileceği mevzulara değiniyor Whitehal. Buradaki rolü de ona göre çizilmiş. Alfie hiç büyümeyen bir çocuk gibi. Öğretmen gibi giyinip okula gelse bile öğrencilerinden daha çocuk ruhlu. Ben izlemekten büyük keyif alıyorum kendisini. Graham Norton’ın yeni sezonunda prömiyer bölümüne konuk oldu yine. Bad Education sezon finalini yaptığı için turneye başlıyormuş şimdi. Keşke tarihlerini denk getirebilsek de canlı canlı izleyebilsek Whitehall’u… Alfie karakterinin bir türlü vazgeçmediği Miss Gulliver olarak ise Sarah Solemani’yi izliyoruz. Bence dizinin en itici ismi kendisi. Yeteneği de sorgulanmaya açık. Neyse ki bu yıl diğer öğretmenlerle dikkati biraz dağıttılar da Solemani eziyetinden kurtulduk.

Televizyonun en renkli karakteri olan Pickwell’i ise Michelle Gomez canlandırmakta. İkinci sezonun daha ilk iki bölümünde rolü azaltılan Gomez, sezon finalinde geri dönüşünün büyük olacağının sinyallerini verdi. Zaten böyle bir kahkaha makinesinin uzaklaştırılmasına anlam verememiştim. Matthew Horne de formundan hiçbir şey kaybetmemiş. Çok zorlanıp fazla karikatürize edilen bir adamı öyle güzel yorumluyor ki Horne, tüm rahatsızlıklarına rağmen Fraser gözünüze normal gelmeye başlıyor. Ayrıca Whitehall’un sınıfındaki öğrencilerden de Kae Alexander, Ethan Lawrence, Nikki Runeckles, Layton Williams ve özellikle Charlie Wernham’ın adını anmak şart. Bu kadar iyi bir genç oyuncu kadrosu olmasa Bad Education bu güce sahip olabilir miydi, emin değilim.

3

Ne yazık ki Türkiye’de yeteri kadar izleyicisi yok Bad Education’ın. Ben etrafımdaki tüm arkadaşlarımı izletmeye gayret ediyorum. Şu ana kadar da olumsuz tek bir tepki almadım. Birinci sezonu geç izlediğim için paylaşamamıştım fikirlerimi. Hazır şimdi ikinci sezon finali tazeyken, hatırlatıp izlemenizi tavsiye edeceğim. Dediğim gibi en iyi İngiliz komedilerinden biri. Hiç olmadı Jack Whitehall ile tanışmış olursunuz, ki zaten Bad Education’ı sevmeyeceğinizi zannetmiyorum. Şimdilik üçüncü sezondan bir haber yok; fakat bu yılki başarıdan sonra dizinin iptal olması ihtimaller dahilinde değil zaten.

En İyi Bölüm: Valentine’s Day (Bölüm 4)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Jack Whitehall (Alfie Wickers)
Sezon Notu: A-

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

  1. Metin

    Miranda ve Jack’in Graham’a birlikte konuk oldukları (ki sanırım ilk kez konuk olmuşlardı) bölümü döndüre döndüre izliyorsunuzdur sanırım 🙂

    Yanıt

Yorum yazın...